Wij hebben daarvoor een speciaal potje. Elke maand maak ik een vast bedrag over voor onverwachte uitgaven en uitgaven die eens per kwartaal/jaar komen.
Als er geen bijzondere uitgaven zijn, dan houden we zeker over. Afgelopen maanden wel wat extra uitgaves gehad: Midweekje in de meivakantie, nieuwe vaatwasser, bed voor de jongste + benodigdheden. Dat kunnen we gewoon betalen van de betaalrekening, maar dan blijft er minder of niets over om te sparen die maand. Wij sparen ook geen vast bedrag per maand. Staat er veel op de betaalrekening dan maak ik het over naar de spaar. We hebben beide niet de neiging om het op te maken als het op de betaalrekening staat.
Haha wat doen jullie het allemaal netjes. Hier maak ik netjes precies zoveel geld over als volgens mijn lijstje zou moeten kunnen en elke maand moet er weer wat terug aan het eind van de maand. Alsnog sparen we prima maar ik irriteer me er aan xD er is altijd wel wat in de maand waardoor het duurder was.
Rood sowieso nooit. Maar ehhh, kleding. Heel veel kleding Ik shop graag voor mijn kind, en dat zijn helaas geen H&M prijsjes. Dus daarom de ene keer een stuk meer naar de spaar dan de andere keer.
Wij sparen altijd aan het begin van de maand en houden aan het eind ook nog over. Wat dat betreft is die lockdown nog ergens goed voor, we gaan niet meer uit eten (thuisbezorgd is veel goedkoper), niet meer naar de kroeg of de wijnbar etc en ik shop niet zo veel meer. Dus het sparen gaat nu extra snel.
Dat is zo ontzettend wisselend, wij werken beide onregelmatig. Van het minste tot het hoogste inkomen zit 1500 euro verschil. Maar op jaarbasis komen we net iets in de plus uit maar dat is dan een euro of 400.
Nja oké, dat heeft iedereen weleens inderdaad. Maar degene op wie ik reageerde lijkt dat vaker dan 'eens een keertje' te hebben kreeg ik de indruk, dus vandaar dat ik de vraag stelde.
Als je nog kunt sparen (al is het maar 5 cent) hou je nog altijd geld over aan het einde van de maand hè Koop je wel zoveel mogelijk kleding zodra de kinderbijslag is gestort, of kijk je daar eigenlijk niet naar?
Over het algemeen houden we altijd geld over eind van de maand en als dat een keer niet het geval is en de bodem van de betaalrekening komt in zicht dan boek ik extra geld over van de zakelijke rekening naar de privé rekening. Maar in principe gebeurt dit nooit want ons "salaris" is gebaseerd op onze eigen berekening van wat we nodig hebben per maand (en dat stel ik eens per jaar zo nodig bij). Ik spaar begin van de maand en reken het sparen voor ons en de kinderen bij mijn vaste lasten. Als er eind van de maand geld over is stort ik dat niet extra naar de spaar rekening maar blijft dat staan op de betaalrekening.
Toen ik nog werkte kreeg ik ook salaris per 4 weken en kwam daar mee in de knoei ergens na een paar maanden als het salaris midden van de maand kwam ipv aan het einde. Ik ben toen bijna alle vaste lasten per 4 weken gaan betalen ipv per maand. Dit zorgde ervoor dat ik eind november/begin december alle rekeningen al 12x had betaald en ik in de maand december haast geen rekeningen voor vaste lasten meer had en dat kwam lekker uit in die dure maand.
Wij houden over aan het einde van het jaar per maand is het zo’n verschil. Ene maand gaat alles op en de andere maand houden we over. Wij zijn allebei nog al van het uitgeven en grote uitgaves doen. Daarnaast zijn we nog volop aan het klussen in het huis waar heel veel geld in gaat zitten. Mijn man werkt en ik ben bijna volledig thuis.
Wij sparen een vast bedrag per maand. De bonussen van mn man gaan ook naar de spaarrekening en die kunnen maandelijks behoorlijk oplopen. Dus dat is echt een fijne extra erbij.
