Wat eten we vandaag? Deel 16!

Discussion in 'De lounge' started by Adje, Nov 14, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    Dec 14, 2018
    1,752
    4,024
    113
    Bavette gevuld met pesto en oude kaas, zoete aardappelen met tijm en knoflook en doperwten.
     
    Adje likes this.
  2. TotalBella

    TotalBella Niet meer actief

    Bladerdeeg en tomatentapenade moesten op. Dus het wordt plaattaart. Met verse spinazie, courgette, zongedroogde tomaat en mozzarella.
     
    PenF likes this.
  3. Tafellamp

    Tafellamp Actief lid

    Sep 17, 2019
    252
    103
    43
    Female
    Roergebakken spitskool met kerrie en rijst
     
  4. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,303
    25,766
    113
    Pitabroodjes met kip gyros, tzatziki en een Griekse salade (alles home made).
     
  5. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,657
    22,100
    113
    Man en kinderen eten soep van eergisteren met de gevulde msemmen die over waren. Voor mezelf maak ik een soepje van restjes die op moeten en eet er stokbrood bij. En voor mijn schoonmoeder warm ik waarschijnlijk gewoon pasta van gisteren op, denk eerlijk gezegd dat ze mijn soep te exotisch gaat vinden, dus dat schotel ik haar maar niet voor :roflmao:
     
  6. Lindy92

    Lindy92 Bekend lid

    Oct 5, 2020
    642
    323
    63
    Snijbonen, kipfilet, gebakken aardappels
     
  7. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Vandaag gaan we broodjes hamburger maken met gekaramelliseerde uien, gekaramelliseerde ananas , sla , tomaat en zelf gemaakte friet.
     
    citroenrasp likes this.
  8. MMW

    MMW Fanatiek lid

    Dec 29, 2013
    1,236
    447
    83
    Bloemkool met puree van aardappel, zoete aardappel en pastinaak met walnoten er door.
     
  9. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!
    Gisteren hebben we stamppot andijvie met spekjes en een bal gehakt gegeten en vandaag eten we witlof ovenschotel..
     
  10. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    4,150
    1,684
    113
    Hoe laat is het eten klaar ;)

    Wij eten broodje (vega)hotdog met zuurkool en ananas.
     
  11. Tafellamp

    Tafellamp Actief lid

    Sep 17, 2019
    252
    103
    43
    Female
    Wij eten vandaag Indische andijviestamppot, recept van lekker en simpel
     
  12. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,873
    31,466
    113
    Female
    Op de huid gebakken zalm met risotto en courgette en tomaatjes uit de airfryer.

    Hier thuis een balletje op gegooid over de slowcooker. Twijfel nog. Ik ben meer een laatste moment mens die snel wat in de airfryer kiepert dan iemand die vooraf plant en in de ochtend al in de keuken staat.
     
  13. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!
    Oh dit mis ik zo erg sinds ik geen friteuse meer heb! Zo lekker zelfgemaakte patatjes, jammie..
     
  14. TotalBella

    TotalBella Niet meer actief

    Geroosterde kikkererwtenschotel met aubergine en parmezaan
     
    citroenrasp likes this.
  15. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,657
    22,100
    113
    Ik twijfel dus ook. Niet zozeer vanwege de door jou genoemde reden maar meer omdat we (meestal) in de middag warm eten. Als dat dan 8 uur van tevoren erin moet dan moet het dus wel héél erg vroeg voorbereid worden allemaal, en dat lijkt me niet erg handig.
     
  16. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    Jun 11, 2018
    5,314
    4,385
    113
    Female
    Restje hutspot :)
     
  17. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    Jan 11, 2014
    4,633
    2,409
    113
    Kun je ook in oven doen met flink wat zonnebloemolie, ook super lemker3!
     
  18. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,303
    25,766
    113
    Dan is de instant pot of crockpot express echt een mooie tussen oplossing. Dan hebben gerechten die er in een slowcooker 8 uur over doen, maar ca. 45-60 minuten nodig (iets langer met opwarmtijd).
    Ik gebruik mijn slowcookerfunctie echt heel weinig nog, sinds het onder hoge druk zo snel kan. Behalve bij kip. Dat duurt max 4 uurtjes, dus dat wil ik nog wel eens slowcooken.

    En het is handig om vooruit te koken. Ik maak bv in 1x keer een hele volle pan bolognese saus en daar gaat de helft van in de vriezer.
     
    citroenrasp likes this.
  19. Anna009

    Anna009 VIP lid

    May 30, 2008
    9,954
    5,259
    113
    Home
    Kip swirls gemaakt straks nog even in de oven
    Harira soep
    Salade
     
    citroenrasp likes this.
  20. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,657
    22,100
    113
    Maar dat is dan toch niet anders dan met een gewone pan? In ieder geval niet qua bereidingstijd.
    Vooruit koken doe ik inderdaad ook regelmatig, maar meer om gas/elektriciteit te besparen.
     

Share This Page