Samen met zoon een cheesecake met frambozenswirl gemaakt. We moeten nog wat harder oefenen op een mooie swirl
Ik was ook aan de Cheese cake! Gisteren dan. Er moet eigenlijk nog een frosting overheen maar kon niet wachten met proeven . Carrot cheese cake: Bekijk bijlage 688174
Bedoel je de carrot cheese cake? Je quote Adje. Dit is in ieder geval het recept wat ik gister heb gebruikt: https://www.laurasbakery.nl/carrot-cake-cheesecake-review-cheesecake/ Ik heb alleen een 24cm vorm gebruikt met hetzelfde recept waardoor hij platter is.
Heeft iemand een lekker recept voor eierkoeken? Die van Rutger zijn het gewoon net niet qua smaak, ik zoek een andere (Foto van mijn moeder haha)
In ‘echte’ eierkoeken zit ammonium. Dus misschien dat dat het verschil in smaak is. Ik heb een recept van Cees Holtkamp (banketbakker). Die heb ik zelf nog nooit gemaakt, maar misschien is het wat:
Thnx! Deze lijkt wel aardig op die van Rutger volgens mij, zal ze morgen eens naast elkaar leggen. In zijn recept gebruikt hij baking soda ipv ammonium zegt hij idd. Zou mijn moeder wel willen verrassen met echt lekkere eierkoeken
Eén bakplaat zit al in de oven van deze chocolade-pistache biscotti's. We gaan een midweek weg met vrienden, dus ga alvast wat lekkere dingen maken. Straks ga ik in nog een lading macarons maken (heb de smaak weer te pakken ) en morgen de vullingen (aardbeienganache en citroencrème).
Ik maak vandaag sablé (dubbele koekjes met een vulling). Eerst met jam, als ik daarmee klaar ben ga ik er nog met chocoladevulling maken. Kinderen hebben geholpen dus het ziet er allemaal niet bepaald perfect uit
De schelpen zelf zijn nog best even te bewaren in een luchtdichte doos (ik denk dat een weekje wel zou kunnen, maar heb dat nog nooit geprobeerd). Met vulling blijven ze maar een paar dagen goed. Maar ook dan zijn ze hier allang op. Je kan ze ook invriezen. Dan blijven ze nog veel langer goed.