Ja meestal houden we wel over. Ik doe een vast bedrag altijd naar de spaarrekening en verder leven we er gewoon van. Deze maand hebben we meer uit moeten geven aan extra's zoals uitvaart hond en medicijnen voor mijn huid. Maar dan nog is het einde er gelukkig nog niet. Hier ook 1 loon. Ik verdien ook af en toe wel iets maar dat is meer hobbymatig. Uiteindelijk verdien ik om mijn hobby te bekostigen. Maar soms houd ik ook wel wat over. Het is net voor hoeveel iets geveild wordt.
Wij sparen een vast bedrag per maand en als er eind van de maand veel geld op de betaalrekening overblijft boek ik dat ook over op de spaar. Maar andersom ook wel eens hoor. Van de week een nieuwe boxspring met alles erop en eraan gekocht en dat moet dan toch echt even van de spaarrekening komen. Kleinere dingetjes zoals de aankoop van een nieuw paar schoenen of medicatie voor de kat of zo gaat gewoon van de betaalrekening.
Nee, kijk ik echt totaal niet naar eigenlijk. Koop gewoon wanneer en wat ik wil zeg maar. Ik geef ook zo met gemak 400 a 500 euro uit aan een 2 paar nieuwe schoenen voor mijn kind, maar ik ga wel eens de kledingkast na en dan verkoop ik ook weer zo voor 400 euro bijvoorbeeld. Zit ook geen logica in.. (Dus ik kan nooit echt kijken wat ik nou uitgeef of spaar ofzo) Wel koop ik de meeste merkkleding wel in de sale, dus bijvoorbeeld van 300 euro nu 150 euro voor schoenen.
Maar als je dat uitgeeft is er natuurlijk ook niet echt de noodzaak om het goed in de gaten te houden lijkt mij. Blijkbaar kun je het prima missen. Als dat niet zo is, dan is het beter om alles goed in de gaten te houden.
Wij houden wel wat over, maar niet veel. We werken allebei bewust parttime (ik 2 dgn, hij 3) en verdienen samen beneden modaal momenteel. We hebben nog maar een kleine hypotheek dus vandaar dat het kan. Sinds mijn vorige ontslag zijn we goed bij gaan houden wat we uitgeven, anders zou wel echt alles op gaan. Voor noodgevallen/ bijzondere uitgaven hebben we wel een spaarpot opgebouwd.
Wij houden inmiddels weer wat over. Mijn vriend heeft vorig jaar een paar maanden zonder werk gezeten. Inmiddels werkt hij weer. Gelukkig kunnen we alle vaste lasten en boodschappen e.d. van mijn salaris betalen. Dan komen we precies uit of houden er net een paar honderd euro over. Afhankelijk van hoe duur de maand is. Nu hij weer werk heeft is al dat geld dus 'extra' en gaat het naar de spaarrekening. Alhoewel we nu dus wel wat minder voorzichtig zijn met bepaalde uitgaven. Wij hebben gelukkig geen luxe levensstijl. Op onze spaarrekening hebben er verschillende potjes. Één voor de kosten voor de zorgverzekering voor volgend jaar, vakantie, enz. Daarnaast hebben we berekend hoeveel geld we ongeveer nodig hebben om een half jaar te kunnen leven, mochten we beide onze banen kwijtraken. Die pot is ook voor noodgevallen en zit nu over de helft vol. Nu we beide weer verdienen wordt hij weer lekker aangevuld.
Wij werken beide fulltime en met goede salarissen. Zodra onze lonen worden overgemaakt maken we een groot bedrag over naar al onze spaarpotjes (voor de auto, brillen, kleding, vakanties, nieuwe badkamer en keuken, extra aflossing van het huis, etc). Eind van de maand blijft er meestal nog een flink bedrag over en dat gaat dan naar de gewone spaarrekening. Als die ‘te hoog’ wordt gaat het ook naar het aflossen van het huis. Als je kijkt naar onze salarissen wonen we in een goedkoop huis (ongeveer 1/3 van wat we zouden kunnen lenen), daarom kunnen we nu ook veel aflossen.