Niet zoveel... Mijn oven is kapot, hij kan nu nog twee dingen, uit en loeiheet. Prima voor pizza's, maar verder kan ik er nu niet zoveel mee. Maar over 5 maanden krijgen we een nieuwe keuken, mat een superdeluxe oven, dus ik ga nu ook geen nieuwe oven kopen.
Oh, van alles. Ik gebruik 'm veel. Appeltaart, vruchten/noten cake, cupcakes, brownies, gekleurde wortels, zoete aardappelfriet, aardappeltjes met zeezout en tijm e.d., lasagne, gisteren nog kroketten. Basic dingen vooral, maar altijd lekker
Brood. Ik bak elke dag zuurdesem brood, dat doe ik al bijna 10 jaar. Meestal zonder vullingen en soms met. Favoriete vulling hier is: vijgen, pecannoten en gedroogde appel. Verder natuurlijk regelmatig ovenschotels of een traybake. En met feestjes taart. Met de kids bak ik ook wel regelmatig koekjes
Nou sjemig zeg! Ik de hele Appie doorkruist met mijn witlofschotel-missie strak voor ogen. Kom ik bij het laatste benodigde artikel....Maggi mix....hebben ze dat niet! Prut appie op het dorp hier! Nu dit maar gekocht en op hoop van zegen!
Geen foto, maar er zaten chocoladekoekjes in de oven, ze zijn al op ook We zitten in quarantaine en er wordt bijna alle dagen wel wat gebakken, ik groei dicht!
2 koekenpannen omdat ik ze nergens kwijt kan en een bakplaat en rooster.. Van de week stond er nog een ovenschaal met spruitjes in en van het weekend heb ik börek gemaakt in de oven
Je moet eerst een desem starter maken. Dit duurt ongeveer een week en dan kan je de rest van je leven brood bakken. Op deze site staat duidelijk een uitleg voor een desem starter en veel goede recepten. https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/p/recepten-index.html?m=1 Ik zweer zelf bij een mengsel van 33% kamult, 33% spelt en 33% volkorenmeel van de molen uit ons stadje. Maar je merkt na verloop van tijd vanzelf wat voor jouw werkt en goed smaakt. In het begin kunnen de procenten vocht en meel wat ingewikkeld overkomen. Maar echt de moeite om he in te verdiepen
Wat ziet dat er lekker uit!! Ik moet van mijn man vragen of je een recept hebt van de grillworst. Iemand is nu al super enthousiast. Staat nog net niet op om de vleesmolen te pakken
Mijn combi magnetron is terminaal Dus bak momenteel niet zoveel. Temperatuur moet op hoogste stand en dan 1,5 keer zo lang er in. Op zoeke naar een nieuwe. Maar twijfel tussen combi magnetron of enkel oven. Hij moet vrijstaand zijn. Iemand ervaring met hot blast ovens?
Haha, is ook echt lekker! Ik heb de spullen en recept hier vandaan: https://www.vanbeekumspecerijen.nl/grillworst-pakket.html https://www.vanbeekumspecerijen.nl/blogs/van-beekum-blog/zelf-grillworst-maken-samen-met-van-beekum-speceri/ (ik gebruik hamlappen en speklappen). En ik heb een zelfgemaakte bbq rub gebruikt voor de buitenkant: 2 delen gerookt paprikapoeder 2 delen bruine basterdsuiker 2 delen knoflookpoeder 2 delen uienpoeder 1 deel (zee)zout 1 deel zwarte peper En je zou er eventueel nog wat mosterdpoeder, komijn, oid aan toe kunnen voegen. Of een lekker rub kopen kan natuurlijk ook.