@Anouk2005 @Liekje81 …. Volgens mij ligt bijna elke kinderafdeling vol in Nederland. Wij hebben wat overnames gehad vandaag en wat bedden vrij gehouden voor Venlo, maar ook wij liggen zo vol. Allemaal luchtweg problemen Van baby tot een jaar of 4/5, stik ziek allemaal. Ook in 1 keer heftig ziek, van een paar dagen kwakkelen naar met spoed naar de SEH.
Ja maar bij lange na niet in de het tempo van de besmettingen. We zitten nu al week rond de 10000 besmettingen, van de winter hoorden daar 300 opnames per dag bij, nu ongeveer 30.
Ja hier ook veel zieke kinderen. Wordt dit ook gezien als gevolg van de coronamaatregelen? Dat deze groep veel minder goed hun immuunsysteem heeft kunnen opbouwen omdat ze minder met virussen ed in aanraking zijn geweest de afgelopen 1,5 jaar?
Hier in de kleuterklassen ongeveer 10 kindjes per klas ziek thuis. Ook allemaal met hoesten en koorts. Ze testen negatief op covid. Heb jij een idee welk virus de kinderen bij jullie in het ziekenhuis hebben? Is dit het RS virus?
Ik hoop dat dat zo blijft, de opnames liepen wel altijd al ruim een week achter op de besmettingen. Toen ik de operatie van het leeg halen van het ziekenhuis in Venlo zag, bedacht ik mij ook dat we in onze handjes mogen knijpen dat dit niet was toen de ziekenhuizen overvol lagen.
Precies wat ik dacht. Ik hoor het meer om me heen en snap echt niet waarom ik er niets over hoor in het nieuws..
Maar die kans was wel reëel. En is uitgekomen. We wisten toen ook nog niet of we beiden volledig gevaccineerd zouden zijn. En we hebben een kind boven 12. Allemaal onzekerheden waar IK geen zin in had. Daar ging het in mijn post over. Waar ik zelf mijn keuze op baseer. Een keuze die in januari gemaakt was. Met de kennis van toen. Pffff
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/fieldlab-hoofdonderzoeker-andreas-voss-test-ook-gevaccineerden-bij-bezoek-festivals-en-nachtclubs~b450252f4/ Lijkt me een goed plan. Volgens mij komen er een hoop besmettingen ook gewoon binnen via mensen die al gevaccineerd zijn. Zou daar graag eens cijfers van willen zien.
Wij gaan over twee weken naar Maastricht ipv Zuid-Frankrijk (ook in januari al geboekt). Vorig jaar wel Frankrijk want ook al geboekt en toen ging het net goed, maar wel veel stress over gehad. En nu ben ik al maanden blij dat we die stress niet hadden, en helemaal toen de cijfers weer gingen oplopen. Maar een natuurramp is toch van een hele andere orde. Als onze vakantie nu niet door kan gaan dan zie ik dat als pure pech en niet als een risico dat er vooraf al bestond.
Maar dat kan nu nog helemaal niet. Over het algemeen komen jonge mensen op de festivals af die nog niet volledig gevaccineerd zijn. Vind overigens wel dat ze dan alsnog een test moeten doen.
Of ze stoppen gewoon met beleid voeren op basis van het aantal positieve tests. En in plaats daarvan kijken naar de ziekenhuis cijfers lijkt me veel nuttiger.
Ze moeten eerst kijken welk percentage van positieve tests er in het ziekenhuis komen te liggen, om daarna te kijken of het aanvaardbaar is om alleen naar ziekenhuisopnames te kijken. Als ze nu al alleen gaan kijken naar ziekenhuis opnames dan loop je al twee weken achter als er problemen ontstaan, omdat de meeste mensen 2 weken na besmetting in het ziekenhuis komen.
Ik snap je keus volkomen! En daarom hebben wij nog geen vakantie geboekt. We hadden zoiets van we kijken het eerst naar eens aan. Wij hebben 5 kinderen boven de 12. En nu hebben de oudsten zelf allemaal hun vakanties geboekt. 2 in Nederland en 2 in het buitenland. 1 is inmiddels onderweg, met een negatieve uitslag. En de ander zit zwaar in de stress. Hij is gevaccineerd, maar zijn vrienden wilden niet, maar willen wel gaan feesten in Spanje Een pittig lesje loslaten voor mij
Precies. Natuurlijk gaat het om de ziekenhuisbezetting. Maar in deze fase van de pandemie, kun je (weer) de rekensom van besmettingen naar ziekenhuisopnames niet maken. Dat kon in het begin niet, omdat ze toen gewoon nog niet goed wisten hoeveel besmettingen zonder klachten achter die ziekenhuisopnames zaten, want er werd nog nauwelijks getest. Pas toen er langere tijd uitgebreid getest werd, konden ze op basis van testuitslagen een voorspelling doen voor de opnames twee weken later. En feitelijk klopt die berekening al niet meer, elke keer als je het testbeleid verandert. Nu zit je met de situatie dat er èn een grote verandering is in testbeleid (grote groepen mensen zonder klachten worden getest voor toegang of voor vakantie). En er zijn steeds meer mensen gevaccineerd. Waardoor duidelijk is dat er minder opnames zullen zijn. Maar hoeveel? Ook de verhouding opnames verpleegafdeling / opnames IC zal hierdoor veranderen. Je kunt ook niet zomaar kijken naar de veranderingen in opnames na zeg maar de eerste miljoen prikken. Want de groep ontvangers van die eerste miljoen prikken, zien er heel anders uit dan van de laatste. Zowel qua werkzaamheid van de vaccins als qua risico op opname / overlijden. Dat maakt het dus nu weer even lastig. Je weet dat als het aantal besmettingen stijgt, dat ook de ziekenhuisopnames gaan toenemen. Maar met hoeveel? Je hebt geen idee. Maar als je daar twee weken op gaat zitten wachten, levert dat heel veel extra slachtoffers op die voorkomen hadden kunnen worden als je voorzichtiger was geweest. Niks doen terwijl je ziet dat het zo snel oploopt is dus onethisch. Aan de andere kant: te vroeg / te hard optreden dupeert mensen ook. En dat is ook niet wenselijk. Dat blijft gewoon het lastige met zo'n nieuwe ziekte. We weten er nog steeds te weinig van. En de omstandigheden (testbeleid, vaccinatiegraad, mutaties) veranderen steeds. Dus wat je de ene maand hebt ontdekt, kan de volgende maand alweer achterhaald zijn. En dan is het natuurlijk makkelijk om te zeggen: kijk alleen naar ziekenhuisopnames. Maar die mensen zijn 2 weken daarvoor al besmet. Dan zit je dus steeds maatregelen door te voeren op de situatie van twee weken ervoor. Dat schiet ook niet op.
Lijkt mij persoonlijk iets te kort door de bocht, zo snel gaat dat niet. Ik moet altijd denken aan mijn eigen jeugd in de jaren 80. Toen gingen er nog amper kinderen naar de opvang en crèches. Als ze al bestonden… Waar bouwden wij dan ons immuunsysteem op?