Wat eten we vandaag? Deel 16!

Discussie in 'De lounge' gestart door Adje, 14 nov 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    11 jun 2018
    5.314
    4.385
    113
    Vrouw
    We gaan zelf pizza maken, met ui, champignons en stukjes gebakken kip.
     
    Chillin vindt dit leuk.
  2. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.852
    19.007
    113
    Vrouw
    Fricandon met boontjes , gestoofde ajuin en purée
     
  3. Dufel

    Dufel VIP lid

    10 sep 2014
    5.833
    1.469
    113
    Chili con carne met stokbrood
     
  4. Tijgertje88

    Tijgertje88 Fanatiek lid

    6 mrt 2010
    2.765
    350
    83
    Vrouw
    Noord Brabant
    Lasagne met komkommersalade
     
  5. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Ik weet het nog niet, ik laat mijn dochter kiezen als ze thuiskomt.
    Ze mag kiezen uit witlof ovenschotel, lasagne of aardappels, spinazie en vis.
     
  6. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Surinaamse bami met kippenpoten en komkommer.

    Voor mezelf doe ik een goed gevulde salade aangezien ik koolhydraatbeperkt eet en bami wel een carb-bomb is :p
     
    Linda86, Chillin en citroenrasp vinden dit leuk.
  7. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.579
    22.031
    113
    Ik maak meestal de Tunesische variant, dus met dubbelgeconcentreerde tomatenpuree, veel knoflook, peterselie en veel groene hete peper :D (Mijn kinderen eten ook gewoon heet). Marokkaanse versie is volgens mij verse tomaten, andere specerijen en koriander.
    Heb geen vast recept maar doe meestal maar gewoon wat, met wat ik in huis heb haha, maar hoe ik het ongeveer maak:

    Witte bonen minimaal 8 uur laten weken, water afgieten en weer water aan de witte bonen toevoegen, tot ze net onderstaan. Voeg evt wat vlees toe, hoeft niet maar maakt het wel extra smaakvol. Voeg specerijen toe, (Ik heb een lokaal kruidenmengsel waar o.a karwij, koriander, kurkuma en komijn in zit - dit kan je gemakkelijk nabootsen door in gelijke delen garam massala met 5 spice poeder te mengen), zout, knoflook, een ui (fijn gesneden), paar lepels tomatenpuree, harissa (of sambal), flinke scheut olijfolie, paar fijngesneden groene pepers (Ik gebruik meestal poblano-pepers) en laat alles koken tot de bonen zacht zijn. Als je kip meekookt kan je die er halverwege even uithalen. Evt het water controleren of dat niet te weinig is, want het moet wel echt een saus blijven.
    Op het eind kan je nog even wat fijngesneden bladpeterselie laten meekoken.

    Oh en wb tomatenpuree: dubbelgeconcentreerde tomatenpuree hebben ze bv bij Turkse winkels, misschien ook wel bij AH maar dan moet je wel de Turkse variant nemen. Die is veel geconcentreerder (en dus zoeter) dan de "gewone" tomatenpuree. Met gewone kan het ook wel, maar vind ik toch net wat minder lekker.
     
    Linda86 vindt dit leuk.
  8. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Yes, dankjewel! :) Mijn kinderen houden ook van pittig eten en zijn best wel wat gewend, dus pepers zijn geen probleem. Hooguit om goede pittige te vinden hier in NL ;). Maar ik ga het zeker binnenkort eens proberen, het recept dan hè, ben heel benieuwd. Dubbelgeconcentreerde tomatenpuree heb ik al in huis, ik kom graag bij de Turkse supermarkt.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  9. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.728
    902
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Hollands pannetje champignon prei.
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  10. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.579
    22.031
    113
    #2510 citroenrasp, 9 mrt 2021
    Laatst bewerkt: 9 mrt 2021
    Ja dat is echt geen doen in NL hè... :confused:Tenminste waar wij woonden dan. Het was er zo goed als onmogelijk om pepers te vinden, in grotere steden zal het wel wat makkelijker gaan. Meestal deed ik dan gewoon maar groene paprika met extra veel harissa. :roflmao:

    Ben benieuwd wat je ervan vindt!
     
  11. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Zalm, krieltjes en broccoli
     
  12. Luchia

    Luchia Fanatiek lid

    29 jun 2012
    1.683
    711
    113
  13. Driessen21

    Driessen21 Fanatiek lid

    13 jan 2012
    1.027
    288
    83
    Vrouw
    Bieten, aardappels en vis
     
  14. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Het is aardappels, spinazie en vis geworden.
     
  15. Lelie89

    Lelie89 Fanatiek lid

    4 sep 2014
    3.362
    2.083
    113
    Vrouw
    Gelderland
    Kapucijners met rijst en zoutvlees.
     
  16. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.290
    25.758
    113
    Zwarte peper kip met paprika, bosui en udon noodles, en een oosterse komkommersalade.
     
    citroenrasp en Linda86 vinden dit leuk.
  17. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Wij wonen in een dorp, dus hier is het ook niet te krijgen. Gelukkig in de dichtstbijzijnde stad wel een toko en een Turkse supermarkt :).
     
  18. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    30 nov 2015
    11.454
    23.123
    113
    Vrouw
    Wanneer ga je je eigen kookboek uitbrengen? Ik zit iedere dag watertandend je menu te lezen :p;)
     
    Adje vindt dit leuk.
  19. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    30 nov 2015
    11.454
    23.123
    113
    Vrouw
    Spinazie a la crème, gehaktbal, gekookt ei. Met aardappelpuree voor de kinderen.
     
  20. TanjaK

    TanjaK Bekend lid

    29 mei 2019
    891
    683
    93
    Vrouw
    lachanodolmades (gevulde koolbladeren), de vegetarische versie.
    Eigenlijk vind ik het niet zo lekker met koolbladeren, maar er zit nog geen blad aan de druivenranken. Het lekkerste is het met courgettebloemen, maar die zijn er ook nog niet.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina