Dikke glazuurlaag op tulband

Discussie in 'De lounge' gestart door Zxcvb, 2 apr 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.032
    14.698
    113
    Vrouw
    Een vraagje voor de baksters onder ons:

    Ik heb een tulband gebakken. Lekker met citroen.
    Nu wil ik daar zo'n lekkere dikke glazuurlaag op hebben. Eventueel ook met citroensap erin.

    Als ik gewoon glazuur maak met water/sap en poedersuiker vind ik die nog zo waterig.
    Als je een cake bij de bakker koopt, dan zit er zo'n mooie dikke laag op.
    Wat is dat, icing?
    Hoe maak ik dat zelf?
     
  2. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.385
    21.765
    113
    Iertje81, Adje en Zxcvb vinden dit leuk.
  3. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Iertje81 vindt dit leuk.
  4. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    :roflmao:
    Ik voel me even net zo beroemd als @Adje :p
    Maar ze heeft wel gelijk mbt dat glazuur. Toevallig heb ik gisteren ook een citroencake gebakken voor op kantoor mét dat glazuur van Rutger erbij. Super simpel en dat glazuur was nog eerder op dan de cake. Ik had het ernaast gezet :D
     
    GossipGirlxoxo, femkes, Adje en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  5. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    O ja. Kom je weleens bij de Action? Daar verkochten ze altijd (bij die van mij helaas niet meer) bij de bakspullen ‘Icing’.
    Beetje vloeken in de kerk omdat het natuurlijk een pakje is, maar die was wel ontzettend lekker, plakte heel goed en werd een beetje korrelig als je het over een taart of cake goot.
    Ik mis dat glazuur echt maar die van Rutger is net zo goed: alleen iets anders qua structuur.
     
  6. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.032
    14.698
    113
    Vrouw
    Is die glazuur van Rutger geschikt om er overheen te gieten/smeren?
    Of doe je een klodder op elk plakje?
     
  7. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.385
    21.765
    113
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Kan allebei. Een klodder extra erbij is altijd goed :roflmao:
    Hier wordt een gelijksoortig glazuur gebruikt: https://rutgerbakt.nl/oreo-recepten/oreo-cake-recept/
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Nee, gaat in verhouding maar een klein beetje boter in. In botercreme gaat echt veel meer boter. En het smaakt sowieso niet naar boter. Ik denk dat het voor een extra volle smaak en wat stevigheid is ofzo.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  10. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    Glazuur van poedersuiker en water is best dik, alleen het wordt steeds doorzichtiger. Je kunt er bijvoorbeeld witte kleurstof door heen doen. Dan oogt het al dikker.

    Ik kwam ook nog dit tegen:
    Royal icing en glazuur - Overetengesproken.nl
     
    GossipGirlxoxo en Zxcvb vinden dit leuk.
  11. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.385
    21.765
    113
    Ok, goed om te weten... Botercreme vind ik namelijk ontzettend smerig :|
     
    GossipGirlxoxo en Adje vinden dit leuk.
  12. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.032
    14.698
    113
    Vrouw
    Die site was ik ook al tegen gekomen.
    Ik heb al eens eerder glazuur over een cake gedaan, maar ik kreeg dat niet mooi dik.
    Ik ga nu het recept gebruiken dat @Adje gaf.
     
    Adje vindt dit leuk.
  13. Brigitte1985

    Brigitte1985 Fanatiek lid

    29 nov 2009
    1.018
    213
    63
    Royal icing?

    Maak ik met eiwitpoeder
     
  14. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.032
    14.698
    113
    Vrouw
    Heb ik ook zitten denken. Maar ik besloot dit een beetje halsoverkop en eiwitpoeder heb ik niet in huis:D
     
    Brigitte1985 vindt dit leuk.
  15. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Ik vind bij citroen cake juist de simpele glazuur van poedersuiker en citroensap ipv water de lekkerste die er is. En dan eventueel meerdere laagjes aanbrengen (telkens als het laagje hard is) om een dikke laag te krijgen.
     
    Zxcvb vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina