Wat eten we vandaag? Deel 16!

Discussion in 'De lounge' started by Adje, Nov 14, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Haha, welkom hoor! Ik kook toch altijd voor een heel weeshuis :D:oops:.
     
    miss C likes this.
  2. Mamavanvier95

    Mamavanvier95 Fanatiek lid

    Oct 12, 2014
    3,492
    2,602
    113
    Female
    Friesland
    Beef chimmichurry, zonder bief voor mij :(
     
  3. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,829
    4,201
    113
    Heeft iemand een lekker risotto recept met parmazaan en kip? Ik maakte altijd zo een vers maaltijdpakket van de jumbo maar die is er niet meer
     
  4. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    Jun 11, 2018
    5,314
    4,385
    113
    Female
    Lasagnette :)
     
  5. Kindje3

    Kindje3 Actief lid

    Dec 19, 2020
    155
    105
    43
    Female
    Ik wilde Moussaka maken. Maar duurt meer dan een uur totaal..
    Dus vandaag frietjes, morgen Moussaka. Maar dan begin ik er wat vroeger aan:p
     
    Zulema likes this.
  6. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    Feb 27, 2015
    4,563
    2,765
    113
    Female
    Noord Nederland
    Aardappelschijfjes uit de airfryer, filetlapjes (gemarineerd in paprika/knoflook/peper) en snijbonen.

    Eigenlijk zin om 2 Vandobben kroketten in de airfryer te gooien en die op te eten en helemaal niet in wat er op het menu staat...... :rolleyes:
     
  7. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    4,150
    1,684
    113
    Aardappeltjes, brocolli en vega hamburger
     
  8. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,307
    25,770
    113
    Ik maak risotto altijd een beetje uit de losse pols. En dat is dan een beetje een basisrecept waarmee je kan variëren.
    Fruit een uitje en een teentje knoflook in wat boter. Voeg de risottorijst toe en roer even goed door. Blus af met een flinke scheut witte wijn (dit kan vervangen worden door alleen bouillon te gebruiken). Als dit is opgenomen gaat er soeplepel voor soeplepel (kippen)bouillon bij. Iedere keer weer wat toevoegen, als de vorige lepel is opgenomen door de rijst. En ik proef gewoon regelmatig om te checken of het (bijna) gaar is.
    En dan tot slot kan je daar nog vanalles aan toevoegen. Zoals de geraspte parmezaan (ik gebruik zo ongeveer 100 gram), verse kruiden, etc.

    Kipfilet bak ik dan bv in blokjes vooraf, schep uit te pan en zet apart. Dat gaat dan bij de risotto als hij klaar is. Doperwtjes voeg ik toe met zo ongeveer de laatste soeplepel aan bouillon die erbij gaat. Wat hardere groente, zoals wortel zou ik wel weer met de rissotto meegaren.
    En soms rooster ik ook wat groente en gaat dat er ook pas aan het eind door.

    (Hoewel ik het nu eigenlijk altijd in mijn crockpot express onder druk klaarmaak, waarbij ik wel de bouillon afmeet.)
     
    Neskio and sidmick like this.
  9. meis1987

    meis1987 Fanatiek lid

    Dec 13, 2011
    2,455
    372
    83
    in een huis
    Bami. Beetje van mijzelf en een beetje van conimex.
     
  10. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,385
    867
    113
    Flammkuchen met spekjes, rode ui en broccoli
     
    Waxinelichtjes likes this.
  11. Waxinelichtjes

    Waxinelichtjes Fanatiek lid

    Jun 22, 2018
    3,695
    4,231
    113
    Female
    Kippendijfilet, witte rijst en hawai saus
     
  12. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,307
    25,770
    113
    Kipburger met salie, avocado, uitgebakken spek en citroenmayonaise op Italiaanse bol met koolrabifrietjes en een groene salade
     
  13. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,385
    867
    113
  14. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    Aug 8, 2019
    1,670
    1,136
    113
    Female
    Onverwachts een dagje weg, dus mijn dochter eet daar iets. Ik vast, dus zal vanavond thuis iets makkelijks worden (denk rode linzensoep met iets kleins erbij).
     
    11131618 likes this.
  15. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    Jun 11, 2018
    5,314
    4,385
    113
    Female
    Restje lasagnette van gister met een salade.
     
  16. anne19791980

    anne19791980 Fanatiek lid

    Dec 9, 2008
    1,519
    229
    63
    Kip met champignons in kerrieroomsaus met rijst.
    Vooraf een groentesoep.
     
  17. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    Feb 27, 2015
    4,563
    2,765
    113
    Female
    Noord Nederland
    Kippenpoot, Surinaamse bami, zoetzure komkommer, ei en boontjes
     
    11131618 likes this.
  18. Mamavanvier95

    Mamavanvier95 Fanatiek lid

    Oct 12, 2014
    3,492
    2,602
    113
    Female
    Friesland
    Beef shanghai van knorr.
     
  19. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    Gekookte aardappels, schnitzel, doperwten/worteltjes en rabarber.
     
  20. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Hasselback aardappels en biefstuk van de bbq met gemarineerde champignons en veldsla-salade met frambozen.
     

Share This Page