Ik ben echt een broodeter - altijd al dol geweest op brood. Ik lust werkelijk bijna alles. Sinds ongeveer 15 wk zwangerschap merkte ik dat ik de zware rustieke broden beter niet meer kon eten omdat die erg zwaar op de maag begonnen te liggen. Prima, genoeg alternatieven. Nu ik richting de 30 weken ga merk ik dat ik echt bijna niets meer kan hebben zonder dat het als een blok in mijn maag voelt. Witte broodsoorten eet ik liever niet omdat dat nogal verstoppend werkt. Maar mijn favo Italiaanse bollen lukken niet meer, meergranen triangels niet, vloerbrood niet, muesli bollen niet.. alleen maar heel boring fijn volkoren of maisbrood (heerlijk maar is wit). Ik vind dit wel heel droevig worden. Vanochtend stond ik broodjes in de oven te doen waarvan ik wist dat ik waarschijnlijk maar aan een yoghurtje met wat havermout zou zitten. Voor morgen heb ik lekkere afbakmixen, maar ik word al moedeloos als ik eraan denk dat het voor mij waarschijnlijk een casino snee met kipfilet wordt. Mijn punt is denk ik duidelijk. Wie o wie heeft tips? Of moet ik maar gewoon accepteren dat ik waarschijnlijk nog ruim 10 weken zonder brood moet..
Heb je koolhydraatarm brood al eens geprobeerd? Mijn schoonmoeder maakt zelf dr brood aangezien mn schoonvader die ul...scle whatever heeft. Niet crohn maar t broertje ervoor. Allicht met een broodmachine aan de gang, zijn wel veel dames hier die zo'n ding hebben volgens mij en met eigen combi's aan de gang gaan.
KHA wel eens geprobeerd maar man man man wat is dat gortdroog. Ik bedenk me nu dat ik dit richting einde zwangerschap 1 idd ook kocht, maar dat ik het zo droog vond dat ik er maar tosti’s mee maakte.. Maakt geen verschil. Heb vaak die liefde en passie spelt broden van de AH (die zijn wel wat zwaarder dus gaan nu niet). Maar ben dus naar de bakker gegaan omdat ze daar lichtbruine bollen met spelt hadden. Ook dat lag als een zware deegbal. Probeerde laatst ook of ik het had met speltcrackers, maar ook die vormen een zware steen op mijn maag.. ik denk dat dat ook te maken had met dat er toch allerlei noten, pitten en zaden op zaten. Daar kan ik prima tegen, bijvoorbeeld door de yoghurt. Maar icm graanproducten is het denk ik too much.
Ik haal kha brood bij de bakker en dat smaakt echt heel lekker en helemaal niet droog. Die w eens geprobeerd?
Oh wat lijkt me dat erg. Ik vind brood echt het lekkerste wat er is je kan mij 3x per dag brood voorzetten ik als ik moet kiezen tussen de rest van mijn leven brood of warm eten ga ik echt voor brood. en niemand die me begrijpt hier in huis / familie / vriendenkring.
Ja wel lekker vers brood! Ben wel kieskeurig, ook qua beleg erop. Wat ik op het ene broodje heerlijk vind, vind ik op een ander broodje helemaal niks. Maar ik wil nu weer even wat kilo’s kwijt en eet bijna geen brood meer, daar eet ik standaard nl net even teveel van. Lunch nu veel met salades, groene smoothies of left-over avondeten.
Precies, de lokale bakker proberen. Al zit daar ook verschil i, qua kwaliteit. De beste zit in mijn woonplaats, maar ondanks dat ik denk dat we in dezelfde regio wonen kan dat best nog een eindje rijden zijn.
Ik ook de laatste weken als ontbijt kwark, havermout enz. En als lunch 5 vd 7 dagen Salades. Maar dan neem ik als avond eten wel brood ipv warm eten met het gezin. Als ik helemaal geen brood meer krijg hou ik dat afvallen nooit vol.
@Nina Sanders woont niet echt in dezelfde regio, maar ik wil wel heel graag een pb met welke bakker dat is, want bij mij kan ik dus echt geen lekker brood vinden.... O, ik mis zo bakkerij Holland uit Nijmegen, daar woonde ik een jaar of 4 vlakbij en de roombroodjes waren zo vreselijk lekker, en het brood ook wel
Ligt eraan wat. Want ik vind sommige brood soorten van de bakker dus echt niet lekker. Doodsaai en droog. Sommige supermarkt broden vind ik echt wel lekker. Maar dan niet de standaard volkoren oid, maar de luxere broden (die doen voor de prijs ook niet onder dan bij de bakker overigens). Ook ik vind brood echt zo lekker. Turks brood met kaas, warm stokbrood met Nutella, een uitgeholde Italiaanse bol die ik vul met extra pure XL vlokken, heel donker roggebrood met super oude kaas en mosterd, maisbrood met pindakaas... ik kan nog uren doorgaan
Het scheelt denk ik wel dat ik hem dus uithol hè en de binnenkant eerst opeet. De korst zelf is niet gekruid dus het meeste is dan al weg. Als het even kan ook lekker dik boter erop!
Ik vind het wel heerlijk ruiken hoor! Wit brood met sesam zaadjes van de bakker! Ik sta altijd te koeren dat ze daar parfum van moeten maken! Ik snuif het zaad er bijna af Rare zin, maar oké
Gelukkig broodeters in mn familie van vaders kant. Dus bij mij kijken ze er niet raar van op. Dochter is ook een broodknager en man is te beroerd om te koken. Mja voor je lijn is t zo beroerd (factor voor mn man) en voor een kind in de groei mist t ook t nodige. Dus ik schuif me met tegenzin wel achter een warme maaltijd. * mopper mopper mopper *