. dat zeg ik nergens. maar door deze code zwart zal ik niet op de ic opgenomen. weet je hoe ironische dat is... 27 jaar oud nog een heel leven voor me ondanks een hartaandoening. kan op mijn manier prima leven en voor mijn kinderen zorgen. maar zal als ik corona krijg en op de ic terecht zou moeten komen met code zwart letterlijk dood gaan.
voor corona was de wachttijd voor de ggz makelijk een jaar tot anderhalf jaar, ik kan persoonlijk mensen die nu sneller terecht kunnen als voor corona doordat veel mensen niet durven en er zo dingen uitvallen. en ja in deze staan wij lijnrecht tegen over elkaar al weet ik ook dat even weg heerlijk kan zijn met zorg intensieve kinderen. maar in deze is niet de ene erger dan de ander. het is beiden even erg. en niemand zeg dat je je moet schamen om op het teras te gaan zitten. dat pak je zelf zo op. en ja lichamelijk ziek en adem happen..... ik ben 27 en zal met code zwart dood gaan omdat ik niet op de ic geholpen zou worden..... en nee daarom ben ik niet zielig. maar voor mij is dat niet uit te leggen.... en daar kan jij niks aan doen en elk ander niks aan doen. ` de mensen die zich niet aan de regels houden overigs wel de regering met een slecht vacinatie beleid ook`
Dat is voor kinderen pertinent niet waar, en ik weet dat wij onder dezelfde regio vallen. Bij de jeugdpsychiatrie was er nooit zo'n wachtlijst. Voor psychologie verschilt het per praktijk. Ik ben inmiddels 4 jaar af en aan bekend bij 1 zelfde (redelijk grote) praktijk en tot een paar maanden geleden kon je zowel als kind als volwassene binnen 3 weken starten. Voor mij zal dit nu een aantal maanden worden op zn voordeligst.
Wil je me een pb doen bij welke praktijk/organisatie dan? Met C jaren geleden namelijk een jaar moeten wachten en nu zelfs korter maar een half jaar maar dan pas de intake. Dus of ik word steeds naar de foute praktijk doorverwezen. ' en dan zou ik graag weten waar c eerder terecht zou kunnen ' Ik had het in mijn bericht trouwens over volwassen.
Waarschijnlijk is er nog wel op te schalen door de reguliere zorg verder af te schalen. Wij zitten als ziekenhuis in fase 4b en fase 7 is pas code zwart. Wij hebben bijvoorbeeld nu nog 8 ok’s en alle poli’s open. Daar is dus zeker nog ruimte.
Wachttijden zijn echt wel langer. Ik wacht nu 12 weken al op een intake bij een psycholoog, en daarna volgt een afspraak na 2 weken. 14 weken totaal dus. En volgens mij valt dat dan nog mee..
Ik denk niet dat je als 27 jarige met een hart aandoening waarmee je prima kan leven, in de groep valt waar ze niets meer aan doen hoor.
Nee dat idd. Misschien in de laatste stap van code zwart, want ook daarin zijn weer verschillende stappen te onderscheiden.
Ik vind dit een niet-professioneel bericht. De IC's in NL liggen niet helemaal vol, anders zou het nu al code zwart zijn. Ik lees het als een schreeuw om aandacht voor de drukte op de zorg. Iedereen heeft recht op schreeuwen, maar nu heeft de overheid er ook voor gekozen om naar het geschreeuw van anderen te luisteren. Ik zie echter wel in dat we nu balanceren op het randje. De tijd zal uitwijzen welke kant het opgaat, maar met vaccinaties in het vooruitzicht heb ik voorzichtig hoop dat het kwartje de goede kant op zal vallen.
Vanochtend nog te horen gekregen van de huisarts. Ik had overigs ook al gevaccineerd moeten zijn. Maar zowel de huisarts als het ziekenhuis wijzen naar elkaar. En zal het waarschijnlijk pas met de meute met de griepprik worden.
Maar hoop toch wel dat die de juiste informatie weet. Overigs geeft die zelf wel aan dat het een web aan tegenstrijdige informatie is heel deze corona crisis.
Je quote niet mij, maar ik wil toch reageren. Je hoeft zeker niet uit solidariteit thuis te blijven. De winkels zijn open, dus prima als mensen daar gebruik van maken. Maar ik vind het wel bijzonder als ik dan hele gezinnen door de stad zie lopen. En als het zo verschrikkelijk druk is, vraag ik me ook af hoeveel 'funshoppers' daar dan bij zitten. En daarvan denk ik dan; wacht daar nu nog even mee. Het advies is nog steeds; vermijd drukte. En die gezelligheidsshoppers veroorzaken natuurlijk wel extra drukte. Waarbij ze dus eigenlijk zelf al de conclusie moeten trekken 'nu maar even niet'. Mar ze zorgen er ook voor dat iemand die wèl echt even gericht de stad in moet, niet goed terecht kan. Misschien toch wel een stukje solidariteit dus, maar niets zoals jij het bedoelt denk ik. Niet per se voor de zorg. Als vind ik het persoonlijk wel netjes om daar ook rekening mee te houden. Maar ook om ervoor te zorgen dat het niet meteen weer tè druk wordt in de stad. Zodat er ruimte is voor de boodschapjes die gewoon echt even 'moeten' en om te voorkomen dat straks de boel toch weer dicht moet.
Als het allemaal 27 jarigen zouden zijn mss. Maar anders? Als er 90 jarigen liggen, mensen die palliatief zijn, terminaal zieken, mensen waarbij de levensverwachting sowieso al laag ligt, ga je als jonge moeder met een heel leven voor zich en een aandoening waarmee perfect te leven valt,volgens mij niet in die groep vallen die niet geholpen word.
Nee het stukje hartstilstand in de eerste triage gedeelte. ' volgens de huisarts dan' Ik zal als ik koorts krijgt wat niet te onderdrukken is ritmes krijgen die niet met het leven verenigbaar zijn. Verder een slechtere hartfunctie en voorgeschiedenis aan virus infecties die op het hart slaan waar door veel littekenweefsel.
De ziekenhuizen hebben de hele triagecommissies voor opgesteld, mocht het zover komen. Ik denk dat het voor een huisarts heel lastig is om daar een goed antwoord op te geven. Verder speelt ook nog mee, waarom je op de IC komt, wat de verwachte ligduur en overlevingskans is. Dat kun je niet op voorhand bepalen.
Klinkt hard maar ik hoop het, ben namelijk zeer gefrustreerd thuis gekomen naar dit bezoek bij de huisarts. Want voor mij valt dit echt niet te verkroppen, dat evt niet geholpen zou kunnen worden. Maar zo denkt de familie van een 90 jarige vast ook.