Wij hebben het Rutger bak boek ook! Hele leuke recepten en ik maak ze met onze zoon. Staan ook andere dingen op die je minder verwacht zoals sultana koeken. Vandaag heb ik deze getest https://www.laurasbakery.nl/smeuige-chocolade-brownies/ Het enige wat ik veranderde is een klein snufje zout toegevoegd en na het bakken rekening houden dat het echt heel lekker is maar wel zwaar dus kleine blokjes bij de koffie of thee is voldoende Mijn bakblik was niet 20x20 maar 23x23 en heb er 5 min baktijd afgehaald. Biscuit maak ik niet vaak maar als ik die maak zet ik altijd een kom warm water onder de kom met biscuit er in en klop het zo mega luchtig.
En mijn oven wordt een stuk heter. Dat is nog beroerder. Zet je hem op 200 wordt hij gerust 220/240. Heeft regelmatig voor zwarte randen gezorgd aan pizza's. Nu met een oventhermometer gaat het wel goed.
Maar dat is toch niet lekker dan? Dacht echt dat ik t fout had gedaan hahaha. Leuke tip dat boek. Heb hem net besteld.
Wat een lekkere tip! Gaa we ook gauw proberen. En die kom water onder de biscuitkom. Nog nooit van gehoord. Ga ik uitproberen! Dankjewel
Haha, ja ik vind die koekjes nog steeds lekker. Je kunt ook een ander koekjesrecept proberen Ik gebruik voor icingkoekjes het recept “suikerkoekjes” uit mijn vorige bericht.
Kan je gewone cake mix ook in een tulband vorm maken? Ik heb een tulband vorm staan, super mooi maar dus nog nooit gebruikt Of kan ik beter een speciaal tulband recept volgen? Nog simpele succes recepten?
Cake in een tulband kan prima Zou wel gaan voor recept voor anderhalve cake. 1 cake is net te krap voor een tulband.
Voor een tulband vorm is dit ook leuk: https://www.24kitchen.nl/recepten/salami-pizza-monkeybread Is super simpel maar wel eventjes wat werk. Zijn ook zoete varianten op te vinden zoals met chocolade of kaneelsuiker.
Als vulling voor taart maak ik vaker ‘oreo vulling’. Ik maak 1 recept botercreme, vaak gewoon met zo’n zakje die je in de supermarkt kan kopen voor deze variant. En dan een pak neo koekjes en verkruimeld doorheen (neo zijn de nep oreo van de Lidl). Sinds Corona bak ik wat vaker taarten voor kinderen die jarig zijn bij ons in de buurt. Deze vulling vinden de kinderen vaak erg lekker (zelf houd ik meer van andere vullingen, deze is wel erg zoet).
Ik ben dol op bakken. Daarom mocht ik van mezelf ook een kitchenaid en daardoor bak ik nóg meer. Het gezin is er blij mee. Het is inderdaad de juiste verhoudingen, juiste oventemperatuur en ervaring. Voor een cake weet ik nu dat ik de boter, suiker en eieren eerst heel luchtig moet kloppen en dan pas het meel er doorheen spatelen. Ik krijg regelmatig complimenten over mijn cakes. Dit krijg je dus niet voor elkaar als je een pak cakemix koopt. Wat ook meehelpt, zijn de juiste bakvormen. Ik heb een aantal van Le Creuset en die geleiden de warmte zo goed, dat de korst overal knapperig is. En koop goede bloem/meel. Ik merk echt verschil of ik gewone bloem bij de supermarkt koop of bij de molen. Je hebt verschillende typen voor brood en banket. Ik ga nog niet zo ver dat ik voor alles een ander type koop, maar voor brood koop ik eiwitrijk/glutenrijk meel en voor banket eiwitarm/glutenarm meel. Brooddeeg wordt er zo zacht en soepel mee. Ik kan zo vrolijk worden van een goed deeg. Cakes worden lekker smeuiig. Ik durfde het laatst aan om bladerdeeg zelf te maken. Was ook nog gelukt! Maar dat is zeker geen startersrecept. Eerst gevoel voor verschillende soorten deeg krijgen.
Helemaal mee eens en sowieso onnodig. Als je ervoor zorgt dat je standaard bloem, roomboter, eieren, suiker, gist en bakpoeder in huis hebt, kan je eigenlijk bijna altijd wel iets bakken en daarvoor heb je geen mixen nodig.
Pannenkoekmix is daarom ook zo'n onzin. 1 keer de verhoudingen opzoeken (en bij pannenkoeken komen die dan weer minder nauw) en je hoeft echt geen pak meer te kopen. 800 ml melk, 400 g bloem, 2 eieren, snufje zout, half zakje bakpoeder, zakje vanillesuiker, dat is het recept dat wij aanhouden.
Ja precies. Ik maak het alleen met melk, eieren en bloem. En ik heb ook altijd een pak houdbare melk voorraad, dus kan pannenkoeken maken wanneer ik wil.
Wij maken m dan nog zonder ei, weer een item minder! @TS een nieuwe maatbeker eerst eveb checken. De mijne (action) heeft bij 200ml water gewoon 240ml er in zitten, is nogal een verschil. Dus ik weeg mn vloeistoffen maar in de maatbeker.
Ik heb het weleens geprobeerd om pannenkoeken te maken zonder ei. Dat werkte echt niet, werden dunne dingen die elkaar vielen. Hoe doe jij dat dan?
150gr bloem 1 theelepel bakpoeder 350ml melk 2 eetlepels olie (vervangt de ei) snufje zout 1 zakje vanillesuiker botor/olie om te bakken Uiteindelijk giet ik vaak nog een beetje melk bij halverwege t bakken omdat t wel erg dik wordt. Maar als je dit mengsel in zo'n spuitflacon doet waar je bijv poffertjes mee maakt krijg je prachtige fluffy pannenkoeken (beetje pancake stijl)