Ik weet het nog niet, ik laat mijn dochter kiezen als ze thuiskomt. Ze mag kiezen uit witlof ovenschotel, lasagne of aardappels, spinazie en vis.
Surinaamse bami met kippenpoten en komkommer. Voor mezelf doe ik een goed gevulde salade aangezien ik koolhydraatbeperkt eet en bami wel een carb-bomb is
Ik maak meestal de Tunesische variant, dus met dubbelgeconcentreerde tomatenpuree, veel knoflook, peterselie en veel groene hete peper (Mijn kinderen eten ook gewoon heet). Marokkaanse versie is volgens mij verse tomaten, andere specerijen en koriander. Heb geen vast recept maar doe meestal maar gewoon wat, met wat ik in huis heb haha, maar hoe ik het ongeveer maak: Witte bonen minimaal 8 uur laten weken, water afgieten en weer water aan de witte bonen toevoegen, tot ze net onderstaan. Voeg evt wat vlees toe, hoeft niet maar maakt het wel extra smaakvol. Voeg specerijen toe, (Ik heb een lokaal kruidenmengsel waar o.a karwij, koriander, kurkuma en komijn in zit - dit kan je gemakkelijk nabootsen door in gelijke delen garam massala met 5 spice poeder te mengen), zout, knoflook, een ui (fijn gesneden), paar lepels tomatenpuree, harissa (of sambal), flinke scheut olijfolie, paar fijngesneden groene pepers (Ik gebruik meestal poblano-pepers) en laat alles koken tot de bonen zacht zijn. Als je kip meekookt kan je die er halverwege even uithalen. Evt het water controleren of dat niet te weinig is, want het moet wel echt een saus blijven. Op het eind kan je nog even wat fijngesneden bladpeterselie laten meekoken. Oh en wb tomatenpuree: dubbelgeconcentreerde tomatenpuree hebben ze bv bij Turkse winkels, misschien ook wel bij AH maar dan moet je wel de Turkse variant nemen. Die is veel geconcentreerder (en dus zoeter) dan de "gewone" tomatenpuree. Met gewone kan het ook wel, maar vind ik toch net wat minder lekker.
Yes, dankjewel! Mijn kinderen houden ook van pittig eten en zijn best wel wat gewend, dus pepers zijn geen probleem. Hooguit om goede pittige te vinden hier in NL . Maar ik ga het zeker binnenkort eens proberen, het recept dan hè, ben heel benieuwd. Dubbelgeconcentreerde tomatenpuree heb ik al in huis, ik kom graag bij de Turkse supermarkt.
Ja dat is echt geen doen in NL hè... Tenminste waar wij woonden dan. Het was er zo goed als onmogelijk om pepers te vinden, in grotere steden zal het wel wat makkelijker gaan. Meestal deed ik dan gewoon maar groene paprika met extra veel harissa. Ben benieuwd wat je ervan vindt!
Wij wonen in een dorp, dus hier is het ook niet te krijgen. Gelukkig in de dichtstbijzijnde stad wel een toko en een Turkse supermarkt .
lachanodolmades (gevulde koolbladeren), de vegetarische versie. Eigenlijk vind ik het niet zo lekker met koolbladeren, maar er zit nog geen blad aan de druivenranken. Het lekkerste is het met courgettebloemen, maar die zijn er ook nog niet.