Zolang die kinderen geen klachten hebben is er toch niks aan de hand. Ik zou daar dus helemaal niks mee doen. Op dag 5 testen is 9 van de 10x ook veel te vroeg
Uhh?? Die quarantaine en de daarmee gepaard gaande richtlijnen zijn er niet voor niets. Ik heb mijn kind maar thuis gehouden. Maar dat is mijn inziens de omgekeerde wereld.
Dat lijkt mij onjuist. Hoe kan het dat er soms halve klassen besmet blijken te zijn? Ik kan me niet voorstellen dat een leerkracht kans ziet om, in de twee dagen voor hij/zij klachten krijgt en zich laat testen, een halve klas besmet. Het lijkt me logischer dat het van het ene kind op het andere gaat en uiteindelijk bij de leerkracht uitkomt. Dus als ouders hun kind niet testen en na dag 5 gewoon weer naar school laten gaan heb je kans dat zij wel positief zijn en alsnog het kind dat wel netjes getest is en negatief is besmet.
Ik snap dat je je kind hebt thuis gehouden. Maar idd het is de omgekeerde wereld. Ik snap heel goed je frustratie!
Het blijft ook lastig en ik hou mijn kind sws thuis maar je doet er toch niks aan hoe een ander het doet.
Maar ik zat te denken eigenlijk weet je het sowieso niet. Mijn oudste moest woensdag getest worden (dag 5, dinsdag naar huis gestuurd) want meisje in zijn klas had zondag klachten gekregen (vrijdag nog op school geweest) maandag getest, dinsdag uitslag. Positief. 14 kinderen en juf hebben getest op dag 5 negatief. Wij allemaal weer naar buiten maar sowieso pas dinsdag door Pasen naar school dus dat is ook direct dat 10 voor degene die niet testen. Maar er hebben dus ook 10-11 kinderen niet getest en voor hetzelfde geld is daar nog iemand positief geweest die dus dinsdag nog op school was. In dat geval is dag 5 wellicht te vroeg geweest. Misschien is mijn kind wel dinsdag besmet geraakt en nu pas positief en die gaat dinsdag naar school net als de rest want ja dag 5 was hij negatief als het echt alleen bij dat meisje is gebleven. (hij heeft geen klachten maar dat schijnt ook niks te zeggen) Maar ja, we weten het niet.
Dat is idd ook zo. Als niet iedereen test weet je het gewoon niet. Dan had er ook gekozen kunnen worden voor dag 5 na dinsdag.
Ik denk dat ik dat sowieso zou doen: pas testen op de 5e dag na de laatste schooldag. Dus niet kijken naar de laatste dag contact met de leerling met bewezen besmetting. Je weet immers niet wie er in de klas ongemerkt nog meer besmet waren. Ik ben wel benieuwd naar de zelftesten en hoe dat georganiseerd wordt. Toen ik voor het eerst hoorde "vanaf april 2x per week" had ik echt het idee: nou, dat betekent dus vanaf oktober om de week testen. (Ik ben inmiddels Hugo de Jonge tolk. Ik spreek het nog niet vloeiend, maar iemand moet het doen.) Maar ik begrijp dat schoolbesturen al benaderd zijn om hun adresgegevens te controleren. En de PO-raad denkt inmiddels ook dat er vanaf half april leveringen gaan plaatsvinden. Dus ik ben al iets optimistischer. Ergens in mei kunnen we voor het eerst testen. En dan vanaf juni misschien zelfs elke week. Ben benieuwd hoe groot de bereidheid is. Ik heb een paar collega's waarvan ik weet dat ze het niet willen. Zal eens vragen of zij hun testen toch niet willen ophalen en aan mij geven. Kan ik hamsteren voor de zomervakantie In Engeland kan iedereen sneltesten krijgen om zich 2 keer per week te laten testen.
