Denk dat ik liever 2 keer een prik krijg dan elke 24 uur een spray. Maar buiten dat. Elke nieuwe uitvinding die een beetje helpt is meegenomen toch?
Ik zie ook nog geen concrete toepassing voor die neusspray op dit moment. Die neusspray is voorlopig nog niet beschikbaar. Vaccinaties wel. Wat voor nut heeft die neusspray dan nog? Je kunt er als overheid er niet vanuit gaan dat iedereen braaf die neusspray inneemt, dus het is ook geen alternatieve keuze voor als je een vaccinatie niet wilt. En ook: helpt het tegen andere besmettingsroutes via de mond en oog? Het is wel interessant om het verder te ontwikkelen voor toekomstige toepassingen. Stel dat de vaccinatie slechts 1 jaar werkt en er een nieuwe mutant komt waarvoor niet op tijd een nieuw vaccin voor ontwikkeld kan worden. Kan die neusspray dan helpen om het aantal besmettingen omlaag te brengen? Helpt het bij andere virussen? Kan het een toepassing zijn voor mensen die niet gevaccineerd kunnen worden terwijl blijkt dat de vaccinatie vnl werkt om niet besmet te worden (dus niet tegen het verspreiden)? Kortom, ik vind zulke creatieve ideeen zeker interessant, alleen nu hebben we er nog niets aan.
Over herstel-nl Het is goed om na te denken hoe we veilig open kunnen. Maar aan dit plan zitten me nog iets te veel haken en ogen. Op de eerste plaats is het onmogelijk om de risicogroep voldoende te isoleren wanneer onder "de rest" het virus vrij spel heeft. Daarnaast gaan veel mensen met risico een probleem krijgen wanneer ze bijvoorbeeld gevraagd worden te komen werken. Baas kan eindelijk weer open, dus die wil je echt geen vrij geven omdat je niet durft. Verder vetwacht ik dat er een heleboel mensen zijn die zichzelf niet als risicogroep zien, maar dat wel zijn (Ik denk aan mijn moeder van 70 met diabetes, die beslist geen risicogroep is volgens zichzelf. Ze houd zich enkel aan de maatregelen voor anderen). Dan kan je redeneren dat ze dat zelf moet weten, maar veel besmettingen onder deze groep gaat je toch weer overbelaste ic's geven. En dan zijn er nog tig praktische zaken die geregeld moeten worden. En waarover ongetwijfeld onduidelijkheid gaat ontstaan.
Logisch ook. Boven die leeftijd wordt vaker gekozen niet naar ic te gaan. Maar de meesten op de ic zijn dus mensen die nog niet met pensioen zijn. En daar ontstaan dus de problemen als je gedeeltelijk open gaat. Je kunt niet jezelf buiten de "open" samenleving zetten en tegelijk je werk uitvoeren. Uitgezonderd sommige beroepen waarbij thuiswerken wel goed geregeld kan worden. Maar als de rest van je team op kantoor zit wordt ook dat moeilijk.
Maar dan nog, even als aanvulling, thuiswerkers staan zelden niet in verbinding met anderen. Neem alleen al de ouders, of degenen die mantelzorger, of die een partner hebben die wel op locatie moet werken, of die zelf een of andere vorm van zorg nodig hebben of... vul maar in.
Weer ruim 200 opnamen, lichte stijging ziekenhuisbezetting Nadat het aantal nieuwe opnamen al enige dagen stijgt, neemt nu ook de ziekenhuisbezetting wegens covid-19 weer wat toe. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Sinds gistermiddag zijn 220 patiënten nieuw opgenomen, 20 ic- en 200 klinische patiënten. Deze week zijn gemiddeld per dag 206 patiënten nieuw opgenomen in de ziekenhuizen, een flinke toename ten opzichte van de 185 van een week eerder. Het afgelopen etmaal hebben 208 coronapatiënten het ziekenhuis verlaten. Om de drukte te spreiden worden regelmatig patiënten naar andere ziekenhuizen verplaatst. De afgelopen week gebeurde dit gemiddeld 12 keer per dag. Momenteel zijn 1.943 coronapatiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 12 meer dan op donderdagmiddag. De dagelijkse schommelingen zeggen soms niet veel, maar ook op weekbasis stijgt de ziekenhuisbezetting. Vorige week vrijdag waren 1.904 patiënten aanwezig, dit betekent een toename van 2 procent. Op de ic’s liggen 510 patiënten vanwege covid, 13 minder dan gisteren. De bezetting op de verpleegafdelingen steeg met 25 naar 1.433.
Ik snap niet zo goed waar de stijging in ziekenhuisopnames in zit. Dit is nog niet doordat de aantallen besmettingen ook stijgen, dat loopt altijd een paar weken daar achter aan. Dan toch die Britse mutatie ziekmakender?
Misschien zit het onderhand ook in de testbereidheid van mensen. Dat daardoor de aantal positieve testen lager ligt dan het daadwerkelijk zou moeten zijn?
