https://www.feestbazaar.nl/cake-topper-happy-birthday-goud.html Ik had maar 1 laag omdat we de verjaardagen klein vierden ivm Corona. Omdat we de taarten best machtig vonden waren t niet hele grote punten. Uit de kleinste versie (8 pers) haalden we zeker 11 punten.
dat kan zeker, botercreme is alleen wel een beetje gelig, waardoor het een warme roze kleur wordt. Hier vond ik een linkje naar witte chocolade drip: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/drip-cake-maken/ Ik gebruik zelf altijd Italiaanse meringue botercreme ipv pure botercreme (ook van Rutger bakt). Die is veel luchtiger en minder boterig.
Ik heb 4 lagen in 1 taart, dus 3 lagen vulling. Botercreme heb ik gekleurd met kleurstof. Is de vanille botercreme van Laura bakery. Qua timing ben ik altijd best wel bezig. Ik doe de biscuit altijd 2 dagen van te voren bakken. Vullen + afsmeren de avond voor de verjaardag (ivm houdbaarheid van de vulling, vaak met slagroom) , drips en versieren op de ochtend van de verjaardag.
Hoe langer je het klopt, hoe witter het wordt. Zelf gebruik ik het botercreme recept van cupcake jemma (youtube). Ik kleur dat vrij makkelijk bijvoorbeeld blauw.
Echt waar die vrouw is een held met haar recepten ik zou vorig jaar naar Londen gaan en wou zo graag langs die winkel. Maja toen kwam er een virus langs xD
Mocht ik daar ooit zijn dan zal ik ook zeker langs gaan. Ik vind het wel jammer dat zij zelf geen/nauwelijks meer filmpjes heeft gemaakt de laatste twee jaar. Jammer voor je dat het niet door ging.
Wees daar wel voorzichtig mee, check een aantal keer hoe het smeert. Met de melk zorg je ervoor dat je de dikte krijgt die je nodig hebt. Als je een taart afsmeert dan heb je het wat dikker nodig dan wanneer je een spuitmond met veel gaatjes gebruikt. Ook is de temperatuur van de omgeving een belangrijke factor.
Ja ik leg het vaak gelijk op de drip zodat het er niet afrolt, maar mijn taarten worden meestal nog vervoerd. Je zou het inderdaad ook gewoon op het laatste moment erop kunnen leggen. Snoep wordt in de koelkast ook erg hard en sommig snoep wordt vies en plakkerig. Taart moet in de meeste gevallen gewoon in de koelkast inderdaad, zeker als het nog 1,5 dag duurt voor je hem gaat eten. Succes hoor, je dochter zal er vast blij mee zijn!
Wat ik me nog afvraag, wanneer kan ik dan het beste het snoep en fruit er op doen? Ik ga vandaag de basis maken incl afsmeren enz
Sorry was nog niet klaar, maar maandagmiddag rond half 1 komt het bezoek, wilde hem s ochtends vroeg dan decoreren. Kan hij dan zolang buiten de koelkast blijven staan of toch in de koelkast zetten incl decoratie?
Fruit kan er wel eerder op, dat kan natuurlijk prima in de koelkast. Snoep doe ik voor het serveren erop.
Als je makkelijk een witte botercreme wilt hebben dan kan je die zakjes van dr oetker gewoon kopen. Wat zachte roomboter en melk erbij en het is direct wit en gewoon erg lekker. Ik smeer idd gewoon af met botercreme en de cake maak ik van een biscuitmix. De eerste x was het bij op zich wel gelukt maar ik merk dat ze steeds mooier worden hoe vaker ik een taart maak. Toevallig gisteren een mooie taart met marsepein gemaakt in de vorm van een wieg. Dus maak je niet druk als hij niet perfect is meteen de eerste x, goede spullen en ervaring scheelt een heel stuk. Succes! Ben heel benieuwd