Het lijkt wel alsof het kabinet waarschuwt tegen dovemansoren. En wat het ergste is, dat covid19 een politiek onderwerp is geworden. Voor en tegen “kampen” betreft vaccineren en nu ook testen. Komt ook door de berichten in met name social media. Waarom konden we ons een jaar geleden in precies dezelfde situatie wel houden aan de maatregelen? Wat is er nu veranderd? De solidariteit? Het geduld? Het vertrouwen? Het is allemaal politiek geworden terwijl iedereen onder deze pandemie lijdt.
Vorig jaar bijna 1400 op de ic rond deze tijd.. ik zeg daarmee niet dat (sommige) ziekenhuizen het niet zwaar hebben.. maar ik denk echt dat het een regionaal probleem is. Vorige week las ik nog berichten dat zorg medewerkers naar Curacao worden gestuurd + dat de ic capaciteit weer verder wordt uitgebreid. Code zwart zie ik nog niet. Maar goh die versoepelingen had ik nog niet op gerekend. Snap ook niet dat iedereen zo verbaasd is nu dat ze niet doorgaan
Friesland weinig besmettingen maar wel veel drukte op de IC's en er wordt afgeschaald. Uiteindelijk is het gewoon een Nederlands probleem.
De capaciteit in de ziekenhuizen is echt wel minder dan vorig jaar. Toen zat een groot deel van het probleem in tekort aan apparaten en beschermingsmiddelen. Dat is inmiddels al lang op orde, evenals dat er in principe heel veel extra IC bedden zouden kunnen zijn. Het probleem nu zit 'm in personeelstekorten, simpelweg omdat er veel ingestort zijn, velen werken niet meer extra diensten omdat het na een jaar niet meer vol te houden is, velen lieten vorig jaar hun vrije paasweekend of meivakantie schieten, maar nu na een jaar niet meer, gewoon omdat ze uitgeput raken en vrije dagen hard nodig hebben. Daarbij komt denk ik dat ze vorig jaar vol gas gaven niet wetende wat er nog zou komen. Nu weten ze dat ze een hele lange adem nodig hebben nog voor het rustiger wordt, want als deze piek voorbij is moeten ze hard werken om de uitgestelde zorg weer wat bij te werken. Ptn worden in principe volgens mij wel zoveel mogelijk verspreid om de druk gelijkmatig te verdelen.
Ik moet zeggen dat wij momenteel wel voorzichtig zijn met kinderen die koorts hebben. Wij kunnen niemand dwingen om een kind te laten testen maar als een kind een week koorts heeft zou ik het sws laten testen. Toevallig heb ik dit vorige week aan de hand gehad met een iets jonger kind en die verwijzen we door naar het Spoedplein bij het ziekenhuis, zij werken daar met een zgn vieze en schone kant. Het kind gaat dan naar de zgn vieze kant, iedereen is daar dan al in beschermende kleding en de patienten worden aldaar door een huisarts onderzocht. Als een ouder belt over een kind wat koorts heeft maar wel een negatieve test dan overleg ik altijd met de huisarts wat te doen. Als de arts het kind wil zien dan doen we het ondanks een negatieve test toch aan het einde van een ochtend of middag wanneer de wachtkamer leeg is. Het blijft iedere keer weer een lastige afweging.
Maar een 40er heeft vaak nog jonge kinderen die ze moeten opvoeden. Dan zou een 30er voor moeten gaan zonder kinderen? Dacht ik dus niet. Leeftijd is echt heel erg moeilijk denk ik.
Bij mijn huisarts zijn ze echt niet alleen maar corona gericht. Mijn zoontje is 2 keer gezien met oorontsteking en koorts. Mn longarts wilde me ook inplannen voor onderzoeken. Ik heb zelf toen aangegeven dat ik dit nu niet nodig vind. Dus het is gelukkig totaal niet zo dat zorgverleners geen oog hebben voor andere problemen.
Ik heb werkelijk geen idee hierover, over wat er achter zit of kan zitten en of er überhaupt iets achterzit maar ik denk wel steeds vaker dat informatie niet klopt of in een bepaald daglicht word voorgeschoteld. En dat kan ook simpelweg zijn omdat ze het zelf ook niet weten oid, ik weet het niet
Als je goed leest dan zie je dat ik dat ook nergens ontken of onderschat. Ik trek alleen de manier waarop in twijfel en dat word meer en meer gevoed door de informatie voorziening en keuzes die gemaakt worden
Een Nederlands probleem ja. De media is wel goed in het creëren van de verdeeldheid. Waarom wordt er überhaupt een bericht van versoepelingen gegeven terwijl de cijfers niet eens goed waren? Ik snap dat echt niet.
Uiteindelijk mocht ik na overleg aan het einde van het spreekuur komen met hem. Test heb ik geweigerd, dan had ik hem wel extra pcm gegeven (zat nog niet op max dosering).
Iedereen die zich niet aan de regels houd en druktes e.d. opzoekt zou iets van een barcode op z'n voorhoofd geplakt moeten krijgen en als die corona krijgen is het jammer dan als het fout loopt. Laat dan alles maar los en het probleem is zo opgelost. Foute gedachtes vast wel. Maar raak nu een beetje gefrustreerd inmiddels. Op deze manier houd het nooit op.
Ja die foute gedachten heb ik ook wel eens . Als er dan toch een code zwart komt, dan is de selectie een stuk eenvoudiger. Fout he! Dat geeft al aan dat we het sowieso moeten proberen te voorkomen. Iedereen heeft recht op zorg, ongeacht leeftijd of wat dan ook.
Die heb ik dan dus juist weer niet. Hoe ontzettend eigen schuld het ook is. Een mens die zorg nodig heeft moet worden geholpen. Ik heb wel ooit de foute gedachte dat ik hoop dat iemand door zijn foute gedrag cotona oploopt, en daar dan ook flink ziek van is. Maar keuzes moeten maken hoeveel of niet geholpen kan worden.... nee. Dat wil ik heel graag voorkomen.
https://www.1limburg.nl/zuyderland-sluit-operatiekamers-het-geeft-veel-onrust Daarom dus nog even volhouden