Onze school doet dit. Alle klassen zijn apart gehouden. Ze hebben buiten pauze op verschillende tijden en ieder een eigen deel van het plein. Brengen en halen gebeurt ook allemaal in aparte tijdvakken.
Hier ook, alleen brengen en halen wel tegelijk, maar allemaal via een andere route en ingang (handig zo’n gebouw met veeeeel deuren ).
Maar moeten alle ouders van al die klassen het plein op? Bij ons mogen alleen de ouders van kleuters tot de deur mee. De rest spreekt af op een vast punt dichtbij school. Zo haal ik mijn kinderen op bij het monument op de parkeerplaats naast school. Sommigen staan bij de auto, of in de buurt van 1 van de 3 uitgangen. Ze zijn hier altijd behoorlijk streng in geweest. Wat ik wel fijn vind is dat we nu een keuze konden maken voor online of fysiek oudergesprek. Dat mag blijven van mij .
In principe alleen de kleuterouders. Maar door verbouwing van het plein moet iedereen over een smal stoepje naar de auto/fietsenstalling. Verschillende tijden was hier geen optie met veel broertjes/zussen, waardoor juist mensen langer zouden blijven plakken.
hier hebben de klassen al sinds de opening niet meer samen buitengespeeld. Of tenminste; 3 klassen naar buiten; 1 naar het kleuterplein - één vóór de voetbalkooi - en de ander in de voetbalkooi en het stukje erachter. En dat dan in 3 etappes... Ik hoop dat ze het de laatste weken dus wel nog even gaan mengen. Zo fijn voor de kinderen. Met starten worden ze door de juf in hun vak opgehaald (3 klassen) en de andere klassen hebben een eigen ingang. Hier werd er dus nog behoorlijk gehandhaafd op de bubbels...
Sommige parken zaten echt te wachten op schoolreisjes, dus als je dat vroeg genoeg geregeld had, had je daar echt nog wel terecht gekund. Hier ook pas laat besloten en het hele park was nog leeg, en enkel open gegaan voor onze school.
Maar dat is niet het enige wat je moet regelen: vervoer, hulpouders, bepaalde administratie, etc. etc. Bij een school met >900 kinderen is dat geen kwestie van alleen of er plek is in een park. Dat gaat wel even wat verder dan dat.
Nou bij ons gaat ze volgende week op schoolreis en er wordt nu pas gevraagd aan ouders wie er mee kan aan begeleiding. Denk dat als je iets wilt het wel nog moet lukken om te regelen
Maar dat is toch een wassen neus? Want dan spelen ze wel na schooltijd met vriendjes uit andere klassen of bij de sport zitten ook kinderen overal vandaan. En vergeet niet broertjes/zusjes in de andere klassen. Gymjuf die aan meerdere klassen les geeft, kinderen die naar de onderwijsassistent gaan enz.
En ik weet dat dat niet zo gemakkelijk gaat alles je te maken hebt met een enorme groep kinderen. Ik vind het ook een beetje gek om te denken dat omdat één school iets kan alle anderen dat ook maar moeten kunnen. Komen echt nog wel wat meer factoren bij kijken, waar volgens mij veel ouders geen weet van hebben. En persoonlijk heb ik liever dat een school dit goed en nauwkeurig aanpakt ipv op het laatste moment alles probeert rond te krijgen. Ik weet niet beter dan dat de school waar mijn kinderen op zitten en de school waar ik gewerkt heb (ook een zeer grote school) met een uitgebreid draaiboek werken, waarin aan alles wordt gedacht. Maar daar gaat dus wel wat werk en tijd inzitten. Bij een kleine school zal dat vast anders kunnen.
waar aan?? Hier 3 bubbels 123/45/6 Op andere locatie 4 bubbels 123/456/7/8 beide locaties hebben 2 speelpleinen
Zeker een wassen neus Maar ja het werd de scholen opgelegd door de stichting…. Was behoorlijk streng de juffen en meesters vonden dit op den duur ook kolder
Hier werden alle 12 klassen strikt gescheiden gehouden. Maar wij hebben naast de school een stadspark dus qua ruimte geen probleem.
Wij hebben idd geen 900 lln, maar hier hebben we maanden geleden al een schoolreiscommissie opgezet. Met een plan A B en C ivm evt maatregelen. Het was dus gewoon al geregeld, in april zouden we gaan, maar dat moest enkele uitgesteld worden en een andere locatie ivm de nog geldende maatregelen. Het draaiboek van het jaar ervoor kan je natuurlijk heel eenvoudig overnemen, dat scheel al heel veel voorbereidingen. Maar dan nog; er moet wel vroeg genoeg mee begonnen worden en niet tot het laatste momenten wachten.
Schoolreis was hier ook ver vooruit al geregeld en plan B en C dan dud niet. Maar serieus nog twee plannen klaarleggen voor een ‘wat als’ als de organisatie voor plan A al enorm is snap ik dus wel. En in mijn ervaring kan een draaiboek uit een vorig jaar hooguit als leidraad gebruikt worden. Zeker als de school-/groepensamenstelling jaarlijks wijzigen, en de locaties van het schoolreisje wijzigen (dat zijn hier sowieso jaarlijk 3 ivm de verschillende leeftijden en bouwen), etc. Dus dat een kleine school dat voor elkaar krijgt, snap ik best. Ik snap nog beter dat het voor een hele grote school een stuk ingewikkelder wordt.
Ik was ook positief verrast dat het bij ons door ging, ik was nergens vanuit gegaan. Uiteraard werd zoontje verkouden wakker op dag van schoolreis en konden we eerst weer naar de teststraat, maar dat terzijde
Ik heb heel lang getwijfeld en er toch niet voor gebeld. Belangrijkste reden is dat tie iets minder goed werkt. Vorig jaar heeft een van onze kinderen (longpatient) via ons Corona opgelopen en is er drie weken lang ontzettend ziek van geweest. Dus heb m’n andere afspraken laten staan. Groot voordeel vond ik dat ik gelijk klaar zou zijn en voor de vakantie geen test hief te doen. Echt snel zeg dat tie gelijk mocht! Dat klinkt dan wel weer heel goed haha