hier gaan 2 onder 1 kap woningen nu weg voor ongeveer 350.00-380.000 dat was in 2014 nog 250.000 dus een ton meer. Wij hebben vorig jaar zelf een 2 onder 1 kap woning gekocht voor 335.000, hebben er zelfs op kunnen afdingen en we waren de enige die een bod hadden uitgebracht. Dat zal nu ook hier niet meer lukken, dus veel geluk gehad.
Wij hebben hier vlakbij zo'n gewilde wijk: Sommige huizen zijn pas eind 2019 opgeleverd en gaan nu weer voor 1.5 - 2 ton meer weg! En dan hebben we het dus over vraagprijs 5.5 ton voor een tussenwoning, 3 slaapkamers en een tuintje met postzegelformaat. Maar ja, de kopers zijn vrijwel allemaal Amsterdammers.. Die komen van 3 hoog achter met 2 vierkante meter balkon en nemen ook daarop een enorme overwaarde mee...en bieden dus ook nog met gemak 60.000 euro over he? Belachelijk gewoon...
Echt bizar!!! Dat zijn echt enorme bedragen. Wij wonen in het noorden van het land...en de huizengekte is hier pas sinds 1 jaar aan de gang. Veel westerlingen die nu hier ook komen kopen. Of mensen die in de stad Groningen geen huis meer kunnen kopen, willen nu ook hierheen verhuizen.
Ik vroeg de makelaar ook hoe dat precies zit als je 60.000 overbied oid. Moet je dat dan uit eigen zak betalen? Nee, zegt de makelaar, als meerdere mensen richting 60.000 euro overbieden dan is dat dus de marktwaarde . Dussss
Hier in het oosten ons vrijstaande huisje ( 103 m) 4 jaar geleden voor 180.000 gekocht ( zit nog wel wat werk in maar niet dringend) Het huis van onze buurman die overleden is en alleen een grotere schuur heeft is nu voor 330.00 verkocht En er zit veel verbouwwerk aan. In het dorp waar ik woon staan gemiddeld nu 2 huizen te koop...en ze zijn ook zo weg. Ons huis heeft toendertijd bijna 2 jaar te koop gestaan.
Hier vroeg de bank toch echt om een taxatierapport, taxatiewaarde is niet gelijk aan marktwaarde, dus ik vraag me af of het klopt wat de makelaar zei.
Zal niet de eerste keer zijn dat zo'n taxatierapport een beetje positief uitvalt. Overigens houden ze daar ook rekening mee toch met het bepalen van de vraagprijs. Mijn ouders hebben het huis opnieuw laten taxeren en zou rond de 450 waard zijn. De huizen in de straat staan voor 350-400 te koop.
Ik zie hier allerlei bedragen langskomen, maar wat kun je daarmee als je niet weet hoe groot het huis en het perceel is? Hier kan een hele kleine 2 onder 1 kap nog weleens te krijgen zijn voor 350.000 euro, maar een ruime is zo 6 ton of meer. Wij hopen voor die van ons 5 ton te krijgen. Niet supergroot, maar ook niet klein en een perceel van 300 m2, wat best redelijk is hier.
Dat is hier niet zo hoor. Ons huis is vorig jaar voor 450.000 euro getaxeerd, maar gaat dus wel wat meer opbrengen hoor. Maar goed, zodra er hier een huis tussen de 4 en 5 ton op funda komt, is het na 2 weken alweer verkocht...
De tussenwoningen waar ik het over had, zijn ongeveer: 135m2 wonen, 120m2 perceel: vraagprijs 565.000 en gaan voor +10% meer weg. Vraagprijs per vierkante meter ligt daar altijd rond de €4000.
Ik woon in Almere. Hier betaal je gemiddeld nu 350.000 euro voor een tussenwoning van ongeveer 130-150m2. Wij hebben ons huis, 150m2, met serre, 5 slaapkamers, ook nog een vliering bovenop de zolder, airco en dubbele dakkapel gekocht voor 162.500. De vraagprijs zou nu zijn bieden vanaf 325.000 euro. Onze hypotheek lossen we versneld af. Over 3 jaar loopt de rentevaste periode af. Als de rente dan nog zo laag staat lach ik mezelf dood. Dan betaal ik 300 euro aan hypotheek per maand
Dat is inderdaad wel erg veel geld voor wat je krijgt. Vooral het perceel, dat is echt een postzegel.
We hebben in aug 2014 een tussenwoning gekocht, aan de rand van de randstad, noord-holland. Ze worden nu verkocht voor het dubbele omg
Toch kan het je wel financieel voordeel opleveren. Het is goed om de verhouding tussen de hoogte van je hypotheek en de waarde van je huis in zo'n situatie weer even te bekijken. Zeker als je tussendoor ook nog afgelost hebt. Dan bestaat namelijk een kans dat je in aanmerking komt voor het verlagen van je hypotheek. Zie ook: https://www.eigenhuis.nl/actueel/blog/2020/01/20/08/00/hogere-woz-lagere-hypotheekrente#/ Daar wordt het beter uitgelegd. Wij zijn erg blij met het huis waar we nu wonen. In principe zien we het zo voor ons dat we hier blijven wonen tot het niet meer kan. Dus buiten voordeel op de hypotheekrente, doen deze schommelingen ons niet zoveel. Hooguit dat we geregeld blij verzuchten: wat fijn dat we toen dit huis hebben kunnen kopen. Echt een combinatie van tijdelijk (iets) lagere huizenprijzen en een heel lage rente. Daardoor lag dit huis ineens binnen ons bereik, wat een paar jaar eerder of een paar jaar later ècht niet het geval was. Ik kijk nu geregeld mee voor een vriendin van mij die op de woningmarkt wil starten. Ik verbaas me er toch elke keer weer over hoe weinig er beschikbaar is, hoe snel huizen ook alweer verkocht zijn en hoe hoog de huizenprijzen nu liggen. Echt lastig als je nu als starter je eerste huis wilt kopen.