Ja vind ik dus ook. Maar dan zit hij eigenlijk net te vol. Mijn wasmachine weegt de was eerst een 'beslist' daarna hoe lang hij erover gaat doen. Maar dat gebeurt dus eigenlijk zelden, want ik hou de was goed bij. Heel soms 'spaart' één van mijn pubers was op en dan wil het nog weleens gebeuren dat hij langer draait. En als het echt te veel is verdeel ik het liever over 2 wasjes. Edit: En ik vind mijn hoeveelheid wassen echt wel bescheiden met twee volwassenen, twee pubers (die inmiddels langer zijn dan ik), een tiener en een kleuter.
Ik denk absoluut eerst aan mezelf ja. Maar om daarmee iedereen over 1 kam te scheren of in een hokje te plaatsen dat vind ik heel erg jammer van je. Er zijn hier op zp behoorlijk veel vrouwen die wel bewust dat soort dingen doen.
Hoe weet jij dat het onzin is? Mijn kinderen komen onder de vlekken binnen van het buiten spelen en als dat niet gebeurt dan zorgen ze er tijdens het eten wel voor dat er wat geknoeid wordt. Maar na een dag zijn hun kleren nooit meer schoon. En datzelfde geld voor mijn kleding ik zweet en ja dat word alleen weer fris na het wassen, dat zit alles behalve tussen mijn oren. En man die rookt, dat gaat in je kleding zitten die lucht, dus ook die kleding moet na 1 dag worden gewassen.
Ja zoveel mogelijk! De bus ipv de auto pakken, met de fiets of lopend meerdere keren naar de supermarkt ipv met de auto, was buiten drogen ipv met de droger, elektrische auto, zonnepanelen, nooit eten weggooien, niet zomaar nieuwe kleding kopen, overgrote deel vd babykamer en onze meubelen komen van marktplaats en ik kan zo nog wel even doorgaan.
Mijn kinderen zijn net zo. Maar ik haal even een doekje over de vlek en dan kunnen ze het gewoon nog een dag aan.
Je kunt ook je auto wegdoen, maar je hebt vast redenen om die te houden. Net als andere mensen redenen hebben om meer te wassen, maar die wil je niet eens lezen, zo overtuigd ben je van jezelf.
Als ik dat al lees is dat helemaal niets voor mij. Eerst van onderen afdrogen met een hydrofiel en dan mijn best doen met mijn handdoek onder niet te raken. Dat is dus de reden dat wij wel een nieuwe handdoek pakken na 1 wasbeurt.
Oh ja ik durf ook wel toe te geven dat ik als eerste aan mezelf/mijn gezin denk ja. Ik bedoel, ik heb 4 kinderen, dat is al een grotere belasting natuurlijk En ik was snel. Maar ik was geen ‘schone’ dingen. Ik doe zelf ook wel 2 dagen met een broek of shirt. En de oudste 2 doen ook niet meer elke dag hun broek in de was. Maar inderdaad een poepbroek/vieze kleding/spullen wil ik gewoon snel gewassen hebben, ook als dat betekent dat er niet een hele volle trommel gewassen wordt. En ik heb een droger. Ik let wel op andere dingen die ik minder belangrijk vind. Zo wordt er hier in de gemeente overgestapt op 1 keer in de 4 weken de grijze bak legen ipv 1 keer in de 2 weken. Heel de stad op z’n kop. Maar ja, wij redden dat prima qua restafval, dus ik vind het geen probleem. (Ook toen we er nog 1 in de luiers hadden.) Eten gooi ik echt niet tot nauwelijks weg. Vind ik ook zonde. Wij hebben regelmatig kliekjesdag/tgtg. Ik pak vaak de fiets ipv de auto. En ik denk dan, zo doet iedereen wat bij hem of haar past.
Ach ik zou mij best 2x af willen drogen met een handdoek, ik kom schoon uit de douche, dus vind ik niet heel rampzalig ofzo. Maar zou niet weten waar ik 5 natte handdoeken moet laten drogen. Die ruimte hebben wij niet in de badkamer en tja, woon in Nederland natuurlijk, dus buiten kan zelden. Ook allemaal dezelfde kleur en ik vind het dan weer niet zo fris om een handdoek van een ander te gebruiken. Dus toch in de was na 1x.
Ze vergelijkt natuurlijk ook haar eigen situatie met die van anderen hier. Er zijn mensen met meer kinderen en al veel oudere kinderen ook die hier schrijven natuurlijk. Werkkledij is mss niet van toepassing, sportkledij, beddengoed van grotere bedden, meer douchen als kinderen ouder worden,.... Als ze jong zijn kan je al eens een vlekje afkuisen met een doekje maar die tijd blijft natuurlijk niet e. En het is ook wat te zien hoe je het aanpakt. De 1ne gebruikt een paar dagen een handdoek en de andere maar 1 keer. Als je vaak poetst heb je al snel heel wat doekjes. Je kan er voor kiezen uw beddengoed niet wekelijks te wassen.
Ik vind het gewoon jammer en het maakt me verdrietig om te lezen hoe makkelijk er wordt omgegaan met water en energiegebruik. Ik zeg niet dat je maar max 4x in de week mag wassen. Maar wel: kijk er eens wat bewuster naar. Want 10 of 15 wassen in de week, dat hoeft volgens mij echt niet. En ieder zal misschien op een ander vlak zuinig leven of bewuster leven. Maar wassen is zo makkelijk om op te besparen. Ik heb moeite met deze individualistische maatschappij waarin we niet meer nadenken over de gevolgen van ons eigen onbewuste gedrag. Veel dingen zijn 'gewoon geworden' zoals oneindig douchen, wassen etc. En ja ik schrik daar dan van wat ik hier allemaal lees. Want hoe kunnen we dan vd volgende generatie vragen om het anders te doen terwijl we dat zelf niet doen. Je geeft het stokje weer door... Sorry dus voor mijn wat felle reacties hier. Maak me gewoon zorgen om wat onze kinderen en kleinkinderen te wachten staat. En geloof dat wij daarin het voorbeeld kunnen zijn.
Maar wat maakt jouw dagelijks schoonmaken normaal en dat bij een ander overdreven? Waar ligt de grens voor normaal en overdreven?
Nee hoor, ik heb niet gezegd dat ik me *eerst* van onderen afdroog. Ik heb namelijk een heel specifieke volgorde van afdrogen, en begin van boven naar beneden, eigenlijk net zoals met schoonmaken. Verder hoef ik ook niet mijn best te doen om de handdoek daar weg te houden. Ik ben iig blij dat er door deze methode genoeg water overblijft voor anderen. Want dat is helaas wel de realiteit in een land waar droogte heerst.
Als ik dit topic zo lees voel ik me bijna een "viespeuk" ik gebruik mn handdoek vaker dan 1 keer. Spijkerbroek draag ik toch zeker wel 5 dagen. In de winter trui max 3 dragen, in de zomer uiteraard wel iedere dag schoon shirt aan. Werk vanuit huis, dus mn kleding word ook niet vies.
Ik heb niks over anderen gezegd, alleen dat ik zelf niet wil overdrijven. Want dat is inderdaad persoonlijk, kan dus ook niet met feiten komen maar slechts een mening vormen. En aangezien ik op dit vlak best wel met obsessies te maken heb gehad, waar ik voor een groot deel al vanaf ben, weet ik iig wel waar voor mijzelf de grens zit tussen normaal en obsessief/overdreven.