Bakken tips en trucs

Discussie in 'De lounge' gestart door Baileyy, 28 mrt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.178
    10.719
    113
    De juiste spullen schelen de helft. We hebben ooit zelf een grote biscuit verjaardagstaart gemaakt voor de kinderen. Het proefrecept was totaal mislukt. Voor poging 2 heeft man zich een RSI staan kloppen met de staafmixer-garde (wel gelukt uiteindelijk).
    Nu heb ik een keukenmachine met verwarmingsfunctie in de kom. Ding doet het werk en jij doet wat anders. (Niet dat ik vaak biscuit maak hoor, ben er niet zo dol op). Za-lig. Ook voor andere dingen trouwens.

    Verder: gewoon blijven doen en de tijd nemen.

    Ik kijk graag op de site van Rutger bakt of Laura's Bakery.

    Mijn top chocoladetaart is die van Annabel Langbein. Maar waar ik het recept halveer, gaat de cacao niet door de helft. De koffie halveer ik qua volume, maar is wel espresso. Zo krijg je een chocoladetaart die je een trap in je mond geeft van volle smaken, heerlijk!

    https://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/chocoladecake/ultieme-chocoladecake-annabel-langbein
     
    Adje en citroenrasp vinden dit leuk.
  2. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Van staafmixergarde naar Kenwood cooking chef, dat is nog eens een upgrade :roflmao:
    (ik gooide die gardes bij mijn staafmixers altijd weg. Wat een ondingen zijn dat...)
     
  3. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.391
    21.773
    113
    Zeg dat wel! Mijne heb ik zelfs nooit gebruikt. De eerste keer dat ik het wilde gebruiken kwam er allemaal roest uit dat opzetstuk :| En dat was een paar weken na aanschaf (!), van Philips.
     
    Adje vindt dit leuk.
  4. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.629
    1.443
    113
    Nog niet gedaan.. ze had vriendinnetje en wilden buiten spelen. Hahaha Morgen nieuwe poging.
     
  5. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.629
    1.443
    113
    Nou inderdaad ondingen... hoe kunnen ze bedenken dat dit goed werkt...
     
    Adje vindt dit leuk.
  6. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.629
    1.443
    113
    Wat voor keukenmachine is dat dan?
    Ik wil eigenlijk ook een keukenmachine ipv handmixer. Maar mijn man vind dat een beetje onzin en te duur en weeeer een apparaat ... hahaha
     
  7. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.178
    10.719
    113
    Degene die @Adje al noemde. Kenwood Cooking Chef. Als je man een keukenmachine duur vindt, moet je deze wel heeeeeeel goed introduceren :p
     
    Baileyy en Adje vinden dit leuk.
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Hahaha, inderdaad! En wat ook niet helpt: dat ding moet absoluut standaard op je aanrecht staan, want hij is toch echt te zwaar om constant uit een kast te moeten halen :roflmao:
     
  9. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.778
    3.907
    113
    Hij staat in de oven... verminder jij de hoeveelheid bloem met de hoeveelheid poeder die je er door gooit?
     
  10. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Nee hoor, absoluut niet zelfs :D
    Ben benieuwd hoe het is gegaan met de cake!
     
  11. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.778
    3.907
    113
    Ik heb er wel 50 gr bloem minder in gedaan. Hij lijkt ok! Heb 'm ook voor het eerst op de plaat gedaan. Morgen afmaken.
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  12. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Hier ook weer aan het bakken geweest. Gisteravond het deeg gemaakt voor een brioche volgens recept van Robert, vanmorgen nogmaals laten rijzen en afgebakken.
     
    Meiske2015, Zonnestralen, Linda86 en 2 anderen vinden dit leuk.
  13. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Hier trouwens ook al jaren een keukenmachine en kan echt niet zonder. Heb sinds een paar weken de kenwood chef, super fijn ding en staat ook mooi in de keuken. Kan ook een blender of foodprocessor op, ideaal.
    Garde op staafmixer kon ik ook nooit wat mee, veel te slap.
    Heb vandaag een paastaartje gemaakt met advocaatvulling en binnenin wat paaseitjes. Zal morgen een foto uploaden als ik erom denk wanneer hij is aangesneden. ;)
     
    Adje vindt dit leuk.
  14. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Die ziet er heerlijk uit!
     
    Olifantje1991 vindt dit leuk.
  15. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Ik ben ook bezig geweest voor Pasen. Vanmorgen macarons gemaakt, die ik straks nog ga vullen met witte chocolade-pistache ganache.
    En een kaneel-suiker breekbrood. Mijn kenwood en oven hebben overuren gedraaid :roflmao: 3E81D3B2-89FF-45E9-9A16-1C0D3562B13C.jpeg 719438BE-1DE8-4B88-BCE0-43CA72C90B75.jpeg
     
    Brinsa, Meiske2015, Mythique en 3 anderen vinden dit leuk.
  16. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Klaar :D 94969555-3DBB-47B1-992D-23AF2F462A20.jpeg
     
    Brinsa, Iertje81, Meiske2015 en 6 anderen vinden dit leuk.
  17. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    3.311
    2.677
    113
    Vrouw
    NB
    OMG, je bent een held(in)! Hoe dan :eek: ziet er echt prachtig uit :D

    Heb je nooit overwogen om aan masterchef mee te doen :roflmao::roflmao:
     
    Adje vindt dit leuk.
  18. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Dat lijkt me echt supertof! Maar dat zou ik gewoon echt niet kunnen.
    Ik heb mijn kookboeken nodig. Heb ook nog eens een slecht geheugen, en daardoor grote moeite om recepten te onthouden. Dus dat zou echt een ding worden.
    En dan ook nog die tijdsdruk en stress... :roflmao:

    Dit was heerlijk relaxed in mijn eigen keuken rommelen, met mijn ipad op het aanrecht, zodat ik greys anatomy kon kijken :oops::roflmao:
     
    Neskio vindt dit leuk.
  19. Lau83

    Lau83 Actief lid

    28 jan 2012
    307
    4
    18
    NULL
    Zuid Holland
    Zachte koekjes door icing kun je voorkomen door het glazuur in de oven op een lage temp te laten drogen. Ik maak met de feestdagen altijd suikerkoekjes met royal icing. Lekker knapperig en door de lage temperatuur bakken ze absoluut niet verder.
     
    Baileyy vindt dit leuk.
  20. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    12.610
    8.359
    113
    Vrouw
    Haha vervang de iPad met een Samsung tablet en dan staat er hoe ik in de keuken bezig ben. De seizoenen gaan hard zo.
     
    Adje vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina