De ex van je partner

Discussie in 'De lounge' gestart door Muisje2016, 17 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.014
    5.106
    113
    Nav een ander topic (over per ongeluk een vriendschapsverzoek aan de ex van je partner sturen) vroeg ik me af hoe jullie tegen de ex van je partner aan kijken? Pure nieuwsgierigheid overigens, zelf geen problemen op dit vlak.

    Mijn man heeft voor mij 2 relaties gehad. De eerste van zijn 18e tot zijn 20e, haar heb ik nog nooit gezien en hij haar volgens mij ook niet meer sinds die tijd.

    Daarna een serieuze relatie van 5 jaar met wie hij ook geeft samengewoond. Die ex zit nog in zijn vriendengroep en zien we een paar keer per jaar met verjaardagen. Aanvankelijk was dat wel een tikkeltje awkward maar inmiddels zijn we 12 jaar verder en is zij ook getrouwd en heeft 2 kinderen. Ze is nooit echt een vriendin van me geworden maar grappig genoeg ben ik vaak wel degene die op verjaardagen met haar kletst terwijl mijn man met haar huidige man praat.

    En waar we beiden wel om kunnen lachen: we lijken enorm op elkaar qua uiterlijk! :roflmao: Zelfde postuur, haarkleur, oogkleur, kapsel en bril! Plaag mijn man wel eens dat zijn smaak qua uiterlijk in ieder geval erg consequent is. Hij zegt dan dat we qua innerlijk wél erg verschillend zijn en dat klopt. :)

    Hebben jullie contact met de ex van je partner? Goede band mee of juist niet? Vertel!
     
    Paardenbloem en Mapje vinden dit leuk.
  2. Mapje

    Mapje Niet meer actief

    Toen ik met mijn man kreeg waren er wat mensen uit zijn vriendengroep die tegen mij zeiden dat zijn ex echt de liefde van zijn leven was en dat ze zo top was en dat hij er erg mee zat dat het uit was. Lekker onzeker begin (ook als zei mijn man van niet)

    Echter waren ze wel “beste vrienden” gebleven en dus zag ik haar ook vaak en hing ze ook vaak om z’n nek. Van dat laatste heb ik toen wat gezegd want dat vond ik echt irritant want ze gaf m ook een kus op z’n mond enzo.

    Vriendschap verwaterde, wij verhuisden, zij kreeg een vriend en een kind. Wij nu onderweg naar 3 kinderen en al 13 jaar samen. Ik geloof nu toch af IK de liefde van zijn leven ben hoor (zoals mijn man zelf altijd al zei :roflmao:)

    Soms zie of spreek ik haar nog en dat is verder gewoon prima. Oh ja, ik lijk ook op haar! Zelfde petit bouw, blonde lange haren :roflmao: Alleen hebben we wel echt een ander karakter hoor!

    Verder heeft mijn man geen exen. En ik zie mijn exen ook vrijwel nooit uitgezonderd op straat met een kort praatje of hoi en doei.
     
  3. lovemy2kids

    lovemy2kids Fanatiek lid

    3 nov 2010
    2.458
    1.407
    113
    Mijn man en ik zijn al sinds ons 21ste samen… dus zijn exen zijn meer kalverliefdes… nooit serieus mee samengewoond ofzo…
    Zijn ex voor mij heeft 2 jaar geduurd en zij kon destijds mijn bloed wel drinken… totaal het tegenovergestelde van mij en niet iemand met wie ik vrienden zou kunnen zijn…
    Ik zie haar vrijwel nooit, en mijn man heeft haar in die 15 jaar dat we samen zijn nog 2x ergens zien lopen..
    mijn ex heb ik nooit meer gezien nadat we uit elkaar zijn gegaan…
     
  4. RE080219

    RE080219 Fanatiek lid

    10 dec 2018
    2.450
    4.626
    113
    De ex-vrouw van mijn man is m’n beste vriendin inmiddels. Volgende week weer eens een high tea doen. :) Ze is de moeder van mijn stiefkinderen, ik ben de stiefmoeder van haar kinderen. We delen een rol. Mooiste is dat het zo gegroeid is vanuit iets dat er in beginsel al wás. Tussen haar en m’n man is de relatie pas (weer) goed geworden zodra ze gingen scheiden. Er is een enorme gunfactor tussen die twee en absoluut een diepe liefde, ook al werkte het huwelijk echt voor geen meter. Ze waren gewoon geen match. Na onze eerste date kreeg ik een foto van hoe hij als extatisch blij ei thuiskwam (ze woonden nog onder één dak sliepen zelfs nog in hetzelfde bed, scheiding was officieel net een week ofzo uitgesproken) die door haar was genomen vanuit de badkuip. Zegt genoeg toch. :roflmao: Zij had toen al een paar maandjes weer een nieuwe relatie en is inmiddels ook met die man hertrouwd. We zijn een absolute viereenheid. Zo mooi dat dat kan, vooral voor A, J en T.

    Tussen haar en mij heeft mijn man - los van een paar tinderdates - nog een kortstondige relatie gehad met een oudere vrouw. Dit was in beginsel een hele diepe, intense vriendschap en ‘de vriendschap heeft een poosje een gekke periode gekend’. Dat had een begin en een einde en heeft ze beiden veel gegeven. De vriendschap is er nog steeds, al wordt die minder gecultiveerd wegens een druk leven hebben natuurlijk. En ik ken haar ook. Heel goed zelfs. Ze was op onze bruiloft en ik spreek haar geregeld via social media. :)
     
    Kindje3, linnim, YaelStone en 8 anderen vinden dit leuk.
  5. prjbt

    prjbt Niet meer actief

    We waren allebei nog geen 18 toen het tussen ons ging rommelen en 18 toen we het officieel maakten. Er zijn dus geen echte exen...
     
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Mijn man heeft geen ex. Ik heb wel 3 jaar verkering gehad voor ik hem leerde kennen, maar toen was ik ook pas 16, dus stelde toch niet zoveel voor.
     
  7. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.456
    3.806
    113
    Nee. Mijn partner heeft 1 ex gezien een keer en dat was het. Het zijn ook totaal verschillende personen. Mijn ex is echt het type waar ik altijd op viel. Slank, ietsje langer als ik, heel donker en kort haar en mijn partner is een heel stuk groter, steviger, gespierder. Echt een bulk. Lang haar, dreadlocks en donkerblond haha.
    Maar het karakter is wat bij mij past. Mijn ex (allemaal) waren vrij volgzaam. Weinig tegenspraak of communicatie en ik ben een behoorlijk dominante donder met een grote mond. Niet veel mannen kunnen dan aan blijkbaar maar mijn partner wel.

    Met zijn exen was het precies hetzelfde. De ene veel te dominant, de ander echt vreselijk volgzaam. Voor hem ben ik perfect het gemiddelde vind hij.
    Zijn exen ziet hij nooit meer en van 1 wil hij dat ook niet. We zijn wel eens zijn allereerste vriendin tegengekomen. Ze wilde hem altijd terug maar hij wilde haar niet, inmiddels heeft ze zelf een partner en kindje en is dat bekoeld.
    Ook zijn we wel eens een scharrel tegen gekomen en die reageerde zoals best veel vrouwen doen. Enorm rood hoofd, stamelen, giechelen. Mijn partner heeft bij een hoop vrouwen nogal een aantrekkingskracht om de een of andere reden. Ik lach me vaak kapot (inwendig) als een caissière of vrouw op straat niet weet hoe te reageren als hij gewoon vriendelijk reageert naar iemand. Maar contact met exen hebben we dus niet.
     
  8. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Ik was 15 en mijn man 18 toen wij een relatie kregen.
    Hier dus geen noembare exen.
    Voor mijn man ben ik de 1ste. :p
     
  9. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.911
    15.358
    113
    Wij zijn samen sinds ons 16e en 17e. Mijn man heeft voor mij alleen een vakantievriendinnetje gehad op zijn 14e, dus die tel ik niet mee ;) Geen sprake van exen, dus.
     
