Kinderwagen: belangrijkste punten?

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Izzy1986IVF2021, 24 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Izzy1986IVF2021

    5 mrt 2021
    67
    25
    18
    Vrouw
    Gelderland
    Hoi hoi,

    Wij zijn ons aan het oriënteren op kinderwagens. Omdat het ons eerste kindje is, hebben we nog nooit een kinderwagen in de praktijk gebruikt zoals we straks als ouders zullen doen. So far, lijkt het erop dat je bij elke wagen consessies moet doen. We kunnen er geen vinden die aan alles voldoet wat ons handig lijkt.
    Máár misschien verkijken we ons daar wel op! En denken we vooraf dat iets heel belangrijk gaat zijn in de praktijk straks, terwijl dat achteraf wel meevalt.

    Daarom ben ik heel geïnteresseerd in jullie ervaringen. En dan niet zozeer "wij hebben merk x en zijn er blij mee", maar welke aspecten van een kinderwagen bleken voor jullie heel fijn/essentieel of welke vielen er tegen.

    Bijvoorbeeld, het soort wielen, grootte van de boodschappenmand, soort/grootte zonneklep, makkelijk in- en uitklappen, etc.

    Persoonlijk voorbeeld, mij lijkt een grote boodschappenmand eronder heel fijn. En als er een kleine of onhandige onder zit (dit vind ik bijv. bij Dubatti), merk ik dat ik dit meteen als een groot minpunt zie. Maar gebruik je die mand in het dagelijks leven veel? Of zouden jullie daar wat minder waarde aan hechten?

    Ik heb al op gegoogled op en YouTube gekeken, maar iedereen lijkt vooral zijn eigen wagen aan te prijzen. Dus ik ben heel benieuwd naar wat voor jullie belangrijke punten zijn gebleken. Ik hoor het heel graag!
     
  2. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.859
    7.805
    113
    Amsterdam
    Ja een grote mand vind ik echt idd een vereiste. Kijk maar eens om je heen op straat als ouders lopen of als ze een dagje uit zijn die ligt vaak helemaal vol;).
    Verder grote wielen hier een plus punt omdat je dan ook echt bos etc kan doen. Wij hebben expres geen luchtbanden gekozen we wandelen veel en zag het niet zitten om dan te moeten plakken. Je moet ook nog even naar hoogte kijken. Ik ben bijv maar 158 en vriendlief 187 dus we moesten hem allebei goed kunnen besturen en kind er uit kunnen pakken.
    Soepel lopen en makkelijk in en uit te klappen zijn.
    Wat ik heel handig nog aan de onze vind is dat de kap een extra uitklap optie heeft waardoor je niet een doek er overheen hoeft te doen als het te zonnig is etc. De zonneklep klapt dan zo ver open dat hij bijna over de hele wagen valt ook als je de bak gebruikt.

    Bij babypark heb je nog een soort hindernissen baan waar je de wagen uit kan proberen.
    O ja en ook handig past hij in de auto!!!

    wij hebben toendertijd voor de bugaboo Buffalo gekozen want die voldeed aan al onze eisen. Wel een dure aanschaf maar nog steeds 5 jaar later heel blij mee!
     
  3. rossi1

    rossi1 Actief lid

    9 okt 2012
    246
    154
    43
    Degelijkheid. Ik merkte dat goedkopere merken (rond de 400 euro) toch wat minder prettig voelde dan die daarboven.
    Daarnaast geen lucht banden want kans op lekke band.
    Waar wandel je veel: stad, bos, strand. Daar de wielen ook in meenemen. Wij lopen veel in het bos en de wagen loopt door ook goed.
    Mandje moet makkelijk bereikbaar zijn inderdaad ivm boodschappen en ander troep.
    Makkelijk in en uit klapbaar is ook heel fijn.
    Hoogte verstelbaar van het handvat misschien als je veel van lengte verschilt met je partner.
    Maar vooral, zelf uitproberen in de winkel. Babypark (dacht ik) heeft een looproute met verschillende ondergronden. Maar er zijn meer winkels die dat hebben.
    En, niet heel onbelangrijk, kijk naar de aanbiedingen. Er kan een groot verschil in prijs zitten of accessoires die er bij zitten (bijvoorbeeld een autostoel).
    Wij hebben een mutsy nio en die was bij de baby dump het goedkoopst ivm babypark en prenatal. Plus een luiertas erbij.
     
  4. Do1981

    Do1981 VIP lid

    9 dec 2016
    5.483
    3.341
    113
    Ik vond kwaliteit van materiaal belangrijk, het moet stevig aanvoelen. Vriendin van mij heeft een thule, niet per se goedkoop, maar voelt wel goedkoop aan, heel licht.
    Ik wilde geen licht/klein wagentje, maar volwaardige wagen.
    Geen luchtbanden en voor geen kleine wieltjes. Met grote wielen kun je makkelijker stoepen op en af.

    we hebben een station, dus ruimte in auto of in hal was bij ons geen punt. Daar moet je wel rekening mee houden
    Makkelijk inklapbaar om mee te nemen vond ik wel van belang.
    Ook makkelijk bedienbare rem is belangrijk

    Beide zijn we vrij lang (185 en 195) en ik had hem vaak nog net niet op de hoogste stand. Voor beide was hij echt perfect.

    verder wil het oog ook wat, dus moest ook mooi zijn.

    wij kwamen ook uit op de bugaboo Buffalo
    Die is uit collectie, vervanger is geloof ik de fox

    als je op een bugaboo model uitkomt kun je eens kijken in hun online outlet. Daar staan modellen en kleurtjes die uit collectie gaan, soms echt heel goede deals

    verder wat al gezegd is. Gewoon gaan proberen bij zo’ n grote zaak!

    bij prenatal had je van die mama mazzel dagen , geloof 2x per jaar. Als je personal shopping doet en x bedrag besteed krijg je geloof ik tot 20% korting in bonnen. Wij hebben toen alle grote dingen met die korting gekocht en toen alle kleine dingen tijdens die mazzel dagen net dikke kortingen. Veel geld gescheeld

    succes met de keuze!

    edit: en hou er rekening mee dat levertijden idioot kunnen zijn
     
  5. LLxx32

    LLxx32 Actief lid

    5 apr 2018
    427
    215
    43
    Vrouw
    Eens met bovenstaande opmerkingen. Wat ik zelf nog wel handig vind, is als je de beugel (als je van de reiswieg naar de ‘buggy’ variant ombouwd) makkelijk opzij kunt klappen. Dus niet dat je hem helemaal hoeft te verwijderen.

    Verder dat de kap ver genoeg dicht kan.

    Klein opklapbaar voor in de auto.

    Grote mand onderin. Je hebt vaak echt veel spullen mee met een kind. En dan ook nog boodschappen of iets dergelijks.

    Verder grotere wielen voor natuurwandelpaden.
     
  6. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.170
    3.124
    113
    Vrouw
    Allerbelangrijkste was voor ons:

    - duwstang in hoogte verstelbaar (man en ik zijn beiden vrij lang)
    - geen luchtbanden
    - makkelijk in te klappen en compact in de auto
    - ruime boodschappenmand

    Wij kochten een duowagen van uppababy die voldeed aan al onze wensen.

    Wat ik achteraf nog erg fijn vond aan onze wagen was dat de reiswieg helemaal plat ingeklapt kan en dat die zo gemaakt is dat je het ook veilig kan gebruiken als wiegje (de zijwanden zijn ademend). Als we dan bij anderen op bezoek waren hadden we meteen veilig bedje voor zoon om in te slapen. Het was wel een dure wagen maar anderzijds ook waardevast dus voor goede prijs te verkopen op marktplaats. Dat vind ik ook wel een voordeel.

    Maar eerste opsomming was voor ons het belangrijkste.
     
  7. Do1981

    Do1981 VIP lid

    9 dec 2016
    5.483
    3.341
    113
    Ja, dat is ook een goed punt ja! Dat die stang een beetje makkelijk los gaat en ook aan 2 kanten makkelijk los kan en draaibaar is
    En ook beetje stevig mechanisme
     
  8. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    13 okt 2014
    3.542
    3.775
    113
    Overijssel
    Ik zal wel de enige zijn maar ik vind dat er gewoon veel te moeilijk over wordt gedaan ;)
    En die prijzen ook niet normaal.
    Ik heb toendertijd gewoon een mutsy van een collega overgenomen ( incl maxicosi want vertrouwde die collega echt wel) voor 125 euro. Mijn enige eis was dat hij zwart van kleur was.
    Voor die prijs kon hij na gebruik gewoon weg want ik was er ook niet superzuinig op.
     
    Spectre, Koekie1 en Lies1611 vinden dit leuk.
  9. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Ga sowieso naar een winkel waar je dmv een parcours de wagen kan testen. Zo kan je beter aanvoelen hoe een wagen loopt en alles. Laat je in die winkel goed adviseren: ze vragen bv hoe je woont, hoeveel je verwacht te doen met een wagen en op wat voor ondergronden bijvoorbeeld. Iemand die in een flat woont kan een andere wagen nodig hebben dan iemand in een eensgezinswoning.

    Kijk sowieso of het past in de auto en hoe een wagen qua gebruiksgemak is. Kan je hem zelf makkelijk uitklappen of is het een gedoe? Je zal uiteindelijk ook alleen die wagen moeten kunnen uitklappen.

    Een grote bak eronder is ook echt handig!

    Onze Joolz day+ heeft ook zo’n stang over de bak die je kan draaien ipv naar 1 kan kan opklappen. Ideaal!
     
  10. Izzy1986IVF2021

    5 mrt 2021
    67
    25
    18
    Vrouw
    Gelderland
    Hoi allemaal,

    Dank je wel voor jullie reacties! Erg fijn om te lezen! Omdat het ons eerste kindje is, merk ik dat we het lastig vinden om ons leven straks voor te stellen.

    Zoals de supermarkt is enkel 17 minuten wandelen. Nu gaan we meestal met de auto en af toe halen we te voet wat kleine dingen met een rugzak. Maar ik kan me voorstellen dat je meer wandelt met een baby en dat het in en uitladen van een kindje en wandelwagen in de auto niet opweegt tegen iets langer wandelen. Plus, als de boodschappenmand groot is, kan je meer meenemen dan met de rugzak, dus doen we dat misschien sneller.

    We gaan vrijwel nooit met het ov en hebben een ruime auto en hal. Dus de kinderwagen hoeft dan denk ik niet heel compact te zijn. Hij zal wel vrij vaak in de auto gaan, mee naar familiebezoekjes e.d.

    De wegen waarover we wandelen zijn voornamelijk de wegen in de stad/dorp. Vaak wel redelijk goed, wel wat hobbels, weinig scherpe dingen denk ik.

    We zijn de in december uitgerekend. Zelf hadden we bedacht dat het fijn kan zijn als de kap van de kinderwagen ver dicht kan tegen wind, kou en regen. Maar ga je wel wandelen als het zulk slecht weer is?


    We zitten op dit moment te twijfelen tussen een Dubatti en een Uppababy. Beide goede wagens, maar toch erg verschillend.

    Grote voordelen van de Uppababy vind ik de grote boodschappenmand en hij rijdt lekker licht. Daarnaast heeft het stoeltje van de buggy veel beenruimte. Het nadeel is dat hij een korte zonnekap heeft die ook redelijk fragiel is. We zijn in de winter uitgerekend, voor wind zal niet echt goed werken denk ik. En als je de wagen inklapt komt de grote stand op de grond (minder hygiënisch). Aaaa

    Voordelen van de Dubatti zijn dat de zonnekap erg groot is waardoor hij bijna dicht kan, ook fijn voor slecht weer. De wieg kan lager gezet worden, waardoor de baby minder schokken en ervaart tijdens het rijden. De luchtbanden hebben hetzelfde voordeel, maar als nadeel dat ze kwetsbaarder zijn. Daarnaast is het stoeltje in de buggy flexibeler, waardoor de kleine wat ergonomischer zit en niet tegen een platte achtergrond aan. Een groot nadeel vind ik de kleine boodschappenmand, die ook onhandig geplaatst is. Namelijk erg ver onder de wieg, waardoor we er minder makkelijk bij kunnen. Een voordeel is wel dat hij dicht is en er geen modder of zand van de wielen in kan komen.

    Ik vind het een lastige keuze... Want het liefst heb ik een wagen die gewoon alles heeft. We zijn tot nu toe alleen bij Babypark geweest. We zullen nog bij Baby Dump en Prenatal gaan kijken voor andere merken.

    Wat ons verder opviel was dat de wagens van Joolz veel minder stabiel waren en hobbeliger reden. En Bugaboo was lastiger in- en uit klappen (meer handelingen en minder handige manier) en ook wat fragieler.

    Nog maar even verder kijken...
     
  11. Habibati

    Habibati Niet meer actief

    Hier de Mio Amore. Kost amper geld en ben er super blij mee. Onderaan een mandje, grote kap, maxi cosi erbij, paraplu, de accessoires dat je erbij kan kopen zijn echt de moeite waard. Ik rijd er dagelijks mee gaat werkelijk overal door (rij door het veld ermee, een kiezelwegje). Alles zonder probleem.
     
  12. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.859
    7.805
    113
    Amsterdam
    De zonneklep gebruikt je niet alleen als je de wagenbak gebruikt die blijft je de hele tijd gebruiken. Dus dat zou ik ook nog in ogen schouw nemen!
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  13. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.110
    3.377
    113
    Vrouw
    Veel opbergruimte
    Lage wieg/wagenbak, want ik wist dat ik een lange baby zou krijgen.
    Makkelijk inklapbaar.
    Licht, wendbaar en met 1 hand te besturen.
    En all terrain, ik wandel veel dus alleen niet stoep/asfalt.
     
  14. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.804
    14.144
    113
    4 wielen want bij 3 BLIJF ik corrigeren over mn knie heen, binnen no time kreupel.

    Niet te lage bak, maar fijne hoogte er zater er tussen dat ik verder moest bukken dan mn rug leuk vond. (ik ben 1.63!!!)

    Geen luchtbandjes maar volledige wielen, wielen afneembaar voor in de auto was een plus.

