Maar waar let je de grens dan? Moeten we er een lat langs leggen wat wel.en niet mag. Dat maakt het toch onuitvoerbaar. En vooral onduidelijk. Als je een kind van nog geen 12 voorbij ziet fietsen (en ik zie ze hier) mat een rokje (nou ja... Meer een stukje stof) van het type "Ksiepoesienetnie" en dan met een croptop die erg weinig bedekt dan vind ik daar wel wat van. Evenzo als ik.een jongen voorbij zie fietsen met een broek type gele speedo en een fishnet shirt. Ook echt niet goed. Maar dat laatste zie je gewoon ook echt niet. Dan snap ik best dat een meisje.met een broek.die.sluit om haar taille met een croptop waarvan er daarna misschien 2 cm huid zichtbaar is denk "wat is het probleem dan". Maar het is domweg niet te handhaven.
Of jongens/mannen met te strakke broeken waar je alles zit zitten vreselijk.. je wilt niet kijken maar toch kijk je
Tja ik zie hier die extreem schaars geklede meiden dus niet, en al helemaal niet in de leeftijd rond de 12 .... En al zou ik ze wel zien lopen of fietsen, ik heb er geen last van en ik veroordeel het niet. Hun (en hun ouders) keuze
Omdat de mensen die daar naar school gaan of hun kinderen naar school laten gaan daar geen problemen mee hebben? En als iemand het er niet mee eens is, er genoeg andere scholen zijn? Ik heb op verschillende christelijke scholen gezeten en mijn kinderen nu ook. Ik ben niet anders gewend dan dat je geen spaghetti topjes naar school draagt, wel korte broeken of rokken maar niet waarbij je halve bilpartij zichtbaar is en geen blote buiken. Ook geen teenslippers maar stevige schoenen. Ik vind dat eigenlijk heel normaal, prettiger om tegenaan te kijken en niks mis mee dat jongens en meisjes leren om zich fatsoenlijk te kleden voor een bepaalde situatie/gelegenheid. Mijn kinderen mogen thuis best spaghetti bandjes dragen en joggingbroeken overigens maar ik vind dat niet netjes voor school en helemaal prima dat school daar gewoon regels over opstelt. En wat betreft het verschil tussen jongens en meiden; er is nou eenmaal veel meer weinig verhullende kleding voor meisjes te koop dan voor jongens, dus niet zo gek dat het probleem zich vooral bij meisjes voordoet toch? Daar kunnen we wel heel feministisch en progressief over gaan doen maar ik denk dat een beetje nuchterheid hierin ook geen kwaad kan.
ik heb op een protestants christelijke school gezeten, liep altijd in naveltruitjes en mn nagels in 10 verschillende kleuren. Ik ben verder ontzettend degelijk hoor.
Ik ben daar heel nuchter in hoor Mijn dochters mogen kleding dragen wat zij mooi vinden en waar zij zich prettig in voelen. En is dat een spaghettitopje, crop t-shirt of jeans short, dan vind ik dat geen enkel probleem.
Maar als je dan een school zoekt/gevonden hebt waar dat ook geen probleem gevonden wordt, dan is er toch ook geen probleem?
Zeker, daarom scheef ik al eerder dat wij blijkbaarbaar van geluk mogen spreken, dat onze school daar geen enkel probleem van maakt. Dat wil overigens niet zeggen dat onze dochters er bij lopen alsof ze naar het strand gaan. Onze kinderen hoeven van ons dan ook niet naar een school waar strenge kledingvoorschriften gelden.
Nou ja, iedereen die wat dat betreft dezelfde mening heeft als de school mag van geluk spreken dan toch? Ik vind het namelijk wel goed als er voorschriften zijn en ik ben dus ook blij met de school waar mijn kinderen op zitten
Spaghettibandjes snap ik niet, naveltruitjes wel. Tuurlijk moet je er koel bij kunnen zitten met warm weer, maar tevens ben je op school, waar je je gewoon degelijk hoort te kleden.
Je geeft geen antwoord op haar vraag en zoals ik net ook al benoemde; als de ouders die hun kinderen daar op school hebben er geen problemen mee hebben/erachter staan, waarom moet je er dan in de media van horen? Moet alles tegenwoordig 1 progressieve eenheidsworst zijn ofzo?
Ik vind het gewoon heel bijzonder dat we elk jaar weer dit soort berichten vernemen in de media met de daaropvolgende discussies. De ene keer gaat het over wat wel en niet kan op kantoor, de andere keer over wat wel en niet kan op school. Terwijl er tegelijkertijd al decennia lang scholen zijn die opleggen dat de dames een rok dragen en dat dat een vorm is van eerbaarheid blijkbaar. Daar zou ik best graag eens een discussie over willen zien. Wat bijvoorbeeld als er een ouder zou zijn die haar dochter met korte broek naar die school zou sturen omdat dochter dat graag wil? Zijn dan de rapen gaar? Want die progressieve eenheidsworst is een uiterste. Er zit nog zoveel tussenin. Dus eigenlijk ben ik best benieuwd naar het antwoord op míj́n vraag.
Als je je kinderen naar een school stuurt waar wordt verwacht dat mensen zich ‘eerbaar’ kleden, en meisjes en ‘jufs’ (nooit eerder gehoord, ‘jufs’…) een rok of jurk dragen, dan is het toch raar tegen dus regel aan te gaan schoppen? Het gaat dan volgens mij ook niet over een openbare school, maar eentje met een religieuze basis. Dan had je een andere school moeten kiezen.
Ik ken deze school goed en ja het is een keuze. Maar dat is het ook als een meisje op een bepaald moment beslist om een broek te dragen, los van wat de ouders daar van vinden. Is zo’n meisje dan ineens iemand die tegen regels aan gaat schoppen? Of is het een meisje dat gewoon een broek leuker en/of fijner vindt en daardoor niet meer eerbaar gekleed gaat?
Het ging toch om de media, toch niet wat ik er van vind? De media smult van zulk soort dingen. Heerlijk vinden ze t. Al die mensen afschilderen alsof ze uit de 17e eeuw komen. Een beeld schetsen dat de meisjes bekrompen opgevoed worden en dat ze echt wel anders willen maar niet mogen.. Dat is wat half NL graag wil lezen in de media. Of heb ik t mis? Ik lees net dat jij graag hierover wilt discussiëren. Waarom?