Hoeveel pogingen KID?

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Noise, 1 jul 2021.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Noise

    Noise Lid

    1 jul 2021
    31
    8
    8
    Vrouw
    Hallo dames,

    Ik lees al enige tijd met een scheef oog mee op dit forum en ik zal even kort mijn/ons verhaal uitleggen. (En mijn frustratie van me afschrijven).
    Ik ben inmiddels zo'n 10 jaar samen met mijn vriendin en wij zijn afgelopen januari mogen beginnen aan IUI behandelingen met donorzaad.
    Alvorens mijn vriendin mocht starten moesten we natuurlijk de hele medische molen door om te zien of alles gezond was. Dat was het geval dus ze mocht starten met KID zonder hormoonstimulatie.
    Ze heeft een hele mooie regelmatige cyclus waar we de klok op gelijk kunnen zetten. Volgens de arts geen reden te zien waarom ze niet binnen afzienbare tijd zwanger zou zijn. De eicellen zien er iedere keer goed uit en hebben een goed formaat.
    Inmiddels hebben we 6 pogingen achter de rug maar is ze helaas nog niet zwanger. Zijn hier meer (lesbische) koppels, of alleenstaande moeders die zwanger zijn geworden met KID? En hoeveel pogingen hebben jullie nodig gehad?
    Ik merk dat het proces steeds zwaarder begint te vallen. We zijn nu sinds januari niets anders aan het doen dan telkens aftellen. Aftellen naar de eisprong, aftellen naar de NOD, en in je achterhoofd tel je ook het aantal beschikbare rietjes/pogingen af.
    Mocht er iets niet duidelijk zijn stuur me dan gerust een berichtje :)

    Groetjes,
    Hannah.
     
  2. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Geen alleenstaande of lesbisch, maar wel afhankelijk van donorzaad omdat mijn vriend onvruchtbaar is. Doen jullie kid of iui-d? Bij iui wordt het zaad in de baarmoeder gebracht. Bij ki wordt het zaad nog voor de baarmoeder ingespoten. In veel ziekenhuizen worden de termen helaas verkeerd gebruikt.

    Maargoed: Wij hebben 9 iui-d pogingen gehad, ook in natuurlijke cyclus. 1x raak maar buitenbaarmoederlijk dus niet levensvatbaar.
    Na 9 iui overgestapt op ivf-d. Eerste verse terugplaatsing was raak!

    Ik neem aan dat er wel gekeken is naar de doorgankelijkheid van de eileiders en alles?
     
  3. Noise

    Noise Lid

    1 jul 2021
    31
    8
    8
    Vrouw
    Hi Lisa,

    Daarom had ik lesbisch al tussen haakjes geschreven :). Wij doen iui-d. Mijn god, 9 behandelingen. Dan moet ik ongeveer alweer nieuw donorzaad gaan kopen. Wat, zoals je weet, een klein vermogen kost.
    Doorgankelijkheid van de eileiders is inderdaad getest en dat was allemaal meer dan prima gelukkig. Baarmoederslijmvlies ziet er ook allemaal goed uit. Volgens de arts dus absoluut niets wat in de weg zou moeten staan. Tuurlijk, we zijn ook realistisch want de kans per poging is maar klein maar je probeert op de één of andere manier toch ergens houvast te zoeken.
     
  4. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Ja ik begrijp je heel goed! Hier was ook geen enkele reden om te denken dat iui niet zou werken. Na de bbz op een gegeven moment zelfs alleen pogingen gehad van de kant waar ik nog wel een eileider heb. Maar helaas.

    Maaaaar! Ivf bleek hier het antwoord! Kijk maar naar mijn onderschrift :D In onze kliniek was 9 iui (bij goede cyclus en alles) zo’n beetje standaard bij donortrajecten, daarna mag je over op ivf. Is er bij jullie zo’n eindpunt?
     
  5. Noise

    Noise Lid

    1 jul 2021
    31
    8
    8
    Vrouw
    Normaliter gezien na 6 of 7 pogingen IUI. Maar enorm duidelijk zijn ze er ook niet in. Arts 1 zegt 6 pogingen arts 2 zegt 7 pogingen en weer een andere arts zegt: "Dat bekijken we per patiënt".
    Ik denk dat we sowieso nog minimaal één keer IUI proberen maar wel direct het gesprek aangaan voor het geval ook de komende keer op niets uitloopt. Gewoon, zodat we weten waar we aan toe zijn.
    Jouw onderschrift geeft de burger in ieder geval moed
     
  6. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Oooh fijn zo’n helder beleid:roflmao: Ja het is zeker goed om het gesprek aan te gaan! Wij vonden dat eindpunt qua iui heel fijn. Confronterend toen we daar eenmaal waren, maar wel nodig. Wij waren na iui 5 ofzo eigenlijk heel iui zat. Maar in goed overleg wel afgemaakt tot die 9, want ja, teruggaan naar iui kan niet als je eenmaal ivf doet.

    Hopelijk is ivf voor jullie niet nodig en blijkt iui nog succesvol!!
     
  7. Noise

    Noise Lid

    1 jul 2021
    31
    8
    8
    Vrouw
    Ja, het hele traject is niet erg goed verlopen tot nu toe in die kliniek maar dat laat ik maar even voor wat het is. Ik heb geen energie om die discussie daar ook nog aan te gaan.
    Wij hebben het nu, na poging 6, dus ook helemaal gehad maar tegelijkertijd wil je niet door naar IVF. Dus het is een constante wisseling van emoties en gevoelens. Je zult het herkennen.
    Ik wist overigens niet dat je na IVF niet terug kunt naar IUI. Dit zal wel enorm dom van mij zijn maar ik moet ook eerlijk bekennen dat ik door de kliniek nauwelijks ergens in betrokken wordt "want ik ben niet de patiënt".

    Laten we hopen op de volgende IUI, we weten meer over ca. 4 weken (het aftellen kan weer beginnen)
     
  8. Do1981

    Do1981 VIP lid

    9 dec 2016
    5.483
    3.341
    113
    Een bekend stel van ons (twee dames) was het de 9e iui raak.
     
    Noise vindt dit leuk.
  9. Noise

    Noise Lid

    1 jul 2021
    31
    8
    8
    Vrouw
    Mooi om te lezen!
     
  10. Happyhope

    Happyhope Fanatiek lid

    15 sep 2018
    1.520
    671
    113
    Vrouw
    wat vervelend dat het nog niet gelukt is.
    Snap dat jullie het helemaal zat zijn en donorrietjes zijn mega duur.
    bedenk wel dat er vaak (gemiddeld) een jaar voor zwanger raken staat. En deze pogingen zijn natuurlijk jullie eerste kansen.

    Hier is 9 IUI donorpogingen trouwens ook de standaard!

    wellicht kun je overleggen om toch eerder over te stappen naar IVF. Als je geluk hebt heb je meerdere embryo’s en dus kansen vanuit één poging. Scheelt ook weer nieuwe rietjes kopen.


    succes in ieder geval !
     
  11. SydneyGirl

    SydneyGirl Niet meer actief

    Hier was het de 6e IUI-D (in natuurlijke cyclus, kreeg “diagnose” vroege overgang en kwam niet voor enige hormoonbehandeling of IVF in aanmerking) raak.

    Ben wel na 3x met 1 donor overgestapt op een andere donor voor de laatste 3 pogingen. Ik geloof zelf in dat er een bepaalde genetische chemie moet zijn, maar dit is echt maar een gevoel/geloof; niet iets wat ik ook maar enigszins wetenschappelijk kan of wil onderbouwen.
     
  12. Noise

    Noise Lid

    1 jul 2021
    31
    8
    8
    Vrouw
    We weten ook stiekem wel dat de kans statistisch gezien klein is. En dat houden we ook in ons achterhoofd. Maar goed, ondanks dat zoek je toch ergens naar houvast of vertrouwen dat het goed gaat komen.
    De volgende poging gaan we overleggen met de kliniek mocht het die keer ook niet raak zijn. Over hoe en wat of wellicht een andere donor. We hebben et natuurlijk ruim voor gespaard maar het is toch zuur als je weer 2000 euro ziet verdampen.....
     
  13. Noise

    Noise Lid

    1 jul 2021
    31
    8
    8
    Vrouw
    Wat fijn dat het toch zo snel raak was.
    Dat van die genetische chemie klopt! Althans, dat is wat de arts ons zei. Wellicht dat er daarom in ons achterhoofd wel meespeelt om eerder op IVF over stappen. Dan weet je in ieder geval zéker dat er een bevruchting is. Dat is nu maar iedere keer de vraag.
    Ik wilde na 3x van donor 1 ook over op een andere donor maar dat was nergens voor nodig zei de arts dus, mede omwille van de wachtlijst, zijn we toen nog eens voor dezelfde donor gegaan. Moesten we toch over gaan naar IVF dan wil ik dat met het laatste rietje doen en weten we ook direct of we op dezelfde donor kunnen houden of niet.
     
    SydneyGirl vindt dit leuk.
  14. SydneyGirl

    SydneyGirl Niet meer actief

    klinkt wat tegenstrijdig: genetische chemie is belangrijk maar overstappen/een ander genen-pakket proberen is dan weer niet nodig.

    Volg jullie hart en gevoel, en ik hoop dat het snel raak is voor jullie!
     
  15. Enigma

    Enigma Fanatiek lid

    11 jul 2019
    1.189
    1.607
    113
    Vrouw
    Hier 4 pogingen iui-d voor ik zwanger was. Bij mijn kliniek is het inderdaad wel afhankelijk van andere factoren hoeveel pogingen ze doen voor je overgaat op ivf.
    In mijn geval had ik 3 pogingen gehad en hebben we daarna een evaluatie gedaan. Overgaan op andere donor was ook wel een optie, maar na een hsg bleek ik maar een open eileider te hebben, dus de kans dat het aan mij lag en niet aan de donor was groter. Had nog een rietje dus nog een keer iui geprobeerd en het plan was om daarna over te gaan op ivf (vanwege dus maar een goede eileider), maar toen was ik zwanger van die laatste iui.
    Nu net begonnen met hele circus voor een tweede, dus nog geen idee hoeveel pogingen ik nu nodig heb. Omdat ik nog maar beperkt rietjes van deze donor heb is ivf eerder aan de orde. Ik zou op zich meteen ivf mogen (vanwege leeftijd en die ene eileider), maar omdat het eerder ook met iui gelukt is wou ik toch wel graag een paar pogingen doen.
    Moet zeggen dat ik het wel erg fijn vind dat ik een kliniek heb die met me meedenkt en waar ik me goed op mijn gemak voel. Een ervaring met een niet zo fijne verpleegkundige en dat maakt zo'n traject meteen extra zwaar. Ik wil niet het idee hebben dat ze me niet serieus nemen of niet naar me luisteren.
     
  16. Noise

    Noise Lid

    1 jul 2021
    31
    8
    8
    Vrouw
    Ja dat voelde voor ons ook tegenstrijdig maar aan de andere kant; binnen 3 pogingen zou ook wel héél snel zijn dus ik snap de redenatie ook wel weer ergens. Maar jullie zullen het allemaal kennen; je wilt graag zwanger worden en dat wil je NU.
    Nu eerst de meest recente poging even laten bezinken en dan de positiviteits hoed weer opzetten.
     
  17. Noise

    Noise Lid

    1 jul 2021
    31
    8
    8
    Vrouw
    Fijn dat het zo snel ging!! Bij welke kliniek was je?
    De kliniek waar wij zijn, zijn veel goede verhalen en ervaringen over te vinden maar onze ervaring is vooralsnog niet denderend. Het stukje persoonlijk mis ik heel erg. Maar goed, wij zijn gedurende corona begonnen dus het was natuurlijk voor alle partijen aanpassen en anders werken.
    Ik hoop dat je eerst met IUI kunt/mag starten en dat het dan ook lukt! Je weet in ieder geval dat er een goede match met de donor is. Dat geeft denk ik ook rust. Dat is bij ons natuurlijk altijd nog de vraag en daar zit volgens mij ook een hoop onzekerheid.
    Ik duim voor je!
     
  18. Enigma

    Enigma Fanatiek lid

    11 jul 2019
    1.189
    1.607
    113
    Vrouw
    Ik zit in Wolvega. Heel vervelend dat jullie geen goede ervaringen hebben. Het is allemaal niet niks en juist dat stukje persoonlijk contact en het idee dat je geen nummer bent is heel fijn en waardevol vond ik.

    Ik ben nu weer begonnen met traject en zit middenin wachtweken in de eerste ronde. Spannend dus! Stomme is dat ik het nu spannender vind. Heb maar beperkte kansen nog (zijn geen rietjes van donor meer) en dus is het echt alles of niks.
     
  19. Noise

    Noise Lid

    1 jul 2021
    31
    8
    8
    Vrouw
    Volgende keer mag ik mee naar binnen, dat zal het voor mij ook persoonlijker maken. Dat hoop ik althans.
    Dat beperkt aantal kansen maakt de druk ook wel hoger natuurlijk.
    Hopelijk krijg je dan snel duidelijkheid! Die 2 weken zijn echt killing....o_O
     
  20. Enigma

    Enigma Fanatiek lid

    11 jul 2019
    1.189
    1.607
    113
    Vrouw
    Niet mee naar binnen mogen is ook echt niks! Dat probleem heb ik niet in mijn eentje. Wat lijkt me dat rot. Zo sta je wel erg aan de zijlijn. Gelukkig mag je nu weer mee! Hopelijk is het dan meteen ook de laatste ronde.

    Als jullie nog wel langer moeten blijven misschien evaluatie bij andere arts plannen? Klik met een of ander kan natuurlijk ook erg verschillen.
     
    Noise vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina