Oe lekker! Kan wat mij bereft prima. Net als zuurkool. Waar ik woon is het altijd warm. Dus als het daar van af zou hangen zou ik dat nooit kunnen eten!
Rond de 18/20 graden. Ik lees dat jullie altijd warm eten. Wij opzich ook wel, maar merk je dan niet bij hoge temperaturen dat je zwaar eten moeilijker kunt verdragen?
Boerenkool en zuurkool vind ik vrij winters, maar dat is ook wel logisch omdat boerenkool ook pas in de winter geoogst wordt (vorst er overheen) en zuurkool was een manier om de witte kool te bewaren zodat we in de winter nog te eten hadden. wortel stamppot en (rauwe) andijviestamppot kan bij ons het hele jaar door. Ik ben zelf echt gek op stamppotten, erwtensoep etc, maar de rest niet zo dus we eten het niet zo vaak. salades eet alleen mijn man dus hier ook altijd warm eten in de zomer
Als het echt warm is heb ik meestal weinig honger dus dan is stamppot te veel. Maar anders kan het prima toch.
Wat een heerlijk vega recept! Ga ik binnenkort eens maken. Dus team pro andijvie stamppot in de zomer.
Fijn de chinees is nog onderweg en nu heb ik trek in stampot zuurkool met rookworst en jus met uitjes...Stampot zuurkool mag je me midden in de nacht voor wakker maken. Net als echte currywurst of bratwurst. Stampot andijvie kan van mij elk seizoen. Gewoon aardappel, andijvie en spekkies geen gekkigheid verder. Boerenkool en hutspot mag je houden, net als spruitjes stampot.
Andijvie is meer een zomergroente, dus als je siezoensgroenten wil kopen zou je het juist niet in de winter eten. Alleen als het echt warm is zou ik geen zin hebben in stamppot.
Wij eten ook spinaziestampot in de zomer. Niet als het 30 graden is, maar tussen de 20-25 graden kan het nog prima.
Zomer groentes kunnen in een stamppot. Andijvie is zo’n zomer groente. Heerlijk rauw met een uitje, en wat cherry tomaten. ook rucola, spinazie of bloemkool zou ik nu wel eten. Ik zou geen boerenkool, hutspot of rode kool eten.
Wij eten toch vooral als het kouder is stamppotten. In de zomer heb ik er minder zin in, of het moet eens een week koud zijn ofzo. Maar ik zou er zeker geen nee tegen zeggen nu blijft lekker.
Ja hoor heerlijk. Maar dan niet te zwaar. In de zomer met rauwe andijvie en een frisse salade erbij en koude gerookte kip erdoor. In de winter met een Italiaanse twist. Bijvoorbeeld met een gebakken paprikaatje en sjalot er doorheen. Saucijsjes met mozzarella erbij. Dus wat zwaarder..