Tja wat zetten we komende dagen op tafel? Online recepten zijn vreselijk welkom! Ik heb zo geen inspiratie... Graag wel beetje gezond en niet te tijdrovend en zeker geen bbq maar lekkere salade bv...?
Deze recepten komen hier snel op tafel bij warm weer https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R431310/hollandse-maaltijdsalade https://www.lekkerensimpel.com/kipsalon/
Morgen maak ik een wrap met koude vulling. Zoals mango, veldsla, gerookte kipfilet, komkommer, tomaatje. Of roomkaas en zalm met sla en tomaat.
Watermeloen salade! Veldsla, watermeloen, feta, verse munt, walnoten, eventueel olijven. Lekker met zelfgebakken croutons erbij. Dit aten wij van het weekend met een dorade van de bbq. Aardbeien salade: veldsla, aardbeien, zachte geitenkaas, avocado, komkommer, geroosterde amandelen, balsamico. Aten we maandag met vega worstjes en een stokbroodje en aubergineprut Salade nicoise: gemengde sla, beetgare haricots, gesnipperd rood uitje, tomaat, gekookte eieren, tonijn, ansjovis, en een dressing van olie, wijnazijn en knoflook. Ik eet zelf geen vis, als je dat weglaat is het nog steeds heel lekker!
Tacosalade. Ingrediënten Gehakt Taco kruidenmix Zak Ijsbergsla mix Rode paprika Ui Komkommer Paar tomaten. Geraspte kaas Dorito nacho cheese Chips remia magere yoghurt dressing De paprika, ui, tomaat en komkommer fijn snijden en door elkaar mixen. Het gehakt rullen en de kruidenmix erbij. In een schaal laagjes maken - laagje sla - laagje ui/paprika/Komkommer tomaatmix - wat peper en zout erover - ruim de remia dressing erover. Als de sla en rauwkost op zijn het gehakt eroverheen, daaroverheen Geraspte kaas en als laatste de verkruimelde Chips. Hier een hit met warm weer. Vandaag nog gegeten met burito's erbij.
Aardappelsalade: - 500-750 gram aardappels schillen, in blokjes snijden en kort koken, af laten koelen - 4 eieren hard koken, pellen en in partjes snijden - 4 rode appels schillen en in blokjes snijden - bakje gerookte kip of hamreepjes - 4 grote of 6 kleine augurken in plakjes Garneren met - een half bakje tuinkers, geknipt - dressing van 3 el augurkenvocht, 4 el mayo en een lepeltje mosterd
Pastasalade: - fusilli koken en af laten koelen - 2 paprika's en 1 courgette in blokjes, even meestomen met de fusilli zodat ze net niet helemaal rauw meer zijn - bakje snoeptomaatjes, door de helft gesneden - 5 zongedroogde tomaatjes in stukjes - klein blikje maïs - handvol rucola Dressing van: - 2 el pesto - 3 el crème fraîche
https://www.eefkooktzo.nl/poke-bowl-met-krokante-kip/ https://uitpaulineskeuken.nl/recept/vega-kapsalon https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1192435/minitortilla-s-met-pulled-chicken-en-avocadosalsa https://vertruffelijk.nl/orzo-salade/ https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1192685/orecchiette-met-worst-en-buffelmozzarella Misschien zit hier iets tussen? Ik eet in de zomer ook graag Griekse salade met brood en tzatziki en eventueel kipgyrosspiesjes of watermeloensalade met munt, feta en olijven naast wat gegrild vlees.
Ik had laatst ook een rijstsalade gemaakt, was ook heerlijk en voedzaam. Je kunt daar al je restjes groenten in opmaken, ik had met paprika, komkommer, tomaatjes, verse doperwtjes, gerookte kipreepjes en romige dressing op basis van creme fraiche.
Wat hier ook successen zijn met warm weer zijn koude pasta salade en biefstuksalade. Voor de biefstuksalade haal ik simpele kogelbiefstukken bij de slager. Een zak jonge blassla, komkommer, tomaat, zongedroogde tomaat en champignons. Alleen de champignon en biefstuk bakken en warm bij de overige ingrediënten. Dressing van balsamicocreme en wat honing.
Hier eten we vaak: Tortillawrap met rouwkost, geraspte kaas en reepjes krokante kipschnitzel Broodje hamburger/kipburger/vegaburger/visburger met monkey platter Gegrilde groente van de BBQ (bloemkool, courgette, paprika, asperges) met krieltjes of patat of stokbrood Koude pastasalade met 'dressing' van rode pesto, italiaanse kruiden en olijfolie
Watermeloen salade met Feta. Watermeloen in blokjes snijden, feta verkruimelen, rood uitje en wat verse munt er door. Wij eten dit dan met een stukje vlees van de bbq.
Ik kook eigenlijk niet heel anders met warm weer. Maar als het echt warm is hou ik juist van pittig en gekruid eten. Zoals Thaise curry of Mexicaans. En pasta's zijn ook vaak lekker snel. Of gewoon wat vlees en/of groente van de bbq met een salade en aardappeltjes uit de airfryer. Vanavond eten wij zoete aardappel in tomaten-limoensaus met kardemom, een tomatensalade met yoghurtdressing met limoen en kardemom, gemarineerde kipfilet van de bbq
Het is hier nu nog lekker koel in huis ( 22 graden) dus ik heb net al rijst gemaakt met de groente en ei. Dat maak ik vanavond even snel warm. Het is nu wel 22,5 geworden. Voor morgen maak ik koude tonijnpastasalde De pasta kook ik vanavond rond 22.00 uur als ik alles open kan zetten en het dus al lekker afkoelt. Dan morgen alle koude ingrediënten er in.
Wij eten vanavond couscous salade met komkommer, mais, paprika, zongedroogde tomaatjes, erwtjes, gerookte kipfilet en fetakaasjes. Olie van de tomaatjes en feta vormt de ‘dressing’. Heel weinig werk en vooral geen warme maaltijd.