De juiste spullen schelen de helft. We hebben ooit zelf een grote biscuit verjaardagstaart gemaakt voor de kinderen. Het proefrecept was totaal mislukt. Voor poging 2 heeft man zich een RSI staan kloppen met de staafmixer-garde (wel gelukt uiteindelijk). Nu heb ik een keukenmachine met verwarmingsfunctie in de kom. Ding doet het werk en jij doet wat anders. (Niet dat ik vaak biscuit maak hoor, ben er niet zo dol op). Za-lig. Ook voor andere dingen trouwens. Verder: gewoon blijven doen en de tijd nemen. Ik kijk graag op de site van Rutger bakt of Laura's Bakery. Mijn top chocoladetaart is die van Annabel Langbein. Maar waar ik het recept halveer, gaat de cacao niet door de helft. De koffie halveer ik qua volume, maar is wel espresso. Zo krijg je een chocoladetaart die je een trap in je mond geeft van volle smaken, heerlijk! https://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/chocoladecake/ultieme-chocoladecake-annabel-langbein
Van staafmixergarde naar Kenwood cooking chef, dat is nog eens een upgrade (ik gooide die gardes bij mijn staafmixers altijd weg. Wat een ondingen zijn dat...)
Zeg dat wel! Mijne heb ik zelfs nooit gebruikt. De eerste keer dat ik het wilde gebruiken kwam er allemaal roest uit dat opzetstuk En dat was een paar weken na aanschaf (!), van Philips.
Wat voor keukenmachine is dat dan? Ik wil eigenlijk ook een keukenmachine ipv handmixer. Maar mijn man vind dat een beetje onzin en te duur en weeeer een apparaat ... hahaha
Degene die @Adje al noemde. Kenwood Cooking Chef. Als je man een keukenmachine duur vindt, moet je deze wel heeeeeeel goed introduceren
Hahaha, inderdaad! En wat ook niet helpt: dat ding moet absoluut standaard op je aanrecht staan, want hij is toch echt te zwaar om constant uit een kast te moeten halen
Hij staat in de oven... verminder jij de hoeveelheid bloem met de hoeveelheid poeder die je er door gooit?
Ik heb er wel 50 gr bloem minder in gedaan. Hij lijkt ok! Heb 'm ook voor het eerst op de plaat gedaan. Morgen afmaken.
Hier ook weer aan het bakken geweest. Gisteravond het deeg gemaakt voor een brioche volgens recept van Robert, vanmorgen nogmaals laten rijzen en afgebakken.
Hier trouwens ook al jaren een keukenmachine en kan echt niet zonder. Heb sinds een paar weken de kenwood chef, super fijn ding en staat ook mooi in de keuken. Kan ook een blender of foodprocessor op, ideaal. Garde op staafmixer kon ik ook nooit wat mee, veel te slap. Heb vandaag een paastaartje gemaakt met advocaatvulling en binnenin wat paaseitjes. Zal morgen een foto uploaden als ik erom denk wanneer hij is aangesneden.
Ik ben ook bezig geweest voor Pasen. Vanmorgen macarons gemaakt, die ik straks nog ga vullen met witte chocolade-pistache ganache. En een kaneel-suiker breekbrood. Mijn kenwood en oven hebben overuren gedraaid
OMG, je bent een held(in)! Hoe dan ziet er echt prachtig uit Heb je nooit overwogen om aan masterchef mee te doen
Dat lijkt me echt supertof! Maar dat zou ik gewoon echt niet kunnen. Ik heb mijn kookboeken nodig. Heb ook nog eens een slecht geheugen, en daardoor grote moeite om recepten te onthouden. Dus dat zou echt een ding worden. En dan ook nog die tijdsdruk en stress... Dit was heerlijk relaxed in mijn eigen keuken rommelen, met mijn ipad op het aanrecht, zodat ik greys anatomy kon kijken
Zachte koekjes door icing kun je voorkomen door het glazuur in de oven op een lage temp te laten drogen. Ik maak met de feestdagen altijd suikerkoekjes met royal icing. Lekker knapperig en door de lage temperatuur bakken ze absoluut niet verder.
Haha vervang de iPad met een Samsung tablet en dan staat er hoe ik in de keuken bezig ben. De seizoenen gaan hard zo.