Wat staat er in jouw oven?

Discussie in 'De lounge' gestart door Zonnestralen, 15 mrt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    Ik wil gewoon dat je NU langskomt :p:roflmao:
     
    owly en Adje vinden dit leuk.
  2. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik heb wel 2 foto's van wat uit de oven gekomen is:
    koningsdag whoopies en pigs in a blanket in kroonvorm.

    IMG_20210426_160115_127.jpg

    IMG_20210426_160115_143.jpg
     
  3. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.739
    113
    :roflmao::roflmao::roflmao::D
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  4. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    Het valt me nog mee :|
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Aries, owly, Olifantje1991 en 3 anderen vinden dit leuk.
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.739
    113
    Nou inderdaad!
    De puntjes zijn zo goed als weg.
    Maar de barsten komt denk ik echt door de temperatuur en je hebt ze ook niet laten drogen toch?
    Dan krijg je geen 'voetjes' en ook meer kans op barsten.

    Maar uiteindelijk draait het om de smaak. Dus lekkere vulling ertussen en klaar :D:thumup:
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  6. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.778
    3.907
    113
    2littlemonkeys, Zoe123, owly en 3 anderen vinden dit leuk.
  7. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    Dat heb ik dus ook elke keer.
    Maar als ik me aan de tijd hou, blijft hij een beetje bleek.
     
  8. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.778
    3.907
    113
    Dat niet, moet halverwege altijd folie er over doen omdat hij anders zwart wordt, maar hij lijkt vaak nog rauw binnenin.
     
  9. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Bij mij barsten ze dus niet meer sinds ik ze niet meer laat drogen, soms zo lastig want bij iedereen werkt iets anders weer wel of niet. :rolleyes:
     
    Adje vindt dit leuk.
  10. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.739
    113
    Oh echt? Ik laat ze dus altijd drogen en heb nooit barsten. Maar jij hebt je oventemperatuur nog lager, toch? Zodat ze het drogen versneld in de oven doen ofzo.
     
  11. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    Nu valt het me helemaal mee :cool:
    Oké, niet allemaal even groot en misschien te dik crème maar ik ben best tevreden :cool:
     

    Bijgevoegde bestanden:

    S2909, Olifantje1991, Adje en 2 anderen vinden dit leuk.
  12. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.930
    933
    113
    Gisteren dirty macaroni gemaakt.
     
  13. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Ja klopt nadat ze gingen barsten las ik dat je ze ook zonder drogen de oven in kon doen. Wat lagere stand en dan wat langer erin en dat lijkt nu te werken.
    Ze zijn nu net niet helemaal gaar en nog wat hol onder het dakje zeg maar.
    Ze zijn inmiddels gevuld en ben tevreden, wel weer gewoon met pure chocolade ganache, had niet alles in huis voor iets met sinaasappel ertussen en dit vinden de kids ook heerlijk :D
    Zo zijn ze geworden:
     
    S2909, Suzy85, Adje en 2 anderen vinden dit leuk.
  14. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Ik vind ze echt netjes gelukt voor een eerste keer! :thumup:
    Welke vulling heb je er tussen?
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  15. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.314
    10.281
    113
    Nou dat ziet er lekker uit! Krijg er honger van:D
     
  16. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.739
    113
    Ze zien er echt heel mooi uit!
     
    Olifantje1991 vindt dit leuk.
  17. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    16 apr 2016
    2.365
    2.826
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    In dat geval zou ik je oventemperatuur de volgende keer een graad of 10 of wellicht zelfs 20 lager zetten. De duur in de oven is het belangrijkste, je bakt niet te lang bij donker brood, maar op een te hoge temperatuur. Temperatuur kun je dus best wat mee spelen. Je kunt starten met 10 lager en dan halverwege zelfs nog met een graad of 20 verlagen tot het einde.
     
  18. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.778
    3.907
    113
    Volgens mij moet ik gewoon eerder stoppen met bakken en niet denken dat hij niet gaar is. Winkel suikerbrood heeft ook altijd nog van die 'natte' plekken erin zitten. Bij mij is hij elke keer helemaal droog omdat ik het dan niet vertrouw. Maar ik doe 'm er ook steevast langer in dan voorgeschreven.

    Ik had nu een recept van Rutger gebruikt en die gaf zelf al als tip om er folie overheen te doen. De vorige keer heb ik het recept van Levine gebruikt. Ze lijken erg op elkaar.

    Dit bedoel ik:
    Bekijk bijlage 687035
     
  19. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    16 apr 2016
    2.365
    2.826
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Haha, ja in dat geval gewoon stoppen met bakken ja en erop vertrouwen. Overigens is ook dat te checken. Zal met suikerbrood vast niet anders zijn dan met andere broden...even de kern checken met een kernthermometer, is het 95 graden dan is het gaar. Moet je alleen even op verschillende punten prikken om zeker te weten dat je niet suiker aan het meten bent, dat geeft natuurlijk een andere temperatuur. Ik zie vooral wat vorming rondom de suiker op je foto, dat bak je niet weg. Dus daarvoor zou ik het niet langer bakken.
     
    Mythique vindt dit leuk.
  20. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    Ordinaire botercrème :roflmao:
     
    Olifantje1991 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina