Dreumes entertainen tijdens autoreis

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Mississippi, 2 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.634
    113
    Over twee weken gaan we met ons gezin (als alles goed is ;) ) naar Zuid-Frankrijk. Dit wordt voor het eerst met een kleintje van ruim 14 maanden. We rijden het stuk in twee dagen en we stoppen elke 2 uur, maar hoe houden we haar bezig? We hebben een iPad met filmpjes voor haar (hoewel ze nog niet zoveel interesse heeft in televisie), maar verder ben ik een beetje inspiratieloos voor wat betreft entertainment tijdens de reis. Wie heeft er goede ideeën?
     
  2. annabel10

    annabel10 Actief lid

    28 dec 2010
    443
    43
    28
    Ik moet even goed nadenken omdat onze kinderen alweer wat ouder zijn, maar wat misschien leuk is :
    Klein magisch tekenbord (zeeman heb ik ze net gehaald)
    Popje met kammetje of kleertjes om aan en uit te doen.
    Autotje die evt wat functies heeft (geluid ofzo)
    Boekjes of je flapjes of geluidenboekjes
    Luisterboekje
    Ander " baby speelgoed" , Bijv zo'n nep mobieltje met knoppen
    Het is denk ik handig om wat te kunnen afwisselen, toch altijd afwachten hoe ze het gaan vinden en hoe het gaat.

    Hopelijk heb je er wat aan!
     
    Mississippi vindt dit leuk.
  3. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.529
    7.033
    113
    Wij zitten met hetzelfde idd.
    We gaan wel in de nacht rijden, om een uur of 2, ik hoop dat ze dan nog een poos slaapt, dat scheelt al weer. Daarnaast koop ik voor alle kinderen wat kleinigheidjes die ze eens in de zoveel uur uit mogen pakken. Voor haar zit er nu een boekje van Bumba in met van die uitvouw flapjes. Misschien is voor jouw kindje een boek met knopjes die geluid maken leuk?
    En ik heb een klein barbiepopje, maar een knuffeltje is misschien wat? Mijn dochter (maar die is wel wat ouder) vindt krassen met zo'n dik kleurpotlood ook wel even leuk.

    Met onze oudste hebben we erg veel gereden, met vakanties, hij kon zich uren vermaken met auto's kijken. Ik hoop maar dat zijn zusje dat ook kan :roflmao:
     
    Mississippi vindt dit leuk.
  4. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.634
    113
    Wat een leuke ideeën! Ik denk dat ik een tasje met speelgoed vul. Met daarin dit soort dingen, leuk!
     
  5. Annefien

    Annefien Bekend lid

    4 jan 2021
    553
    340
    63
    Vrouw
    Zorg in ieder geval voor veel verschillend speelgoed, deels wat bekend is en waarvan je weet dat ze het leuk vindt, maar ook wat nieuwe dingen.
    Het kan ook gebeuren dat ze wat laat vallen waardoor ze er niet meer bij kan en jij soms ook niet dus dan is het handig als je wat anders hebt wat je weer door naar achter kan geven.

    Die van ons werd ook wel erg moe van de hele dag onderweg zijn en sliep dus veel.

    Ik weet niet of ze een speentje heeft, ons zoontje had dat eigenlijk nauwelijks, maar onderweg op reis hebben we hem wel gebruikt. Vanaf ergens in België heb je toch wel wat hoogteverschil en ik ben zelf erg gevoelig op mijn oren doorvoor en voel dat dus ook dan al en mijn zoontje had daar dus ook last van, zuigen op een speentje was een uitkomst daarbij.
    Zorg wel dat je dan een speenkoord mee hebt want wij konden regelmatig op spenenjacht in de auto als hij gevallen was en ergens tussen lag.
     
    Mississippi vindt dit leuk.
  6. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.634
    113
    Slim om al lekker vroeg te gaan rijden idd! Wij hebben dat twee jaar terug ook gedaan, maar vond het toch wel heel vermoeiend, dus dit keer willen we rond 5:00 uur vertrekken. Goed idee zo’n boekje! Wij hebben idd ook die traditie om bij elke stop een klein cadeautje te doen, waar ze zich dan hopelijk weer even een uurtje mee kunnen vermaken ;) Vind het best spannend met kleine B. Ze zit momenteel ook nog eens in de ik-ben-het-er-niet-mee-eens-dus-keihard-gillen-fase, dus wil proberen om genoeg afleiding te bieden ;)
     
  7. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.634
    113
    Daar had ik nog niet aan gedacht, van dr oortjes! Ze heeft wel een speen, waar ze ook mee slaapt. Zal een reserve in mijn tas houden voor het geval dat hij idd op de grond valt en we er niet meer bij kunnen! Bedankt voor de tip!
     
  8. annabel10

    annabel10 Actief lid

    28 dec 2010
    443
    43
    28
    De lievelingsknuffel vind ik ook wel een must idd om bij zich te hebben en een klein fleece dekentje is ook fijn. Lekker over de beentjes tijdens het slapen. Vooral als je vroeg vetrekt is het nog fris is de auto.

    Las hierboven dat spullen gaan vallen, haha moest ik meteen terug denken aan mijn verrekte rug en armen van het oprapen van spulletjes

    Owja wij hebben een keer van die waaiertjes gehad, druk je knopje in en dan draait het. Was van Disney oid (action /wibra ofzo). Dat was ook een onverwachte hit. Heeft onze jongste toen zich tijden mee vermaakt
     
  9. Milkyway7

    Milkyway7 Fanatiek lid

    28 apr 2020
    1.425
    934
    113
    Vrouw
    Noord-holland
    Ik zou zoveel mogelijk in het zelfde ritme reizen van je kind qua vertrek en aankomst zodat de slaapjes een beetje op dezelfde tijden blijven. Wij zijn net terug gekomen ook vanuit zuid - Frankrijk en een tussenstop gedaan met overnachting. Langste rit was 7 uur. Had me er wel druk over gemaakt van te voren maar het verliep vlekkeloos. Geen enkele keer gehuild. We hadden alleen de iPad mee en daar was ie goed zoet mee. Voor de rest sliep ie ook en tijdens de tussenstop lekker gespeeld. Ging verassend goed, heb hem verder met niets hoeven te vermaken eigenlijk. Verder wat hierboven al gezegd wordt. Lievelingsknuffel en genoeg eten& drinken.
     
    Mississippi vindt dit leuk.
  10. SydneyGirl

    SydneyGirl Niet meer actief

    Hier werkte in aanvulling op iPad, knuffels en speeltjes voldoende snackjes en drinken ook goed. Van die maize puffs van Ellas Kitchen en soepstengels enzo. Zat hij lekker tijdje rustig te knagen achterin.
     
    Mississippi vindt dit leuk.
  11. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.895
    25.249
    113
    Ik lees mee! Wij hebben een dreumes van dan 16 maanden en we gaan over een paar weken de andere kant op, van Zuid Frankrijk naar Nederland :D
     
    Mississippi vindt dit leuk.
  12. Emm27

    Emm27 Fanatiek lid

    24 mrt 2013
    1.801
    351
    83
    Ik lees ook mee! Wij gaan 13 uur rijden met onze dreumes van 13 maanden.
    Ik hen ook wat kleine cadeautjes, snacks, en een speelding met een stuurtje eraan gekocht (via bol). Ze blijft ook in de maxi cosi dus meekijken met de andere kids op de tablet gaat niet lukken helaas
     
    Mississippi vindt dit leuk.
  13. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.560
    3.949
    113
    Speelgoed dingen, beetje groot zodat je ze ook makkelijk kunt oprapen-aangeven. Soepstengels en broodkorstjes. Sowieso schermtijd. Op netflix wat series downloaden. Kinderliedjes luisteren.

    Ik ging ook nog weleens na een stop achterin zitten. zodat ik een boekje kon voorlezen, of even kon spelen. En dan na de volgende stop weer voorin.

    bij ons sliepen ze met die leeftijd ook echt nog veel in de auto (gelukkig!)
     
    Mississippi vindt dit leuk.
  14. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.521
    4.578
    113
    Mijn ervaring was zo lang mogelijk doorrijden tot ze vervelend worden. Dus niet standaard iedere 2 uur stoppen. Als ze zich dan nog vermaken juist verder rijden en juist stoppen als ze vervelend worden. Moet natuurlijk voor de chauffeur ook veilig te doen zijn. Maar ik rij een stuk beter met een slapend of tevreden kind dan met geschreeuw.

    Niet teveel aanbieden qua speelgoed. Zo blijft het interessant.

    Favoriete knuffel mee in de auto. Geen ranja of sap, snoep/koek met chocolade of suiker (geeft veel troep).

    Ik weet niet of het kan maar de vervolgstoel na de maxi cosi was hier een groot succes. In zo'n maxi cosi zitten ze echt vast en daardoor worden ze heel erg warm. Ondanks een airco en alleen een romper. Drama hier dus de volgende stoel is veel beter voor een lange reis. Kind zit rechtop en kan meer zien.

    Zo'n autostoelhanger voor de spullen.
     
    Mississippi vindt dit leuk.
  15. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.801
    8.666
    113
    Hier was net als bij @Amberxx een maxi cost drama. Pas toen hij mee mocht kijken vond hij het fantastisch.

    Ik lees heel veel over i pad maar die had die van ons met die leeftijd echt niet.
    Bij ons moest je juist geen melkproducten er in stoppen en geen scherm omdat hij dan spuugt..
    Inmiddels 7 en dat is niet veranderd :rolleyes:

    Een muziek instrumenten (Wij hadden een baby keyboard, als je wat j drukte en stopte speelde hij zelf een liedje) was hier een succes.

    Liedjes en verhalen deden het ook goed maar toen was hij wel wat ouder.

    Een duplo poppetje en diertje is ook leuk.

    Wij nemen nu nog steeds een dekentje mee voor over de benen, zo sliep hij beter.
     
    Mississippi vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina