Oudste gaat nu heel onregelmatig naar school. Eigenlijk om de dag, maar in de praktijk gaat het anders. Maar dit komt door de tentamens en mondelinge examens. De jongste gaat wel om de dag naar school en we merken bij hem wel een verbetering. Hij vindt het leuk om zijn klasgenoten weer te zien. Eindelijk weer leeftijdgenoten, dat is lang geleden want hij mag nog steeds niet sporten.
De middelste zit in 3 vwo en die gaat 5 dagdelen, groep A en B en werkt prima, grote school met 1800 leerlingen. Zelfs mijn zoon die op het MBO zit gaat minimaal 3 dagdelen en vorige week is die zelfs iedere dag geweest. Ik vind het ook echt niet kunnen dat er nog steeds scholen zijn die zo weinig fysiek onderwijs aanbieden. Hun prioriteit ligt dan duidelijk niet bij het geven van goed en volwaardig onderwijs. Beetje jammer.
Bizar weinig. Dochter gaat om de dag, deze week ma wo en vr, volgende week dan de andere dagen. Klas is in tweeën gedeeld, de ander helft gaat de andere dag naar school. Leraren geven dus fysiek en online les op hetzelfde moment. Ze vind het wel echt heel fijn dat ze weer naar school mag, al vind ze online les ook wel fijn (lekker languit op bed in dr joggingsbroek)
Het blijft enorm lastig. Daar word ik zo verdrietig van... Gisteren hebben wij een toppunt bereikt met het opsluiten op de wc. School stelt de laatste tijd niet veel voor. Enorm veel lesuitval, lakse docenten, quarantaine, ziekte (geen corona maar andere aandoeningen).
De directe aanleiding was het moeten eten van vissticks tijdens het avondeten. Zo gezellig is het hier tegenwoordig Ik weet ook niet meer wat ik nog moet doen om het houdbaar te houden. Vanochtend heeft hij wel zijn excuses aangeboden en ging vervolgens stiekem gamen. Telefoon afgepakt met een hysterisch aanval als gevolg.
Mag ik ook meeschrijven? Wij lopen nu nml vast. Dochter was gisteravond intens verdrietig en wilde vandaag absoluut niet naar school. Ze is nu ook thuis en aan het keren voor haar proefwerkweek. Dochter deed het juist erg goed op online lessen, elke dag hetzelfde ritme. Op staan op een vaste tijd 8 uur ( ipv 6:30 en op de fiets om 7:00 uur). Dan lessen tot een uur of 12 en dan nog wat werk maken en dan was ze klaar rond 13 a 13:30. Nu moet ze deze week op dinsdag naar school, vorige week op maandag en woensdag. Op de dagen dat ze niet naar school gaan krijgen ze werktaken op. Maar alleen wiskunde geeft werk op, tekenen moet ze ook inleveren en verder niks. Kortom deze dagen doet ze amper iets. Op donderdag en vrijdag hebben ze online les en dat gaat prima. Ze vindt dat fijn. Het ritme is zoek, snap ook dat ze niet om 6:30 gaat op staan op dagen dat het niet hoeft. Vorige week hadden we online mentor gesprek en gaf ze het al aan. Maar dat ze er zo mee zat dat wisten we niet. Jullie kinderen gaan juist beter op naar school gaan schrijven jullie. Maar ik weet het niet meer. Mentor gaf bij dochter aan dat ze er niks mee kon. ..
@Catou welkom Het is (erg) lastig allemaal voor de kinderen. Hier geven ze dezelfde les op school en online, kinderen die thuiszitten volgen het gewoon via het scherm. Kunst, muziek en gym vallen standaard uit voor de kinderen die thuiszitten. Vaak is het dan maar een ochtendje les vanuit huis. Maar op dit moment is het erg rommelig ivm veel quarantaine/ziekte/quarantaine gezinsleden bij de docenten. Vorige week had mijn zoon maar 1 uur les op een dag, de rest viel uit. Ik merk dat docenten zelf ook niet meer gemotiveerd zijn en voor een makkelijke weg/oplossing kiezen terwijl ze bij het inschrijven zo benadrukten dat in de brugklas geen lessen uitvallen. 1 docent heeft nu corona dus die lessen vallen ook uit. Laten wij zeggen dat kinderen worden geacht om erg flexibel te zijn... Als ik het zo lees dan is de school bij jullie erg ver weg, dat werkt ook niet mee als het zo rommelig is. Mijn zoon moet straks voor 1 uurtje naar school, vrijdag ook omdat die opdrachten niet thuis gemaakt kunnen worden. Met een lange reistijd is het toch een stuk lastiger. Strekte met je dochter en het is goed dat ze aangeeft waar ze last van heeft dan kan de school misschien zoeken naar een passende oplossing.
