Ten eerste is dat natuurlijk heel erg, dat dit je overkomen is. Ik zal zeker niet ontkennen dat er fouten worden gemaakt in de zorg. Maar ik kan wel zeggen dat er alles aan gedaan wordt om fouten te voorkomen. Alle verpleegkundigen moeten de rekentoets elke paar jaar opnieuw halen (en nee, niet met een zesje). Medicatie wordt voorgeschreven. De doseringen en eventuele interacties met andere medicijnen worden extra gecontroleerd door de apotheek. Voor elk medicijn, ook magnesium en morfine, is afgesproken hoe je de oplossing maakt en wat dan de eindconcentratie is. Het wordt volgens die afspraken klaargemaakt en extra gecontroleerd door een tweede collega (een apothekersassistent als het in de apotheek wordt gemaakt, een verpleegkundige als het op de afdeling wordt gemaakt). Dat er bij jou zo geklungeld is, is niet goed te praten. Maar ik voel me behoorlijk in mijn wiek geschoten als jij mijn hele beroepsgroep wegzet als zijnde incompetent.
Pff, dat is toch wel erg zeg. Ik dacht dat er tijdens de studie tegenwoordig flink wordt gehamerd op dat rekenen.
Ik heb nooit een opleiding afgerond, maar dat had een andere oorzaak (autisme). Studeren doe ik nu thuis, maar wel een taal... Dus dat scheelt haha. Mijn man is goed in rekenen en wiskunde dus toen we thuisonderwijs gaven, en nu nog steeds met het huiswerk van H, is hij degene die ermee helpt. Misschien is het een idee om je te laten testen? Het zou iig wel voor meer begrip kunnen zorgen vanuit de leraren en eea ook makkelijker kunnen maken. Helaas werd het bij mij destijds niet echt erkend door m'n leraren maar dat is nu denk ik wel veranderd. Ik vind het iig voor mezelf wel fijn om te kunnen zeggen 'ik heb dyscalculie' in plaats van 'Ik ben slecht in rekenen' als iemand me met een reeks cijfers ziet stuntelen.
Je hebt niet kunnen rekenen. En niet kunnen rekenen. Sinds de verplichte rekentoetsen zijn voor mij opleidingen ook niet meer te doen. Ik heb dyscalculie icm dysorthografie. En door nah waar door mijn werkgeheugen aangetast is ben ik het al kwijt voor ik begonnen ben. Met een rekenmachine kan ik overigs wel gewoon rekenen.
Ik heb ermee de universiteit afgerond met een studie met veel wiskunde erbij. Het is trainen, trainen en trainen en hulp erbij vragen. Je moet jezelf eigenlijk nieuwe vaardigheden aanleren. Voordeel van rekenen is dat er patronen inzitten, die kun je leren. Formules zijn vast. Die zijn niet zoals spelling onderhevig aan veel verandering
Nou nu doe jij het toch ook?ik heb nergens neergezet dat ik niet kan medisch rekenen en het niet kan, dat word er van gemaakt. Ik geef voorbeelden van hoe het in zijn werk gaat en dat ik ook geen kei ben in gewoon rekenen maar dat medisch rekenen anders is. En omdat ik aangeeft hoe berekeningen gaan word er van gemaakt dat ik dat doe omdat ik twijfel? Nee sorry dat gaat echt wel op de vrouw af.
Mag ik vragen door wie en wanneer zoiets bij je is vastgesteld? En hoe het vaststellen van zo’n diagnose er dan uitziet? Krijg je toetsen die je dan moet maken? Puur uit nieuwsgierigheid hoor. Ben zelf ook mega slecht in rekenen. Meteen vanaf de basisschool in groep 3 al een achterstand en moest in speciale groepjes waar er aandacht was voor rekenen. Nooit goed gekomen. Toen der tijd kon je wiskunde laten vallen op de middelbare school dus ook meteen gedaan. Als ik tegenwoordig examen hierin had moeten doen was het niet goed gekomen haha.