    Adapterset erbij dat de maxicosi ook op dat onderstel kon.

    Aardige opbergmand onderop
    In hoogte verstelbaar en ook geschikt voor man (1.83)

    Een zitgedeelte die redelijk plat kon voor de eerste periode uit de wagenbak.

    Hier kwamen we uit op de mutsy evo industrial. Die heeft heeeeel wat kilometertjes er al opzitten. Dan had ik nog een paar klittenband haken erbij gehaald en een boodschappen net aan t stuur. Ik deed alle boodschappen zo'n beetje lopend, had destijds geen auto, mn man had de auto vaak mee.
     
  15. rossi1

    rossi1 Actief lid

    9 okt 2012
    246
    154
    43
    Als je denkt veel te gaan wandelen zou ik zorgen dat je een regenkap erbij hebt, helpt ook tegen de wind. (Die kregen we er bij de babydump ook nog bij). Als aanvulling op mijn vorige post, wij kozen uiteindelijk voor de mutsy nio. Een erg fijne wagen, niet te groot, maar groot genoeg.

    Oja en voor de boodschappen: bij de prenatal heb ik van die tassenhaakjes gehaald omdat ik al snel ruimte te kort kwam (of gewoon teveel meenam). Geeft wat extra ruimte, zo'n mandje zit toch best snel vol..
     
    Izzy1986IVF2021 vindt dit leuk.
  16. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.156
    2.051
    113
    Vrouw
    Nederland
    Ik vond een grote boodschappenmand totaal geen waarde hebben. Grote boodschappen deed ik niet met baby. Shoppen ook niet. Vaak was het naar de winkel lopen, de hoognodige dingen halen en weer wegwezen want dan was het al bijna weer tijd voor een fles. En anders een keer een rugzak mee.
    De luiertas hing standaard aan de wagen.

    Ik vind een stevige, stabiele wagen belangrijk (daarom wilde ik geen driewieler).
    Grote bak zodat kindje er lang in kan liggen.
    De wandelwageninzet moest een goede ligstand hebben met daarop ook een zonnekap. En in beide richtingen kunnen. In het begin (over van kinderwagen naar wandelwagen) vond ik het heel fijn dat ze met het gezicht naar ons toe konden zitten.
    Een autostoel hoefde er voor mij niet bij te zitten, die hebben we apart uitgezocht. Het is handig dat die op de wagen geklikt kan worden maar een autostoel is geen vervanging voor de kinderwagenbak.

    Let op de hoogte van de kinderwagen. Elke keer ver moeten bukken is niet fijn. Een verstelbare stang kan handig zijn.
    Een regenkap is een must, een bui kan je niet altijd vermijden.
    Parasolletje vond ik een onding. Ik had veel meer aan een Dooky.
    Probeer lekker veel uit in de winkel en kijk naar jullie eigen wensen en wat voor jullie praktisch is.
     
  17. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.170
    3.124
    113
    Vrouw
    CF9652EB-513A-43B6-AB94-69576D89B3CD.jpeg Bij onze uppababy (vista) zijn de zonnekappen enorm groot, je kan ze er helemaal uithalen. Ik had voor de wiegbak geen dooky of iets meer nodig en het vervolgzitje heeft net zo’n systeem.

    En een zonnekap is inderdaad niet bedoeld als windscherm, hoewel het heel veel kan hebben en echt niet kapot scheurt.
     
  18. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    3 jun 2013
    7.036
    3.117
    113
    Wij gebruiken onze tweedehands maxi cosi mura nu voor nr 3 en voldoet nog prima. Alles erop en eraan voor 75 euro gekocht:$

    Ik hou van de luchtbanden die er onder zitten:thumup:
     
    Izzy1986IVF2021 en Theezeefje vinden dit leuk.
  19. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Belangrijke punten vond ik:
    - Zonnekap die wat verder reikt dan een gewone kap
    - Grote mand onderin
    - Wendbaarheid
    - Stevig
    - Makkelijk in te klappen
    - Moest destijds passen in onze Ford Ka

    Hier is het de Joolz Geo2 geworden en geen seconde spijt gehad.
     
    Izzy1986IVF2021 en Pickwickje vinden dit leuk.
  20. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Ik heb een dubatti met de grootste boodschappenmand eronder.
    Maar gebruik ‘m echt zelden.
    Sowieso doe ik 1x per week de weekboodschappen met de auto.
    Als ik lopend ga is het voor een kleine boodschap.

    Onze eisen waren:
    - makkelijk in en uit te klappen
    - ingeklapt niet te veel ruimte in beslag nemen
    - grote wielen
    - degelijk
    - in hoogte verstelbaar handvat
    - stevige zitting

    ik had hier voor een Mutsy evo en moet heel eerlijk zeggen dat ik die net zo fijn vond ;)
    En die zijn een stuk goedkoper.
     

Deel Deze Pagina