Als juf is er niets ergers om namen te krijgen van kinderen die je niet kan uitspreken en/of een jaar lang verkeerd uitspreekt. Daarnaast is het ook heel sneu dat je om een naam vraagt bij een kind en dat je niet weet hoe je het spellen, laat staan dat het kind weet hoe het zijn/haar naam schrijft. Ik snap niet dat sommige ouders zulke namen mooi vinden. Laatst hoorde ik een verhaal over een moeder uit Amerika die haar kind ‘Abcde’ (spreek uit als: Ebcidie) had genoemd. Zulke namen zouden geweigerd moeten worden bij het aangeven.
Snap ik. De aangever bleef misschien beetje hangen in de "e" toen het kind werd aangegeven bij de burgerlijke stand...
Wel bij zelfverzonnen namen zoals Djaymiariah'xaeĺýnsö ja. Nou hebben onze kinderen namen die hier in NL praktisch nooit gegeven worden, maar wel in Frankrijk. Dan weet dus niet iedereen meteen hoe je het moet spellen als ze de naam horen nee. Vind dat niet persé sneu hoor.
Ik ken twee kinderen met de naam van je dochter. De ene met 1 e geschreven, de ander zoals jouw dochter. En zo vind ik hem ook het mooist.
Simanney (vrouw) en Cerenati. Ik dacht meteen dat het 'Ceren' zou klinken als het 'Seren' van de Serengeti woestijn (sih-ren/run).. volledig sih-reh/ruh-naa-tie dus, maar nee, het klinkt hetzelfde als de naam Serenity, maar dan dus nog beroerder geschreven...
Die met 1 e komt iets vaker voor in een klein gebied van NL, daarbuiten hoor je hem eigenlijk nooit. Die met twee ee's heb ik één keer een vriendin over gehoord dat zij een kindje kent met die naam en kwam laatst zelf een NL's kindje die in het buitenland woont tegen met die naam. Met onze spelling nog nergens anders tegengekomen.
Plus weten mensen vaak al niet hoe ze hele simpele namen moeten schrijven. Zelfs bij Eva hoorde ik laatst iemand vragen, hoe schrijf je dat.
Precies dat Eejva, Eehfaa, Eyfah en meer van dat soort dingen is vast niet heel ongewoon meer anno 2021
Ja ik.dus ook. Dacht al ach gut vernoemd naar tante Reet haha maar rie-eet, vast van Henriëtte oid maar toch, t is wel de officiele naam.