Wat eten we vandaag? Deel 16!

Discussion in 'De lounge' started by Adje, Nov 14, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    Jun 11, 2018
    5,314
    4,385
    113
    Female
    We gaan zelf pizza maken, met ui, champignons en stukjes gebakken kip.
     
    Chillin likes this.
  2. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    Sep 3, 2019
    13,852
    19,008
    113
    Female
    Fricandon met boontjes , gestoofde ajuin en purée
     
  3. Dufel

    Dufel VIP lid

    Sep 10, 2014
    5,833
    1,469
    113
    Chili con carne met stokbrood
     
  4. Tijgertje88

    Tijgertje88 Fanatiek lid

    Mar 6, 2010
    2,765
    350
    83
    Female
    Noord Brabant
    Lasagne met komkommersalade
     
  5. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!
    Ik weet het nog niet, ik laat mijn dochter kiezen als ze thuiskomt.
    Ze mag kiezen uit witlof ovenschotel, lasagne of aardappels, spinazie en vis.
     
  6. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    Feb 27, 2015
    4,563
    2,765
    113
    Female
    Noord Nederland
    Surinaamse bami met kippenpoten en komkommer.

    Voor mezelf doe ik een goed gevulde salade aangezien ik koolhydraatbeperkt eet en bami wel een carb-bomb is :p
     
    Linda86, Chillin and citroenrasp like this.
  7. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,579
    22,031
    113
    Ik maak meestal de Tunesische variant, dus met dubbelgeconcentreerde tomatenpuree, veel knoflook, peterselie en veel groene hete peper :D (Mijn kinderen eten ook gewoon heet). Marokkaanse versie is volgens mij verse tomaten, andere specerijen en koriander.
    Heb geen vast recept maar doe meestal maar gewoon wat, met wat ik in huis heb haha, maar hoe ik het ongeveer maak:

    Witte bonen minimaal 8 uur laten weken, water afgieten en weer water aan de witte bonen toevoegen, tot ze net onderstaan. Voeg evt wat vlees toe, hoeft niet maar maakt het wel extra smaakvol. Voeg specerijen toe, (Ik heb een lokaal kruidenmengsel waar o.a karwij, koriander, kurkuma en komijn in zit - dit kan je gemakkelijk nabootsen door in gelijke delen garam massala met 5 spice poeder te mengen), zout, knoflook, een ui (fijn gesneden), paar lepels tomatenpuree, harissa (of sambal), flinke scheut olijfolie, paar fijngesneden groene pepers (Ik gebruik meestal poblano-pepers) en laat alles koken tot de bonen zacht zijn. Als je kip meekookt kan je die er halverwege even uithalen. Evt het water controleren of dat niet te weinig is, want het moet wel echt een saus blijven.
    Op het eind kan je nog even wat fijngesneden bladpeterselie laten meekoken.

    Oh en wb tomatenpuree: dubbelgeconcentreerde tomatenpuree hebben ze bv bij Turkse winkels, misschien ook wel bij AH maar dan moet je wel de Turkse variant nemen. Die is veel geconcentreerder (en dus zoeter) dan de "gewone" tomatenpuree. Met gewone kan het ook wel, maar vind ik toch net wat minder lekker.
     
    Linda86 likes this.
  8. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Yes, dankjewel! :) Mijn kinderen houden ook van pittig eten en zijn best wel wat gewend, dus pepers zijn geen probleem. Hooguit om goede pittige te vinden hier in NL ;). Maar ik ga het zeker binnenkort eens proberen, het recept dan hè, ben heel benieuwd. Dubbelgeconcentreerde tomatenpuree heb ik al in huis, ik kom graag bij de Turkse supermarkt.
     
    citroenrasp likes this.
  9. Chillin

    Chillin VIP lid

    Mar 22, 2007
    68,728
    902
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Hollands pannetje champignon prei.
     
    2littlemonkeys likes this.
  10. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,579
    22,031
    113
    #2510 citroenrasp, Mar 9, 2021
    Last edited: Mar 9, 2021
    Ja dat is echt geen doen in NL hè... :confused:Tenminste waar wij woonden dan. Het was er zo goed als onmogelijk om pepers te vinden, in grotere steden zal het wel wat makkelijker gaan. Meestal deed ik dan gewoon maar groene paprika met extra veel harissa. :roflmao:

    Ben benieuwd wat je ervan vindt!
     
  11. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    Zalm, krieltjes en broccoli
     
  12. Luchia

    Luchia Fanatiek lid

    Jun 29, 2012
    1,683
    711
    113
  13. Driessen21

    Driessen21 Fanatiek lid

    Jan 13, 2012
    1,027
    288
    83
    Female
    Bieten, aardappels en vis
     
  14. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!
    Het is aardappels, spinazie en vis geworden.
     
  15. Lelie89

    Lelie89 Fanatiek lid

    Sep 4, 2014
    3,362
    2,083
    113
    Female
    Gelderland
    Kapucijners met rijst en zoutvlees.
     
  16. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,291
    25,758
    113
    Zwarte peper kip met paprika, bosui en udon noodles, en een oosterse komkommersalade.
     
    citroenrasp and Linda86 like this.
  17. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Wij wonen in een dorp, dus hier is het ook niet te krijgen. Gelukkig in de dichtstbijzijnde stad wel een toko en een Turkse supermarkt :).
     
  18. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    Nov 30, 2015
    11,454
    23,123
    113
    Female
    Wanneer ga je je eigen kookboek uitbrengen? Ik zit iedere dag watertandend je menu te lezen :p;)
     
    Adje likes this.
  19. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    Nov 30, 2015
    11,454
    23,123
    113
    Female
    Spinazie a la crème, gehaktbal, gekookt ei. Met aardappelpuree voor de kinderen.
     
  20. TanjaK

    TanjaK Bekend lid

    May 29, 2019
    891
    683
    93
    Female
    lachanodolmades (gevulde koolbladeren), de vegetarische versie.
    Eigenlijk vind ik het niet zo lekker met koolbladeren, maar er zit nog geen blad aan de druivenranken. Het lekkerste is het met courgettebloemen, maar die zijn er ook nog niet.
     
    citroenrasp likes this.

Share This Page