Aardappelen, bloemkool en worst Voor morgen heb ik nog niets kunnen bedenken dus maar even deaatste bladzijden doorlezen
Vandaag nasi met sate en kroepoek. Morgen wil ik pastasaus maken uit de slowcooker. Iemand nog een lekker recept?
@Adje heb jij voor mij een lekker recept (of link naar) voor rendang uit de slowcooker? Ik ben van plan dit weekend een rijsttafel te gaan maken (tenminste proberen). Heb al wat recepten die ik wil proberen van gerechtjes maar van de rendang zie ik door de bomen het bos niet en ik meen me te herinneren dat ik heb gelezen dat jij die vaker maakt. En als 2e vraag. Heb je nog gerechtjes die je als tip geeft die niet mogen ontbreken bij een lekkere indische rijsttafel?
Zoete aardappelpuree, broccoli/bloemkool en spruitjes. Daarbij een paddenstoelenburger voor ons en groente nuggets voor de jongens. Vega dagje
Oh heerlijk! Ik maak altijd deze rendang: https://www.eetspiratie.nl/rendang-van-rundvlees/ En als ik een rijsttafel maak dan probeer ik gewoon voor wat variatie te zorgen. Dus bv een vlees en een vis of kip gerecht. (Zie foto voor een heerlijk visgerecht: ikan boemboe bali) Indische eieren zijn ook verrukkelijk. Deze is dan onze favoriet: https://www.eetspiratie.nl/telor-ketjap-eieren-in-ketjapsaus/ Dan maak ik er altijd een groentegerecht bij. Meestal toch iets met boontjes (sajoer of toemis). En zoetzure komkommer (kan je ook over twee schaaltjes verdelen en in het tweede schaaltje wat sambal badjak door het zoetzuurmengsel roeren). Ik maak altijd zelf seroendeng erbij. Is zoveel lekkerder dan uit zo’n bakje. En je kan het ook goed vooruit maken. (Zie foto) En gebakken uitjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken (van de winkel of zelfgemaakt: https://www.eetspiratie.nl/gebakken-uitjes-bawang-goreng/) En hier staan nog wat meer ideeën en tips: https://www.eetspiratie.nl/indische-gerechten-voor-een-rijsttafel/ Ik maak niet zo vaak een rijsttafel, want ik heb dan serieus altijd keuzestress
Dank je, op mijn lijstje stonden tot nu toe gele rijst en bruine rijst, rendang, gehaktballetjes in ketjap, tempeh manis, sajoer boontjes en sambal goreng telor maar dan ga ik voor jouw recept met die telor in ketjap (i love ketjap haha). Oh en ik wou zelf proberen atjar te maken en had inderdaad ook zoetzure komkommer op de lijst staan.
Eigenlijk zouden we gewone couscous eten, maar het wordt couscous met gestoofde rucola in pittige tomatensaus. Man kwam laatst nl thuis met een enorme zak rucola (dus deze keer niet uit de tuin).
We hebben nog een restje ovenfriet en allerlei doosjes met ovensnacks waar nog restjes in zitten. Dus dat gaat lekker op vandaag Ruimt meteen goed op.
Wij eten kruidige ketjap balletjes met noedels, sugarsnaps en taugé. (Recept van Lonny) Zijn recepten beginnen altijd zo leuk altijd met stap 1. Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken. En dan bij de 2e stap ga je pas echt wat doen... ik hou van dit soort recepten
Kokos-limoenrijst met Thaise rode curry kip spiesjes, zoetzure komkommer en roerbakken snijbonen met knoflook en rode ui.
Restjes pastasaus uit de vriezer getrokken. Voor mij en de meiden met tonijn, voor vriend met Hamblokjes. Daarbij salade
Gehaktballetjes in kruidige colajus (slowcooker) en stamppot met bietjes, rode ui en uitgebakken spekjes