Ik heb m’n nieuwe KitchenAid uitgeprobeerd en er staat nu een simpele cake in m’n oven ❤️ @Adje heb jij een deksel op je apparaat erbij? Volgens mij is dat wel beter/handiger?
Wat voor Kitchenaid heb je? Ik ben zo blij ermee. Hoop dat jij er ook veel plezier van gaat hebben. Mijn ervaring is dat je vooral even feeling moet krijgen met welke snelheid wanneer. Dan mis je geen deksel (al gebruik ik soms die schenkrand wel tegen een beetje opspatten).
Je kan ook een doek gebruiken. Ik schep poedersuiker er meestal alvast een beetje doorheen voordat ik hem op zijn laagste stand zet.
Nou ik zie het niet maar ik geloof je Mijn eerste vlaai was de rand ook wat donker, blijkbaar gaat de laatste min sneller. Was trouwens een kersenvlaai. Welk recept heb jij gebruikt? Ik had een pakket met vorm en alles erbij maar geen idee waar het recept is gebleven
Bij mij komen ze er nooit zo uit! Jouw ovenrijs is ook zo mooi! Bij mij barsten de sneden nooit helemaal lekker open... weet ook niet wat ik verkeerd doe. Veel beter dan dit wordt het nooit: Bekijk bijlage 688662 Bak jij nou ook voor je werk? Ik dacht zoiets begrepen te hebben uit één van je posts hier.
https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/basisrecept-vlaaideeg/ voor het deeg. https://preppykitchen.com/vanilla-custard/ Ik gebruik alleen zelfgemaakte vanille extract ipv een boon. Dit is super handig te combineren met het maken van koekjes https://preppykitchen.com/meringue-cookies/ Zo'n vorm voor de bovenkant bedoel je?
Nee dat was ik niet, maar iemand anders (herinner me de opmerking ook). Ik bak zelf gewoon heel veel voor plezier. Bak tegenwoordig vrijwel al ons brood zelf en dan gaat er best wat doorheen in een week. Maar als ik het zo in moet schatten, is er met je ovenrijs niet zoveel mis. Ik zou eerder aan het vormen denken eigenlijk. Dat je iets steviger mag uitrekken en oprollen. Het deeg moet goed onder spanning staan en dan zie je het al openbarsten als je het een half centimetertje insnijdt. En het laten rijzen in een rijsmandje doet ook wonderen hoor (deed ik eerder niet, maar wat een verschil!).
Misschien moet ik die dan maar eens aanschaffen... ik laat vloerbroden altijd gewoon op de plaat rijzen. Met zo'n mandje ligt hij op z'n kop, misschien dat dat nog scheelt? Dank voor de tip in ieder geval!
Ik heb een Kenwood en heb daar inderdaad een deksel bij. Maar die is ook geschikt voor de inductiefunctie (stomen en koken) dus die sluit heel goed af en heeft nog een klepje waardoor ik eventueel ingrediënten kan toevoegen. Heel handig vooral bij het gebruik van veel poedersuiker
Ik ga zo brownies maken! Gisteren nog makrout gebakken trouwens. Maar dat was wederom een no bake (in de oven) recept.
Nee, er reageerde hier iemand die zei dat ze thuis eigenijk nooit bakte, alleen op haar werk. En toen kwam @Suzy85 met allemaal tips en prachtige broden dus ik dacht dat zij dat was. Maar niet dus. Geen zin om terug te zoeken wie het wel was.
Leuk! Ik heb ‘m in het groen. Staat bijna elke dag hier voor me te werken en heeft me nog geen enkele keer in de steek gelaten
Heb jij een spiraalhaak voor je brood? KA heeft 'm om één of andere reden niet zelf voor de kleinere machine... Ik wil deze eigenlijk graag hebben: https://www.bol.com/nl/p/jp-jong-parts-jp12-spiraalkneedhaak-deeghaak-voor-o-a-kitchenaid/9200000059306613/?bltgh=j6NKYhPU-RMifzQ68sFBHA.2_7.8.ProductImage
Neehoor, deeg gaat prima met de normale deeghaak. Ik kneed al mijn deeg daar mee. Eerst op stand 1 mengen en dan circa 12 tot 18 minuten op stand 2 kneden (afhankelijk van het precieze deeg...in elk geval net wat langer meestal dan in de recepten staat). Ik zou je ook eigenlijk willen adviseren geen spiraalhaak van een ander merk te gebruiken. Er gaan verhalen dat deze geleid hebben tot een kapotte machine en je bent je garantie dan kwijt.