Ten eerste een vraag stellen is geen inbreuk op iemands privacy. Er is een keuze niet te antwoorden. Niemand hoeft tegen zijn zin in die informatie te delen. Ten tweede het is niet irrelevant want een gevaccineerd persoon heeft minder kans het virus (en geen infectie waar haal je dat nou vandaan?) door te geven dan een niet gevaccineerd persoon. En dat percentage is niet 100% maar wel vrij hoog. En ja ik discrimineer inderdaad op basis van vaccinatie keuze van zorgmedewerkers als het gaat om de gezondheid van mensen waar ik van hou. En daar ga ik me niet voor schamen, niet voor verdedigen, niet voor verontschuldigen. Dat is een feit. En dat jij het vind grenzen aan paranoia, tja dat is jouw mening, die deel ik niet met je.
En je snapt gewoon niet dat sommige zaken verband met elkaar kunnen hebben? Niet voor niets dat alles nu middels EPD makkelijker gedeeld kan worden.
Ik krijg de vraag regelmatig. Vanaf nu zeg ik maar volmondig JA. Pfff, wat ben ik blij niet zulke zeurende zorgvragers te treffen.
En hoe nodig is die fysiotherapeut, als je hem een jaar kunt missen? Er bestaat meer dan corona en ik vind dit echt schokkend.
Maar een hele kleine groep zorgpersoneel in de ziekenhuizen kreeg voorrang en dat was alleen om zo min mogelijk uitval te veroorzaken. Qua bescherming voor de patient was het niet nodig want die hadden al covid. De meest zorgmedewerkers, ook specialisten, in de ziekenhuizen zijn pas de afgelopen maand gevaccineerd. En dan gaat de selectie vooral op hoe makkelijk de medewerker gemist kan worden en hoe vervangbaar die is.
Omdat HIV ook een potentieel gevaar zou kunnen zijn voor de patient als men zich niet aan de juiste voorschriften houdt.
Bijzonder om te lezen hoe er gedacht wordt... ik werk in de thuiszorg en wij zeggen toch ook niet tegen niet ingeënte clienten we leveren geen zorg meer. Ik heb genoeg collega's die niet ingeënt zijn mochten cliënten dat weten en die collega's weigeren komt er ook niemand anders voor de zorg.
Ja dat dus. Het is niet dat je je niet gevaccineerde zorgverlener kunt weigeren en er volgens 10 gevaccineerde medewerkers klaar staan. Die mensen zijn er gewoon niet.
Ik vind dit zelf ook wel wat schokkend dat ze dit een jaar "afnemen" . Maar mss is het meer een extra comfort dan echt persé nodig? Dan snap ik wel dat ze al wat niet echt een verschil maakt of echt moet stopzetten.
Jammer dat je hier je mening over vormt als je de situatie niet kent maar op de vraag hoe je werkgever je kan verbieden je eigen medische gegevens te delen geen antwoord geeft!.
Het is inderdaad een comfort. Hij gaat niet voor klachten maar om klachten te voorkomen. Om te blijven bewegen onder begeleiding. Edit. Dat was het trouwens een jaar geleden, nu is hij zo achteruit gegaan dat het zittend bewegen is geworden en leren bewegen met een rollator en dat heeft niets te maken met het staken van de fysio voor een jaar lang.
wauw, kan het een tandje minder? Het is helemaal geen bullshit, of je nu een andere mening hebt of niet. We hebben al die tijd prima en veilig zorg verleend zonder anderhalve meter(kan immers niet) en zelfs maandenlang zonder berschermmiddelen(want die waren er niet voldoende). Vaccinatie is voor een behoorlijk deel van de zorg ook nog altijd niet beschikbaar gesteld en dat gaat ook niet gebeuren(want die groep is opgeheven, we moeten dus wachten tot we naar leeftijd aan de beurt zijn), dus het gros van waar je mee in aanraking komt zal waarschijnlijk nog niet gevaccineerd zijn tenzij ze in die kleine groep vielen die wel is gevaccineerd of uitgenodigd zijn vanwege hun leeftijd of onderliggend lijden. Bij ons is dan ook bijna niemand nog gevaccineerd, terwijl wij niet op anderhalve meter maar eerder op anderhalve CENTImeter werken. Daarnaast kun je het virus alsnog overdragen en ook ziek van worden ondanks vaccinatie. Daarom moet je na vaccinatie je nog steeds je aan de maatregelen houden. De werkelijke effecten krijg je pas als je de drempel van de vaccinatiegraad hebt bereikt. Daarom zie je de effecten al wel in verzorgingstehuizen, maar nog niet in de rest van de maatschappij.
Nee, die relevantie is er niet. Het heeft namelijk geen invloed op hoe goed wij zorg kunnen verlenen. In tegenstelling tot een dossier van een patiënt. Als een patiënt niet eerlijk en open is over zijn/haar medisch verleden, kan dat drastische gevolgen hebben op de behandeling. En dan nog wordt er niet gekeken naar of de patiënt gevaccineerd is, tenzij het relevant is(bijvoorbeeld klachten die kunnen wijzen op een allergische reactie kort na vaccinatie). Als je voor een gebroken been komt, wordt er niet gekeken naar vaccinaties. Kom je voor een vieze open wond na een ongeval wel, want dan is mogelijk een tetanus prik nodig.
Daarnaast heeft iedereen die inzage heeft in het medisch dossier geheimhoudingsplicht. Terwijl de patient dat niet heeft en dus met met iedereen de vaccinatiestatus van zorgmedewerkers kan delen.
Hoe hard je gemist kan worden? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Er is gevaccineerd op veiligheid hoor. Hoe groter de kans op contact was, hoe hoger je in de lijst stond.
Eigen veiligheid, maar zeker ook bezetting waren hier de belangrijkste argumenten die meespeelden in de vaccinatie strategie. En als je een grotere kans op covid loopt, zou je eerder uit kunnen vallen, maar dan werd er dus gekeken wie het lastigst te vervangen was die kregen dan voorrang. En niet de veiligheid van de patient zoals @GossipGirlxoxo beweerde.
En soa’s, herpes, ziekte van Pfeiffer, norovirus , de discussie ging absoluut niet om de vraag of er aan de voorzorgsmaatregelen gehouden wordt, daar twijfel ik niet aan. Daarvoor ben je ook opgeleid. De discussie ging erover dat als je afhankelijk bent van een zorgverlener en je bent een risicopatiënt die wacht op een vaccinatie, dat het logisch is dat je die vraag aan de zorgverlener stelt. Maar de vraag stellen is al paranoïde, angstig, taboe en wekt blijkbaar emoties op. Als je kritisch bent is het altijd angst...