De dagen dat mijn kinderen naar school gaan zijn echt veel beter dan de onlineles dagen. Als ze na een schooldag thuiskomen gaan ze daarna nog wel aan hun huiswerk. Maar gisteren had mijn zoon van de 6 lesuren er maar 2. Die anderen bleken niet door te gaan voor de thuiskinderen. Maar omdat dit niet vooraf gecommuniceerd was bleven er veel kinderen wachten tot de docent online kwam. Ik zei wel dat hij tussendoor alvast een proefwerk kon gaan leren, maar dat vindt hij lastig. Hij wachtte op de docent, die zou ieder moment kunnen komen. Beetje jammer dat hij al die tijd verliest. Ipv leren gaat hij minecraft doen. Na de lesdag was hij zo ongemotiveerd dat er niks meer uit kwam. Hij is maar naar vrienden gegaan. Herkenbaar?
Het niet komen opdagen van docenten is herkenbaar, ja Wij hebben hier een leeraar Engels die standaard niet komt. Zeer hinderlijk maar zoon is ermee bezig in de zin van het zoeken naar een oplossing. Is heel leerzaam voor hem. Wat huiswerk betreft, hij maakt zo goed als altijd alles in de les en hoeft thuis niks meer te doen. Enkel het leren voor een toets doet hij wel thuis en dat gaat gewoon goed (gelukkig).
Probleem van dochter is momenteel weer even opgelost: ze heeft nu proefwerkweek. En dat is niet anders dan normaal alleen zitten ze nu verspreid over twee lokalen.
Herkenbaar dat speelt hier ook, Nederlands geeft amper online les en geschiedenis is er ook bijna nooit. En als ze dan vragen gaan stellen wordt hij boos. In het echt blijkt hij toch wel aardig, alleen heeft hij een hekel aan online lessen.
Hier niet. Hier is er dus helaas heel weinig fysiek onderwijs, maar het online onderwijs vind ik wel heel goed ingeregeld. In 4 maanden tijd misschien 1x les uitval. Hij gaat vanaf morgen 2x middagen naar school en na de meivakantie komen daar dagen bij. Morgen heeft hij 3 uur gym. Vind ik wel echt top. Is een vak wat ze nu goed kunnen gebruiken (al sport mijn zoon sowieso nog wel heel veel).
Dit zou toch niet moeten mogen. Een hekel aan online les dus wordt er helemaal geen les gegeven. Echt raar. Hoe belangrijk vind je je vak en het geven van onderwijs dan? Ik heb ook een hekel aan online vergaderen maar moet het toch al een jaar lang heel veel keren per week zo doen. Mijn baas zou me wat anders vertellen als ik zei dat ik het niet deed. Het hoort er gewoon bij.
Mee eens hoor, ik vond het ook maar gek toen dochter het vertelde. De klas heeft het op een gegeven moment tegen hun mentor verteld.
Hier was dat ook, bij Frans. Moesten ze op een gegeven moment elke les gaan tekenen, de zelfstandige naamwoorden die ze aan het begin van het schooljaar al geleerd hadden. Best leuk voor een keertje, maar niet 4 lessen achter elkaar . De mentor heeft het toen wel goed opgepakt, nu doen ze wel wat meer bij de online lessen, maar nog steeds niet zoveel als bij andere vakken.
Hebben ze bij jullie nu ook toetsweek? Onze oudste heeft haar laatste toetsweek voor het examen. Omdat de gymleraren surveilleren bij de toetsen, vallen er bijna geen reguliere/ online lessen voor de andere leerjaren uit. Dat is goed geregeld. De jongste heeft geen echte toetsweek maar wel een aantal toetsen tijdens de lessen. Ik denk dat ze wat toetsmomenten inhalen die door de lockdown niet doorgingen.
Hier ook niet. En de volgende week is een projectweek dus er is geen les. Hier is hij nu vooral aan het twijfelen of hij volgend jaar gymnasium of atheneum wil gaan doen. Als hij met gymnasium doorgaat dan laat hij het sowieso na het derde jaar vallen omdat hij absoluut geen eindexamen in de klassieke talen wil gaan doen. Het is een keuze voor twee jaar dus. Oh ja en het is geen taalkind, erg gericht op wiskunde, wetenschap, natuurkunde.