Bakken tips en trucs

Discussie in 'De lounge' gestart door Baileyy, 28 mrt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Hahaha, ik ben gelukkig dus niet de enige!
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  2. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.629
    1.443
    113
    Gisteren koekjes gebakken met de jongste. Dr Oetker paaspakket met fondant en uitsteekvorm om te versieren. Kan niet mis gaan zou je denken. En ook nu koekjes weer zacht... Ze zagen er mooi bruin uit. Wat doe ik nou weer verkeerd?
     
  3. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Wat jammer!
    Ik heb even het recept bekeken van die paaskoekjes en daar valt me niets bijzonders aan op. Behalve misschien dat er margarine in staat. Ik bak alles met roomboter. Maar ik kan me dan weer niet zo goed voorstellen dat de koekjes daardoor zacht worden.

    Heb je ze echt goed laten afkoelen voor je ze in een trommel deed?
    Ik kwam dit nog tegen: https://www.laurasbakery.nl/koekjes-bewaren/ en https://rutgerbakt.nl/bakhulp/alles-over-koekjes-bewaren/
    Maar ze spreken elkaar een beetje tegen :roflmao:
    Hoe heb jij de koekjes bewaard? Misschien dat daar het probleem zit.

    Edit: ik kwam dit nog tegen op 24kitchen.nl:
    Knapperige koekjes bewaren
    Knapperige koekjes kun je het beste opbergen in een metalen doos. Zo krijgen de koekjes lucht en kan ook vocht ontsnappen. Als je een bakje rijst in de trommel zet, kan deze ook extra vocht opnemen en blijven je koekjes langer goed en knapperig. Het leggen van bakpapier tussen de koekjes kan ook effect hebben.
     
  4. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Heerlijk! Ik heb op Ali nieuwe bakmatjes besteld voor macarons, als die binnen zijn ga ik me er ook weer eens aan wagen. Het is nog zo wisselend of ze lukken en waar het dan mis gaat. :roflmao:
     
    Adje vindt dit leuk.
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Dan ben ik wel benieuwd of die fijn zijn. Ik heb weleens allemaal cirkels op bakpapier staan tekenen met een borrelglaasje :roflmao:. Dit keer maar gewoon wat gedaan en dan wijken sommigen toch wat af qua formaat.
     
  6. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Haha ja ik heb nu zo'n dikke rode mat, maar die vind ik niet fijn, alles blijft plakken en als ik de baktijd verleng worden ze aan de bovenkant veel te hard. Op bakpapier gaat het meestal wel goed dus nu hopen dat deze dunne matjes ook fijn zijn. Ik laat het je weten, maar het zal wel even duren. :roflmao:
     
    Adje vindt dit leuk.
  7. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Nog het paastaartje, hij was voor mn ouders. Die hebben hem zelf verder afgemaakt vanmorgen.
     
    Brinsa, Adje, Zonnestralen en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  8. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Adje vindt dit leuk.
  9. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Wat ontzettend leuk met die vulling!
     
    Olifantje1991 vindt dit leuk.
  10. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    Ik bak bijna alles met margarine en ik heb nog nooit zachte koekjes gehad.
     
    Adje vindt dit leuk.
  11. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    Fantastisch ❤️
    Ik wil ze ook maken maar heb een combi magnetron. Die kan tot 150 graden. Nou ja: daarna 125. Zou het lukken op die 150?
     
    Adje vindt dit leuk.
  12. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Wauw! Zo strak ook!
     
    Olifantje1991 vindt dit leuk.
  13. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Hahaha, zo stond ik ook gespannen voor de oven: 'kijk ze krijgen echt voetjes!' :roflmao:
     
  14. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Leek me ook niet dat het daardoor kwam. Maar dat was het enige wat ik altijd anders doe, dus ik vroeg het me wel even af.

    Ik heb ze gebakken op 150 graden (boven-/onderwarmte) :D
    Dus dat zou moeten lukken.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  15. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    :roflmao::roflmao:

    Ja dat blijft spannend! Haha
     
    Adje vindt dit leuk.
  16. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.629
    1.443
    113
    Ik heb ze wel goed laten afkoelen voordat de kinderen gingen versieren ja.
    En ook met roomboter gebakken, doe ik altijd, heb geen margarine. En af laten koelen op een rooster. Na het versieren met dat fondant heb ik ze in een taartdoos gedaan, zo'n plastic geval. Ik dacht toch wel aardig luchtdicht? Volgende keer een bakje rijst proberen.
    Wel tegenstrijdig, de 1 zegt luchtdicht bewaren en de ander een metalen trommel omdat er dan nog wat lucht kan ontsnappen.

    Morgen willen ze nog een keer koekjes bakken. Hopelijk blijven die wel lekker. Zo zonde, ze hadden de koekjes zo mooi versierd.
     
  17. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    Bestaan er dan ook koekjes die het langer dan een dag volhouden zodat ze in trommels gestopt moeten worden :eek:
    Haha hier niet :|
    Soms maak ik weleens 2 pakken (ja pákken: AH heeft nu een beste mix) en dan doe ik een deel ervan stiekem in een metalen trommel voor de volgende dag. Vaak omdat m’n moeder dan komt oppassen en ‘een dag oppassen zonder zelfgebakken koekjes van Iris is als níét opppassen’ :rolleyes:
    Aldus m’n moeder :roflmao:
    En ze worden nooit zacht.
     
    Adje en Vaasje vinden dit leuk.
  18. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief

    Hier gaat er straks een appel kaneelcake de oven in :D
     
  19. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Dan komt het denk ik toch door de fondant, dat het vocht daarvan in de koekjes trekt. Misschien eens kijken of het helpt om pas te versieren, kort voor je ze serveert.
     
  20. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.271
    25.740
    113
    Als jij pakjes gebruikt om koekjes te maken, dan mag ik pakjes gebruiken om kip tandoori te maken :p:roflmao::roflmao::roflmao:
     
    Vaasje vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina