Dat is dan een kwestie van portiegrootte. Maar om vlees te vervangen is 1 ei in principe genoeg. Wij eten natuurlijk wel meer dan alleen een ei hoor. Gewoon een flinke portie groenten en dan ook nog eens iets van rijst/pasta oid.
Witte eieren hebben onterecht een slechte reputatie omdat ze met wit brood e.d worden vergeleken. Milieutechnisch zijn witte eieren zelfs een iets betere keus. Waar ik woon heb ik nog nooit bruine eieren gezien, volgens mij vinden ze het er "schoner" uitzien... Wat natuurlijk ook weer nergens op slaat.
Je moet die groente dan ook bevroren in de pan mikken. Als je ze ontdooid word het 1 grote natte drap
Zijn prima te eten, maar je moet ze niet ontdooien, je moet ze bevroren koken. Wij eten regelmatig diepvriesgroente, vind dat ideaal. Ook boontjes. 10 minuten roerbakken met kruiden, erg goed te eten.
Op dopertwen/jonge velderwten enzo na vind ik die groente uit de diepvries echt niet smaken. Helemaal geen textuur, de hele bite is weg.
Wat ook helpt met besparen (en voor het milieu) is seizoensgericht eten. Je hoeft niet het hele jaar door aardbeien te eten bijvoorbeeld. Dit valt me vaak op als mensen het over boodschappen en geld hebben.
Goed om te weten. Slaat natuurlijk ook nergens op om ze niet te eten omdat ze er anders uit zien. Ga ze binnenkort een keer meenemen...
Ja maar dat valt niet mee, want dan moet je ook weten waar alles vandaan komt. Alleen voor lokale producten heeft dat zin. Laatst hadden ze bij mijn appie alleen maar aardappelen uit Israël bijvoorbeeld En de boontjes komen ook altijd uit een ver land. Maar als ik op de markt koop of bij de groenteboer zelfs dan staat het er vaak niet eens bij en kijken ze je glazig aan als je er naar vraagt.
Nee dat klopt, waterdicht is het nooit. Maar er is bijvoorbeeld online al een heel makkelijk schema te vinden met welke groenten en fruit in welke maand "het seizoen er voor zijn". Dus als je dat aanhoudt ben je al heel erg ver.
Klopt... Veel mensen weten zelfs niet meer wat in welk seizoen groeit. Ik vind dat best jammer. Wij eten ook seizoensgebonden maar hier heb je ook weinig keuze, al deden we dat in NL grotendeels al. Ik vind het erg leuk om te zien dat het van meiknollen en venkel van de winter naar rucola en doperwten in de lente gaat. Om eerlijk te zijn mis ik ook geen aardbeien in de winter en sinaasappels in de zomer, dat is voor mij inmiddels net zoiets als een winkel vol pepernoten en chocoladeletters in mei voor een ander De eerste aardbeien zie je hier trouwens al in februari, het is echt iets van de lente.
Nog een reden om het liever bij lokaal eten te houden https://nos.nl/artikel/2373386-wederopbouw-na-verwoestende-brand-krottendorp-spanje-dit-zijn-mensen-zonder-rechten.html
Maar boontjes kunnen ook juist veel dichterbij worden geteeld, Als het maar het goede seizoen is. Ik moet zeggen dat ik er ook niet altijd oplet maar het is eigenlijk van de zotte om iets even snel te eten wat eerst met een vliegtuig of boot hier helemaal naartoe is gebracht. Daarnaast is het ook wat betreft bestrijdingsmiddelen het beste om het zo dichtbij huis aan te houden zodat je zo goed mogelijk weet dat ze zich aan de regels hebben gehouden. Hierbij geld Nederland is ' het beste', daarna de Europese Unie en daarna verder weg
Hier zit ik op ongeveer € 175 per week voor 2 volwassenen en 2 kinderen en dat is puur bij de AH of Dirk. Verzorgingsspullen van de Kruidvat zitten daar niet bij. En dan kook ik ook niet eens 7 dagen in de week want minimaal 1 x per week eten bestellen.
85 euro per week. Excl feestjes/verjaardagen/spontane uitnodigingen of etentjes. Incl verzorgingsproducten. Gezin van 5, waarvan 1puber die vegetarisch eet. Moet wel zeggen dat ik voor die 85 euro echt mijn best moet doen hoor)
Er liggen al maanden geen vrije uitloop eieren meer in de winkel, want er is al sinds november een ophokplicht voor kippen vanwege de vogelgriep.. https://www.wur.nl/nl/Onderzoek-Resultaten/Onderzoeksinstituten/Bioveterinary-Research/show-bvr/Vogelgriep-bij-pluimveebedrijven.htm On topic: hier ongeveer 100-120 euro per week voor gezin van 4