Volgens mij omdat het nog lukt in Nl en omdat families van ptn dit liever niet hebben dat hun dierbaren zo ver weg gaan. Maar indien nodig gaan ze er wel gebruik van maken.
Aldus het artikel... is dus voornamelijk regionaal, en gelukkig nog geen sprake van code zwart voor heel Nederland
En je hebt toch een icd? Die zou je in principe een schok moeten geven lang voordat je op de ic terecht komt. Het lijkt me dat je veiliger bent dan iemand met iets soortgelijke ritmestoornis zonder icd.
Wel een ICD, maar buiten brugada bekend met flatline's daar doet de icd schok niks aan. De pacefunctie is namelijk stuk ' kamer draad' niet de ICD gedeelte puur alleen pace. Pakt hij wel de boezem dus met geluk neemt de av knop etc het dan over.
@Maan14 laat je op de reservelijst zetten voor vaccinatie bij de GGD, zo is mijn nicht met CF ook veel eerder geholpen dan ze normaal aan de beurt was geweest. Je wordt dan gebeld als er mensen niet zijn gekomen, waardoor anders de vaccins overblijven.
Maar dan heb je een indicatie voor een andere icd neem ik aan? Ze laten je niet zomaar rond lopen met een kapotte icd. En voor zover ik weet neemt de icd zelf de pacemakerfunctie over als je die lead niet hebt of als die niet goed functioneert. Ik heb zelf die lead niet maar mijn icd pacet wel wanneer het nodig is.
Dus wel lead vervangen geeft te veel risico ' geen ruimte om de oude draad te laten zitten en daar door zal die verwijderd moeten worden wat ze dus niet willen zolang het niet 100% noodzakelijk is. Ze gaan er vanuit dat doordat de boezem wel paced het goed komt. En de kans dat de drempel dan wel goed is nihiel omdat er op die plek waar de lead hoort een gedeelte littekenweefsel is. Zolang hij kan schokken komt er geen nieuwe. en bij mijn boston kan het gedeelte dat de schok geeft niet pacen.... Alleen de atp functie maar dat geeft ook meer volt als gewoon je pace functie. Verder nog nooit gehoord dat een ICD zonder pacemaker functie wel zou kunnen pacen.... Wel atp maar dat is totaal wat anders.
Het terrasje is je van harte gegund, geniet er van! Ik vind het jammer dat je je kennelijk gedwongen voelt je te verantwoorden voor het feit dat je een terrasje pakt, maar dat is kennelijk waar het heen gaat tegenwoordig
De vorige keren werd en niet alleen gebruik van gemaakt omdat het hier niet meer lukte. Er wad hier toen nog genoeg ruimte. Daarom snap ik het niet zo goed.
Ja dat weet ik ook niet precies. Maar nu zijn in de meeste ziekenhuizen bezoekregelingen ook voor IC; vorig jaar was dat volgens mij alleen bij hoge uitzondering mogelijk (om afscheid te nemen bijv). Dat scheelt misschien ook. En vorig jaar was alles nieuw en waren er tekorten van allerlei apparatuur etc. Misschien speelt dat ook nog mee dat Dld meer capaciteit had.
Volgens die site van de Rijksoverheid waarop je kan zien wanneer je gevaccineerd wordt krijg je een brief van de huisarts waarmee je bij de GGD een afspraak kan maken, is dat alweer achterhaald?
De bezetting op de ic's is afgelopen week zelfs met 9% gedaald. Afgelopen 2 dagen helaas wel meer dan gemiddeld opnamen in de klinieken. Vandaar dat de ziekenhuizen nu wat voller liggen.
Is toch echt zo. Icd neemt de pacefunctie over als de lead niet werkt/ontbreekt. Lead verwijderen is idd een risico. Is bij mij wel gebeurd omdat hij los geschoten was (pacemakerlead), laten zitten gaf teveel risico op infectie. En alles rondom mijn icd is nogal infectiegevoelig (in de zin van pocketinfectie, pericarditus etc. Heb nog geen klaplong gehad Maar verder wel een hele bingolijst aan complicaties. Heb in oktober een nieuwe icd gekregen, tijdens de ingreep sneuvelde de lead die er nog wel zat, die hebben ze er in 3 delen uit kunnen krijgen. Dus inmiddels al 2 leads verwijderd). De reden dat ze die pacemakerlead niet vervangen hebben is vanwege de infectiegevoeligheid icm dat de icd die functie overneemt als het nodig is. Maar ik heb geen grote indicatie voor pacen, dat gebeurt pas bij een hartslag van 40 of lager. Het is wel een geruststelling dat de icd dit kan. En daarom verbaasd jouw verhaal mij dus ook).
De huisartsen vaccineren alleen de 60 tm 64-jarigen. Wij versturen daarnaast de uitnodigingne voor de griepprikgroep, die bij de GGD worden gevaccineerd. Dus een huisarts kan daar niks aan doen verder. Ook mensen uit een hoogrisicogroep, zoals mensen met syndroom van Down en obesitas hebben wij de oproepen voor verzonden en moeten afspraken bij de GGD maken. Daarnaast zijn er nog meer hoogrisicogroepen die via de specialisten in het ziekenhuis een oproep hebben gekregen om daar geprikt te worden. Dus als jouw specialist vindt dat jij dat die laatste groep hoort, had hij je uit moeten nodigen, dat is niet aan de huisarts. Hier worden de hoogrisicogroepen genoemd. Ik denk dat jij dan gewoon valt onder de griepprikgroep. Dan zul je binnen nu een een paar weken een oproep krijgen, via je huisarts.
In eerste instantie zouden ze hem verwisselen lag al op de cathkamer toen ze besloten het niet te doen. Was zo een teleurstelling want ze hebben de schok draad toen ook niet getest. Maar de drempel was goed genoeg vonden zij. Ik ben de laatste tijd ook niet heel tevreden. Diagnose Brugada is in België gesteld en het ziekenhuis hier negeert het vooral want ze hebben het zelf niet gediagnosticeerd.
Huisarts belde nog. Het universitair ziekenhuis had me moeten oproepen. Mijn prof er over gemaild over hoe en wat .
Tuurlijk had de huisarts dat niet moeten doen. Alleen als je een bmi van 40 of hoger hebt, en dat ook bekend is bij de huisarts.
Moet je weten dat het AMC en LUMC beweerde dat de ha het gedaan had moeten hebben... Ik wist zelf al van niet. Daarom vroeg ik het hier naar, dacht al dat ik gek werd.