ik zelf zou ze denk ik alleen gebruiken preventief. Dus als ik echt contact heb met iemand uit de risicodoelgroep - maar eigenlijk denk dat ik niets mankeer - maar hierin écht geen risico wil nemen. Als ik echt klachten heb, zou ik er niet op durven vertrouwen geloof ik. En ik vraag me ook af of ik het kán bij mezelf . Ik zou bij negatief misschien ook te veel twijfelen of ik het goed gedaan had.
Weet iemand hoe dat zit als je je vaccinatie nu weigert, omdat je hem niet kunt nemen i.v.m. andere medicatie?! Ik moet nu namelijk kiezen tussen beginnen met nieuwe medicatie waardoor ik 3 maanden geen vaccinatie mag of hopen dat de huisarts me z.s.m. met voorrang (spillage) kan prikken en dan hopelijk in juli starten (4 weken na tweede vaccinatie). Ik kan dat nergens vinden, maar er staat ook wel veel informatie op internet...
8.50 per test? Ik vind het veel. Voor een enkele keer misschien oké, maar 8.50 x weet ik hoeveel keer, dat telt wel door
Precies, zo hoort het ook. Dus op alle momenten dat je voorheen naar de echte test-straat zou gaan, is dat nu nog steeds de juiste weg. Dus als je klachten hebt of contact hebt gehad met iemand met corona. De zelftest is echt bedoeld voor mensen die géén klachten en voor zover bekend géén contact hebben gehad met iemand met corona. Het is dus geen vervanging van de PCR-testen in de test-straat. Het is een extra hulpmiddel dat erbij komt.
Ook daarom ja! Bij klachten of contact; gewoon gratis naar de test-straat. Ik vind het wel goed dat ze mensen die in het onderwijs werken de kans geven om zich 2 keer per week preventief te testen. Dat zouden ze bij meer beroepen moeten doen. Ik denk aan kappers, fysiotherapeuten, artsen, horeca-medewerkers (ook nu, vanwege de afhaalmaaltijden), thuiszorg etc. En niet gelijk boos worden: het hoeft van mij echt niet verplicht. Maar ik vind dat de mogelijkheid er moet zijn. Ik ga er in ieder geval wel gebruik van maken straks. Ik vind dat zelf gewoon wel een prettig idee. Ik geef les aan groep 8. Dus ik zit daar in een bubbel met 27 leerlingen. En die bubbel is zo lek als een mandje. Want die kinderen hebben ouders en broertjes en zusjes, die ook allemaal weer contact hebben met collega's, klasgenoten, mede-sporters etc etc. En ik houd ècht geen 1,5 meter afstand tot mijn leerlingen. Dat wil ik niet, ik wil gewoon normaal les geven aan die kids. Maar ja: als ik op bezoek ga naar mijn ouders, neem ik alles wat in mijn bubbel zit wel mee. We doen ons best om ons aan alle regels te houden. Maar ja, hoe gaat dat in een woonkamer; zolang je op een stoel zit, gaat het prima. Maar je loopt toch eens langs elkaar, al het koud is gebeurt het ventileren toch wat minder etc. Vanwege al die contacten die mijn man & ik + de kinderen hebben, vind ik het dus wel een prettig idee om preventief te testen voordat ik in de bubbel van mijn ouders kom. Zij zijn beide gepensioneerd, dus kunnen hun bubbel wel redelijk klein houden. Voor dit soort risicoberoepen met veel contacten, vind ik het dus wel goed als die zelftests gewoon door de werkgever (in mijn geval dus de overheid) ter beschikking worden gesteld. Het helpt om de werkplek veiliger te houden. En het helpt mensen om hun privé-omgeving veiliger te houden. Maar 2x per week € 8,50 per persoon neertellen, gaat dan wel een beetje ver inderdaad.
Trombose-experts woedend over tijdelijke stop van het AstraZeneca-vaccin: ‘Dit is ontluisterend’ https://www.volkskrant.nl/a-b1361c54
Ik zou liever in aanmerking komen voor voorrang voor een prik als medisch contactberoep zijnde, dan dat ik wekelijks zou testen.
Goedkoop? Wij zijn met 5 mensen thuis dus reken maar uit. Mag hopen dat daar een vergoeding voor gaat komen. Kinderen naar school en dan iedere week voor ruim 25 euro testen? Dacht het niet.
Ik enkel bij milde klachten! QUOTE="Athina, post: 23592256, member: 13525"]ik zelf zou ze denk ik alleen gebruiken preventief. Dus als ik echt contact heb met iemand uit de risicodoelgroep - maar eigenlijk denk dat ik niets mankeer - maar hierin écht geen risico wil nemen. Als ik echt klachten heb, zou ik er niet op durven vertrouwen geloof ik. En ik vraag me ook af of ik het kán bij mezelf . Ik zou bij negatief misschien ook te veel twijfelen of ik het goed gedaan had.[/QUOTE]
Ja, heel begrijpelijk! Ik denk dat alle mensen die zich willen vaccineren, dat liever zo snel mogelijk achter de rug hebben. Kennelijk is het logistiek niet handig om nu nog meer beroepsgroepen voorrang te geven. Maar wij mij betreft zouden ze medische contactberoepen en bijv. supermarktpersoneel ook voorrang mogen geven! Maar goed, daar is helaas niet voor gekozen. En het tempo van vaccineren is voor een groot deel afhankeljk van het aantal vaccins dat geleverd wordt. Dat is nu niet 1-2-3 op te hogen. Dus er zijn te weinig beschikbare vaccins. En er zijn kennelijk wel sneltesten beschikbaar. Ik zie dat die sneltesten dus maar als een mooie tussenoplossing totdat ik gevaccineerd ben.
[/QUOTE] Ik sap je, maar het is bij klachten (ook milde klachten) ècht de bedoeling om naar de teststraat te gaan. Daarvoor zijn die sneltesten gewoon niet veilig genoeg en loop je onbedoeld toch het risico anderen te besmetten.
Je krijgt hier bij de GGD gewoon een sneltest. Alleen als je in de zorg werkt moet je dit aangeven en krijg je een pcr.
Nou dat dacht ik dus ook. Vind het helemaal niet goedkoop. Met 5 man je laten testen ben je ruim 40 euro kwijt.
https://nos.nl/artikel/2375624-rivm-besmettingen-dalen-in-week-met-7-procent-kijken-of-dit-doorzet.html
Ja inderdaad, hoewel ik genoeg mensen ken die juist niet met veel de paasdagen hebben gevierd. Maar het R-getal rond 1 is ook echt goed nieuws. Want dit het getal van 2 weken geleden, dat moet nu echt wel beter zijn met die dalende besmettingen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1382224568/onrust-onder-britten-tot-in-verre-toekomst-strenge-coronamaatregelen-ondanks-positieve-cijfers Is wel telegraaf maar las het ergens anders ook al. Dit zie ik hier dus ook gebeuren. Altijd was vaccinatie de enige uitweg. Maar straks als alle ouderen en kwetsbare zijn gevaccineerd of zelfs iedereen die dat wil in juli dan zitten we gewoon nog steeds aan maatregelen vast. Mondkapjes die eerst niet zouden werken daar lopen we straks met een vaccinatie gewoon nog mee rond.
Er is altijd een bepaalde volgordelijkheid: je moet eerst besmet raken, dan erg ziek worden en als het niet lukt, dan naar de IC (hoewel er ook 1 of meerdere stappen overgeslagen kunnen worden natuurlijk). Het is dus nog niet raar dat de IC-opnamen nog stijgen nadat het aantal besmettingen gedaald is.