Kindvriendelijke bami recepten gezocht

Discussie in 'De lounge' gestart door ikkie97, 21 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Ik maak deze ook meestal. Zit niet echt noemenswaardig groente doorheen (al die uienringetjes plukken ze er hier namelijk uit), maar maak er voor ons vaak sajoer boontjes bij en de kinderen krijgen dat gewoon los gekookte boontjes erbij.
     
  2. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.938
    3.954
    113
    Eten wat de pot schaft is het hier in principe ook hoor! Alleen is het voor de kok wel fijn dat er ook daadwerkelijk wat gegeten wordt ;)
    Ze krijgen geen alternatief dus daar hoeven ze het niet voor te laten, maar als moeder heb je toch altijd het idee dat er sowieso iets van groente in moet. Vandaar dat ik zeg de bami met sate, ja leuk en lekker maar niet als reguliere maaltijd zeg maar.

    Ze zijn overigens 9 en 6. Groente is een dingetje. "gewoon" broccoli, bloemkool etc eten ze prima. Maar zodra het in stukjes ergens doorheen zit kunnen ze het ineens niet door hun keel krijgen.

    Ik ga vanavond in ieder geval een eitje er bij bakken.
     
  3. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.278
    25.751
    113
    Ik denk dat het gewoon per kind verschilt. Mijn zoon is geen goede eter, maar mijn bami vind hij juist wel weer heerlijk.

    Mijn bami goreng:
    • 500 g mie, gekookt, afgespoeld met koud water en omgehusseld met een beetje olie
    • 2 à 3 eieren, geklutst met een scheutje sherry en sesamolie
    • 1 flinke ui, fijngesnipperd
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • ca. 200 g achterham, in stukjes gesneden
    • Flinke tl sambal badjak
    • Scheut ketjap manis
    • Maggie blokje, verkruimeld
    • ca 250 g diepvriesdoperwten, ontdooid
    • Flinke tl trassi
    Kook de bami voor, spoel af onder koud water en laat uitlekken. Hussel om met een scheutje olie.
    Maak een roerei van het eiermengsel en zet apart.
    Fruit de ui en knoflook in een flinke scheut olie. Voeg dan de sambal, trassi en maggiblokje toe en bak kort mee.
    Bak dan de ham nog even mee en voeg dan ook de ontdooide doperwten toe.
    Voeg dan op zeer hoog vuur de bami en net roerei toe en roerbak tot alles door en door warm en goed gemengd is.​

    Dit is trouwens een enorme hoeveelheid, waarbij iets meer dan de helft vaak maar opgaat. Maar de rest vries ik in. En wij eten er altijd iets bij. Dus bami als onderdeel van de maaltijd. Bv foe yong hai of honing-ketjap kip en Indische bloemkool, etc.

    En ik maak nooit wat kaal of apart voor de kinderen. Maar ik denk dat ik ook ook 1 van de weinig moeders ben, die er waarschijnlijk niet wakker van ligt als mijn kinderen niet/nauwelijks eten, of de groente laten liggen bij het avondeten. Dat haalt zich hier op andere momenten altijd wel weer een keer in.
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  4. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    19 mrt 2018
    2.122
    2.577
    113
    Vrouw

    Ipv z'n groente pakket de groente er los bij gooien?
     
  5. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    7.017
    3.671
    113
    Wij eten regelmatig op drukke dagen.

    Kant en klaar bami met een extra groente pakket en vaak doe ik IPV gebakken ei, roerei erbij.
    Oudste lust hier geen ei maar als ik een beetje erdoor schep heeft hij het niet door.
    Ook nog kroepoek, augurk er evt bij en saté!

    Van mij mogen ze er ook appelmoes bij. Vroeger at ik overal appelmoes bij en ook dat gaat over:roflmao:

    Doe nu zelfs bij de jongste regelmatig z'n kwark ernaast op het bord anders eet hij regelmatig niet, hij likt tegenwoordig overal aan en ene dag eet hij gewoon en ander moment moet hij het niet. Snap er niks van dus fop hem maar wat met z'n eten en dan het puntje met kwark. Zo krijgt hij en z'n groente binnen en wat zuivel dus winwin.
     
  6. Elsss

    Elsss Fanatiek lid

    26 jul 2013
    2.028
    3.285
    113
    Ik doe het precies zo. Kale bami of macaroni is hier nooit een optie geweest. En ik moet zeggen dat mijn kinderen juist beter eten als alles door elkaar zit, dan als het apart op een bord ligt. AVG gaat hier minder goed dan bami, risotto, paëlla of stamppot.
    Mijn jongste is de kieskeurigste, maar als ik vermoed dat hij niet veel gaat eten, dan geef ik hem 's middags wat komkommer en tomaatjes of worteltjes of een extra stuk fruit. Of we eten de volgende dag iets waarvan ik weet dat hij het goed eet.
     
    NiVa0230, Paardenbloem en Adje vinden dit leuk.
  7. Heartofhope

    Heartofhope Fanatiek lid

    14 mrt 2019
    1.027
    1.224
    113
    Die zijn er natuurlijk ook nog. Hier wordt het op zich wel gegeten maar de stukjes prei uit een zakje worden er zoveel mogelijk uitgehaald want dat is vies. Volgende keer boemboe dus
     
  8. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.248
    4.480
    113

    Verleid ze de volgende dag met iets wat ze wel goed eten. Dus de dag na de macaroni eten we b.v bloemkool of bonen of etc. Maar er is altijd wel iemand aan tafel die minder goed eet omdat de een bloemkool lekker vind en de ander niet etc. Is geen doen om elke dag iets te koken wat iedereen lekker vind en goed eet.

    Ze zijn nu 48, 14 en 11 en leven alle drie nog, dus het gaat goed
     
    NiVa0230, Paardenbloem en Adje vinden dit leuk.
  9. Beukenhaag

    Beukenhaag Fanatiek lid

    17 mei 2020
    1.605
    1.732
    113
    Groentepakket ben ik ook niet zo fan van..

    Hier wordt bami goed gegeten. En dat wil vooral bij de jongste wel wat zeggen;)

    Mie kook ik in kippenbouillon. Uitje en prei klein/fijn snijden (niet zulke brokken als in pakketten). Qua vlees gebruik ik speklapjes (in blokjes gesneden), maar de laatste tijd ook regelmatig zonder vlees (de jongste wil wat meer vegetarisch eten). Wel bak ik er altijd een eigen bij. Verder alleen wat smaak maken met zout. Geen kruidenpakketje ofzo. En opleuken met augurkjes, satesaus en van die gebakken uitjes.
     
  10. Paris91

    Paris91 Fanatiek lid

    22 jul 2017
    1.384
    1.276
    113
    Vrouw
    Bij ons ook het eten wat onze kinderen (3 en 1) altijd eten

    Wij maken bami zonder pakjes, we doen er:
    • Ketjap
    • Kurkuma
    • Paprika poeder
    • Gember
    • Kerrie
    doorheen.

    We doen er ui, knoflook, 1-2 paprika’s en een bak bami groenten doorheen. Geen vlees.
    Soms wel met een omelet erbij.
    Satesaus maak ik van kokosmelk en 100% pindakaas.
    We eten er vegetarische kroepoek bij.
     
  11. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    19 mrt 2018
    2.122
    2.577
    113
    Vrouw

    Hier ook. Al die ik de sauzen wel apart bij bijv kipkerrie/tandoori. Die saus moet hij écht niet.
    Zijn lievelings eten is ook droge kip, droge rijst met broccoli:roflmao:
     
  12. isabelletje14

    isabelletje14 Actief lid

    27 jul 2014
    356
    372
    63
    Ik kook het recept uit Opperdepop! Misschien een lekkere variant om te proberen?
     
  13. Toverbal

    Toverbal Fanatiek lid

    9 mei 2012
    2.716
    907
    113
    De groenten zijn hier gelukkig geen probleem tot nu toe. Succes!
     
    Heartofhope vindt dit leuk.
  14. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.637
    1.443
    113
    Wij doen gewoon de groente door de bami. Zo'n zakje kruiden willen ze ook niet erdoor.ik doe er zelf wel iets doorheen later. Verder augurk erbij, gebakken ei, satesaus met kip.
     
  15. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.637
    1.443
    113
    Ohja geen prei dat lusten ze niet. En vaak rauwe paprika er nog bij omdat ze dat koud lekkerder vinden dan warm...
     
  16. suikerfee

    suikerfee Fanatiek lid

    13 jan 2010
    1.700
    361
    83
    Nasi of bami hier altijd met een grote zak fijne soepgroente zeker toen ze nog klein waren ideaal.
     
  17. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.824
    9.335
    113
    Gelderland
    Leesteken vindt dit leuk.
  18. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.548
    3.057
    113
    Leesteken en Luna86 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina