Dag 2 van de vriezer leegeten. Ik vond nog een bak andijviestamppot. Nog even een rookworst erbij halen en dan hebben we weer een prima maaltijd
Daar krijg ik nu ook zo'n zin in. Kijken of ik mijn man ervoor kan porren vandaag. Maar ik maak de eieren wel goed gaar, want ik vind "vochtig" eigeel echt vies.
In "onze" shakshuka zitten geen eieren, het is echt alleen peper/ui/tomaat (en natuurlijk specerijen en soms nog peterselie). Beetje zoals met lahmacun, maar dan zonder lahma Wat ze in de rest van de wereld shakshuka noemen heet hier weer ojja/ijja. Maar als ik de variant met ei maak dan maak ik het idd ook erg droog en niet zo "sauzerig".
Bij deze zitten de linzen er doorheen. https://www.hellofresh.nl/recipes/groene-shakshuka-met-linzen-en-witte-kaas-5e8ddeb0c421a015f750fe13
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193752/indiase-balletjes-met-zoete-aardappel Ik maak bovenstaande voor de eerste keer. Net even aan mijn jongste laten proeven en helemaal goedgekeurd.
Onze Vietnamese buren hebben net van alles afgeleverd. Ze vroeg laatst of ik wel wat wilde hebben want ze maakt altijd teveel. Dus ik ben heeeel benieuwd.
Ben vandaag geopereerd dus wij eten restjes. De kinderen pannenkoeken , man stamppot andijvie , huisgenoot pasta met tonijn, ik of pasta of broodje hamburger. Moet nog even bedenken waar ik zin in heb.