  10. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    11.108
    15.619
    113
    Vrouw
    Mijn man woonde samen toen ik op het toneel verscheen.
    We leerden elkaar heel toevallig kennen via sms en om welke reden dan ook zijn wij blijven sms'en.
    Ik heb dus haar partner afgenomen (iets dat ik nu 20 jaar later, nooit meer zou doen) en dat werd mij niet in dank afgenomen.
    Op die moment vond ik daar niet veel van, nu snap ik best dat ze mij een feeks vond.
    Geen contact dus en ook geen behoefte aan.
    Mijn man had haar wel eventjes op facebook omwille van het overlijden van haar broer ( toch ook enkele jaren mijn man zijn schoonbroer geweest) maar dat is het ook .
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  11. Emotions

    Emotions Fanatiek lid

    5 jan 2019
    1.981
    2.237
    113
    Vrouw
    Mijn man heeft wel aantal exen maar ik was de eerste vrouw waarmee hij samenwoonde, trouwde, kindjes kreeg ..
    Hij is ook de eerste waarmee ik samenwoon.

    We hebben geen contact met exen, maar is ook niet nodig. Er zijn geen vriendschappen ofzo uitgekomen.
     
  12. Lindy92

    Lindy92 Bekend lid

    5 okt 2020
    641
    323
    63
    De ex van mijn vriend is echt rete irritant! Steeds belt en appt ze hem. Uiteraard maakt mijn vriend duidelijk dat hij daar niet op zit te wachten en blokkeerd haar. Vervelende is, ze heeft steeds andere nummers. Het is maar waar je steeds zin in heb denk ik dan.
     
  13. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    6 dec 2018
    3.497
    5.164
    113
    Vrouw
    Ik was 14 en mijn man 17 toen we elkaar leerden kennen. Er zijn geen exen. Alleen een vriendinnetje uit gr 7, maar bleek later op vrouwen te vallen. En bij mij waren toen d’r tijd 2 jongens die mijn aandacht wilden maar die ik zelf niet zo zag zitten. Mijn man heeft ze toen wel eens gezien.
     
  14. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Geen exen hier. Wij zijn samen sinds we 15 en 17 zijn. Allebei daarvoor wel een vriendje/vriendinnetje gehad maar dat noem ik geen exen.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  15. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.495
    24.370
    113
    Mijn man heeft geen noemenswaardige exen. ‘Relaties’ van ca. 4 mnd stellen niet zoveel voor. Dus geen exen waar nog contact mee is. En geen exen die ik ooit ontmoet heb.
     
  16. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.888
    16.248
    113
    Ik ken de ex van mijn man niet, wel zijn ex schoonouders en die vinden het zo erg dat het hun schoonzoon niet meer is. Nou je mag hem hebben hoor op de onmogelijke momenten. :roflmao:
     
  17. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Wij kenden elkaar 5 jaar voordat we een relatie kregen.

    Mijn man heeft voor mij voornamelijk scharrels gehad.
    Wel 1 langere relatie, met toendestijds een vriendin van mij.
    Haar spreek ik nooit meer.

    ik heb voor mijn man 1 langere relatie gehad.
    Mijn man mag mijn ex absoluut niet ;)
    Ik zelf ook niet trouwens :p
     
    Emotions vindt dit leuk.
  18. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Als een slettebak :p als in, ze bood zichzelf continue aan mijn vriend zodat ie haar terug zou nemen, want wat zag ie nou in mij. Zij was zoo goed in bed, dat wist ie toch wel… Echt, dat je als vrouw zo laag kan gaan :| triest gewoon.
    Inmiddels sta ik er wel boven, maar ik vond het toentertijd (20 jaar geleden ;)) vreselijk dat ie nog contact met haar had. Nu inmiddels spreekt ie haar nog steeds weleens geloof ik, maar dat moet ie lekker zelf weten.
    Inmiddels wel het vertrouwen dat ie mij toch leuker vind :roflmao:

    Zelf was ik 18 toen ik hem leerde kennen, dus verder dan een paar ‘vriendjes’ ben ik niet gekomen.
     
  19. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    11.108
    15.619
    113
    Vrouw
    Dat flirterige en sekstalk smsen deed mijn man zijn expartner in het begin ook.
    Ik herinner mij nog een bericht over haar lentekriebels en vribraties en dat ze tijd had om langs te komen en dit tussen hen zou blijven.
     
  20. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.110
    113
    Vrouw
    Geen exen: ik had 1 vakantiescharrel gehad die mij uistekend zoenles gaf. Man was nog zo groen als gras en hemel wat zoende hij ook beroerd de eerste keer haha
     

Deel Deze Pagina