Ja ik niet hoor. Dan zitten we 10 dagen binnen zonder klachten: geen zwemles ook waar hij al achter loopt. Na dag 1 wilde hij al naar buiten. Nu mocht hij na negatieve test weer alles. En stel dat wel iedereen negatief is (degene die getest zijn zijn dat in elk geval wel) zitten die kinderen voor Jan L. 10 dagen binnen dus. Ik dacht meisje kreeg zondag klachten, vrijdag was ze in de klas, andere kant van de klas, speelt niet met haar, raam staat open, 14 kinderen en juf negatief waaronder hele tafeltje waar het meisje aan zit... negatief getest op dag 5 na contact en geen klachten.... I’ll take the chance.
Ja klopt, maar dat is wel hoe het nu is ingericht natuurlijk. Nu scheelt het hier dat ze sowieso pas dinsdag weer naar school gaan (dag 11 na laatste contact met dat meisje) maar dag 8 na laatste contact met elkaar.
Ik denk dat dat afhankelijk is van de situatie. Zoals jij hem beschrijft snap ik jouw keuze om het zo te doen.
Handiger zou zijn als iedereen zou testen maar ja, ik begrijp ook wel dat dit een keuze is die je niet kunt opleggen.
Hier morgen na 6 dagen weer naar school. Iedereen die getest is is negatief. Vorige week maandag voor t laatste contact gehad dus dat ik 8 dagen geleden nu. dochter heeft er heel veel zin in.
Jij denkt dat het de regel gaat worden op basisscholen dat leerkrachten zich kunnen gaan testen? 1x, 2x per week? In Duitsland wordt dat inmiddels van de leerlingen verwacht. Dat vind ik wel heel ver gaan.
Ik denk dat ze hier nog wel "winst" uit kunnen halen: Een kind met klachten wat niet getest is mag weer naar de opvang/school als het minimaal 24 uur volledig klachtenvrij is. Is er sprake van milde klachten en zijn die na 7 dagen na de 1e ziektedag nog niet over? Dan mag een kind ook weer naar de kinderopvang/school. Als je namelijk wel getest bent en positief getest bent, mag je met die milde klachten niet naar buiten na 7 dagen omdat je dan nog besmettelijk bent..
Ik weet niet precies hoe je het bedoelt. Bedoel je niet testen, want dan kan het kind sneller weer naar school na 7 dagen met milde klachten? Want na contact met een positief geteste persoon geldt dit niet. Dan moet je de ggd adviezen aanhouden en is het 10 dagen of min 24 uur klachtenvrij na 7 dagen. Misschien maak ik een denkfout, maar ik lees het nu als 'als je niet test, is het er ook niet en dus telt de andere regel. Dus niet testen, want dan is er ook niks en kan een kind naar school'.
Ja ik bedoel dat er genoeg kinderen naar school of naar de opvang gaan die niet testen en met milde klachten na 7 dagen weer naar school gaan. (En dan niet met het nauwe contact idd) terwijl een kind die positief is getest is minimaal 7 dagen en dan nog 24 uur geheel klachten vrij, en dus ook geen verkoudheid meer.
Toch vraag ik steeds vaker af hoe ze dit soort zaken willen controleren? Dat kan en mag helemaal niet want niemand mag je medisch dossier zomaar inzien en dus ook geen testbewijs. Ik blijf het bijzonder vinden en vraag me af in hoeverre dit in werkelijkheid wordt toegepast.
Dit is al in het nieuws geweest: er komen voldoende zelftesten beschikbaar zodat onderwijspersoneel zichzelf twee keer per week kan testen. Voor zover het nu wordt gebracht, is dat niet verplicht. Maar er zouden dus wel voldoende tests geleverd moeten worden voor al het personeel om 2x per week een test te doen. Nou, geef mij dan maar de tests van de collega's die niet willen. We mogen hopelijk in mei op kraambezoek En dat gaan we keurig doen volgens de dan geldende regels. Dus desnoods kijken we alleen voor het raam. Of we spreken af in de achtertuin. Maar als we wel binnen mogen, vind ik het toch wel een lekker idee om allemaal toch even een testje vooraf te doen. Ook al zullen we gewoon afstand houden.