Ik liep op de basisschool al vast. Hier is dit opgepakt. In groep 3 blijven zitten en uit eindelijk naar een sbo gemoeten wegens een te grote achterstand met rekenen en spelling. Maar helaas op de sbo is er ook niet de moeite genomen dit echt met veel aandacht op te trekken. Waar door het ook echt gewoon niet geleerd heb. Heel erg jammer! Toen ik mijn mbo deed was het nog niet verplicht en was het jaar dat je basis rekenen als pilot toets kreeg. Dus die opleiding wel gehaald. Denk er nu over om mijn eigen om te laten scholen. Licht aan de omstandigheden die er gaan komen of dit nodig is. Alleen bij bijna alles heb je rekenen toch echt nodig. Dokter assistent lijkt me bevoorbeeld een mooi beroep of maatschappelijke werkster. Maar zijn ook beiden pittige opleidingen.
Zo dan zou ik dit ook niet hebben ? D en t gaan fout en schrijf soms z of s verkeerd nu ik ouder ben gaat het oké. En heb ik me trucjes geleerd maar dt gaat ook fout. Rekenen kun je leren ik kon tafels en breuken niet en de procenten. Nu heb ik de kans gekregen op mijn snelheid en zit ik op 3f. Oefenen is toch wel de remedie. En ja ik ga dus echt niet snel maar het lukt mij wel.
Ik heb dyscalculie en ben doktersassistente. Rekentoets met de hakken over de sloot gehaald en medisch rekenen afgesloten met een 9. Geen van beide heb ik nodig in de praktijk. Ik zou niet snel werken in een apotheek. Ik denk dat ik dat niet zou kunnen.
Medisch rekenen is trouwens totaal anders dan gewoon hoofdrekenen. Het zijn meer 'foefjes' en weetjes. Toegegeven: niet bij alles, maar als IK het met een 9 kan afsluiten, kan iedereen dat
Wat ben ik blij dit te lezen! Ik zal het onthouden. Ik ben 100% afgekeurd met een Iva uitkering. Echter word ik momenteel herkeurd & als ik nu voor een x aantal uur goed gekeurd word wil ik graag omgeschoold worden. Eigenlijk roept hartfunctie laborant mij helemaal maar dit is heel veel cijfers en reken werk . Door mijn hartaandoening weet ik meer van ritmestoornissen dan een doorsnee huisarts zeg mijn proffesor altijd. En dat ik zodra ik ooit de energie heb en het gaat hier meer in moet doen. Helaas denkt mijn brein vaak meer te kunnen dan dat lichamelijk lukt/kan. Natuurlijk niet voor niks ooit die Iva gekregen. Maar ben van mening dat als er ergens deuren dicht gaan er raampjes open gaan.
Ik doe nu een opleiding doktersassistent en vorige week een 10 gehaald voor medisch rekenen. (Ben zelf wel goed in rekenen). We hebben online filmpjes gevonden waarin het super duidelijk werd uitgelegd. Als je de standaard formule weet (p:v) en onthoudt dat een oplossing van 1% betekent dat er 10 mg per ml in zit zit je al op 90% van wat je moet weten voor het medisch rekenen. Zelfs degenen uit onze klas die er niks van konden hebben een voldoende gehaald doro de uitleg van meneer megens op youtube. We hebben ook gewoon rekenen als vak, dat telt niet mee voor het examen, dus of je nou een voldoende haalt of niet, je kan er niet op zakken. Studenten met dyslexie/dyscalculie krijgen bij ons 20% extra tijd, dus als je normaal een uur hebt krijgen zij 72 minuten. Ik zou je niet laten tegenhouden door het rekenen!
Precies! En waarom koop je geen boek basisrekenen alvast? Dan oefen je en kun je jezelf trainen. Dat heeft mij enorm geholpen
Weet iemand ook hoe ze het toetsen? Krijg je van alles door elkaar qua berekeningen of is het meer per onderdeel? Ik weet nog dat ik eerder van alles door elkaar keeeg en dat werkt ook niet echt mee .
Bij het medisch rekenen mogen we een rekenmachine gebruikne. Bij het reguliere rekenexamen hebben we twee delen, eentje zonder rekenmachine en eentje met. Maar dat examen telt niet mee voor slagen of niet .