Dit is heeeeeel goed nieuws!! ‘Pfizer-vaccin voorkomt ook besmetting van anderen’ Mensen die zijn ingeënt met het vaccin van Pfizer/BioNTech, dragen het coronavirus veel minder snel over. Dat komt naar voren uit twee Israëlische studies en betekent dat de vaccins mogelijk niet alleen voorkomen dat mensen ziek worden, maar ook dat ze andere personen veel minder snel besmetten. Het virus zou bij ingeënte mensen zonder symptomen 89,4 procent minder overdraagbaar zijn. Bij patiënten die wel symptomen hebben ligt dat percentage zelfs nog hoger, op 93,7. Dat staat in een data-analyse van Pfizer en het Israëlische ministerie van Volksgezondheid waar persbureau Reuters de hand op heeft kunnen leggen. De cijfers zijn nog niet gepubliceerd. Ook een afzonderlijke studie leverde goed nieuws op. Onderzoekers van het Sheba Medical Center concludeerden dat 7.214 ingeënte ziekenhuismedewerkers het virus na 15 tot 28 dagen veel minder snel overdroegen. Het gaat om een reductie van 85 procent bij besmette mensen met symptomen. Als ook asymptomatische patiënten worden meegerekend, gaat het om een afname van 75 procent. ‘Of het uiteindelijk gaat om een reductie van 75 procent of 90 procent is niet belangrijk. Het is een enorme afname van de overdraagbaarheid’, zegt een door Reuters geraadpleegde expert van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. ‘Het betekent dat niet alleen de gevaccineerde persoon bescherming geniet. Zijn of of haar omgeving wordt ook beschermd.’ Een epidemioloog van de universiteit van Tel Aviv benadrukte dat meer onderzoek nodig is. Hij zei dat de studie van Sheba belangrijk is, maar was gericht op één medische instelling en een beperkte groep mensen. Ook de gegevens van het ministerie vereisen volgens de deskundige vervolgonderzoek, al zou het wel gaan om bemoedigende cijfers. (ANP)
https://nos.nl/artikel/2369367-inwoners-twijfelen-dus-indonesie-voert-als-eerste-land-vaccinverplichting-in.html
Ik quote even jou aan de hand van mijn hersenspinsel. Als je kijkt dat de meeste mensen op de IC tussen de 50 en 75 jaar zijn. Zoals jij als zegt, deze mensen draaien nog volop mee in de maatschappij. De oudere boven de 75 komen vrijwel niet op de IC.. Waarom zijn ze dan in godsnaam begonnen met de oudste leeftijdscategorieën te vaccineren? Een groot aantal van deze mensen komen bijna nergens meer en zitten toch vrijwel alleen op hun kamer. Voorbeeld: mijn schoonmoeder werkt met oudere dementerende. Een aantal zitten in hun laatste levensjaren, en andere weten gewoonweg niet wat er gaande is, die hebben nergens geen idee meer van. Toch zijn daar al die bewoners gevaccineerd. Ik weet het is vrij egoïstisch van mij, maar toch, mijn schoonmoeder deelt mijn mening. Ik bedoel, waarom begin je niet eerst nadat de mensen in de acute zorg zijn geweest niet met de doelgroep waarvan de meeste op de IC belanden en die ook nog eens wel meedraaien in de samenleving? 1. Je hebt op een gegeven moment, eerder dan nu het geval is, minder bezetting op de IC en wss ook op de verpleegafdelingen. 2. Je zou eerder kunnen versoepelen. Nu worden veel 50+ers besmet omdat zij simpelweg nog gewoon moeten werken, waar nu ook nog eens veel besmettingen plaatsvinden. Ik zeg trouwens niet dat we nu alles open moeten gooien, dat lijkt mij ook niet slim. Maar waarom nu na bijna een jaar in deze shit te zitten niet eens gaan denken in oplossingen..
Heeft allemaal te maken met ethiek. Hoe ouder, hoe groter de kans dat zo'n persoon aan covid komt te overlijden. Om de maatschappij draaiende te houden kun je veel beter beginnen met de groep 18-30j. Maar die worden veel minder vaak ziek. Er is dus de keuze gemaakt door vooral te kijken naar verloop van de besmetting.
Maar dan nog als je kijkt naar verloop besmetting. Bij de 80+ ers is meestal het verloop het ernstigs, maar van deze groep komen ze vrijwel niet op de IC. Zij overlijden thuis of in het verzorgingshuis. Daarna zal het verloop van de 50 tot 80 jarige het ernstigs zijn, deze komen dan wel op de verpleegafdelingen of IC terecht. Toch is deze leeftijdscategorieën veel later aan de beurt voor vaccinaties. Ondertussen zijn onze ouders nog niet aan de beurt voor de vaccinatie, hebben een grotere kans op overlijden of een ernstig verloop van besmetting, maar moeten toch nog meedraaien in de maatschappij zoals naar hun werk gaan.
Toch zeggen die opnames me niet zoveel. In de praktijk hebben wij best wat patienten die opgenomen worden, die liggen er een aantal dagen en gaan met zuurstof naar huis en knappen goed op ( zelfs degene die op zijn grof gezegd al met zijn ene been in het graf staat en 80+ is komen er weer uit. Ik kan het soms echt niet meer volgen. Verder hebben we amper besmettingen in de praktijk. Hoe is het bij jullie?