Mijn oudste dochter is maandag jarig en ik wil een drip taart voor haar maken. Wie heeft er voorbeeld/recept? Wat ik op internet zie is echt met een lading snoep er bovenop, dat staat echt heel leuk maar lijkt me gewoon niet praktisch als ook opa en oma een stukje taart krijgen. Ik zoek dus een andere manier van versieren, hebnen jullie tips? En een goed basisrecept? Met producten die makkelijk in de winkel te verkrijgen zijn?
Op pinterest staan veel leuke ideeën. Je kan ipv snoep ook fruit bovenop doen. Vooral als je heel kleurrijk wilt werken, lekker bont. Geel, oranje, groen, rood en paars fruit. Of rood/paars combinatie.
Als je het jezelf makkelijk wilt maken, Hema heeft een aantal basis driptaarten in het assortiment. Ze verkopen ook e.e.a. aan versiering om het dan leuk aan te kleden.
Ik heb hier echte bloemen gebruikt. Maar voor de kinderen gebruik ik wel altijd snoep omdat ik dat er gewoon leuk uit vind zien haha. Wie het snoep niet wil kan het eraf pakken .
Ik maak met regelmaat dripcakes en er kan van alles op. Soms snoep, soms chocolade en soms fruit. Ook wel eens gewoon toefjes crème met wat fruit of snoep erop. En als opa en oma geen snoep willen halen ze er dat toch gewoon af. Dat is het voordeel als het alleen boven op de taart ligt. Als iets echt door de taast zit is het lastiger. Zal kijken of ik nog een paar voorbeeldjes heb en die zo even plaatsen.
Ik heb deze op mijn lijstje staan om ooit nog eens te maken: https://www.laurasbakery.nl/valentijn-drip-cake/ Met een versiering van fruit en snoep/chocolaatjes. De versiering kan je er eventueel weer af halen voor dat je gaat snijden.
Hebben wij ook eens gedaan, maar vond de smaak niet echt heel lekker eerlijk gezegd Ze zagen er wel heel mooi en feestelijk uit!
Dit recept gebruikte ik ook voor de basis De vulling doe ik vaak wel wat anders, net waar ik trek in heb. Snoep en fruit, wordt er voor het snijden af gehaald. En dan natuurlijk zo lang mogelijk zo snijden dat het zo lang mogelijk in tact blijft
Super gaaf zeg! Ja dat is ook zo je leg het snoep/ fruit er gewoon los op? Of moet het gelijk bovenop de drip laag dat het blijft plakken? Ik wil hem zaterdagavond gaan maken de taart op zich, maar het versieren maandagmorgen maar denk ik, weet niet of het anders goed blijft vanaf zaterdag. En moet in de koelkast bewaard worden denk ik hè? Dus met al dat snoep past dat ook niet in de koelkast denk ik..
Heel mooi! Hoeveel lagen taart heb je in één taart? Wilde inderdaad ook dat recept gebruiken. Heb je de botercreme gekleurd met kleurstof of wat anders rondom de taart gesmeerd?
Ik wil graag een roze taart maken, denk dan botercreme kleuren met roze/rode kleurstof toch? En dan witte drip, dat maak je dan met witte chocolade?