Dan zegt mijn man waarschijnlijk dat er een goede reden voor is dat een ijssalon die smaken niet verkoopt . Maar ooit komt 'ie er wel hoor!
Whahahaha dat zal ook wel opgaan voor sommige smaken Hoorde gisteren op de radio iets over gekke ijssmaken, zoals zuurkool ijs, en in Polen (geloof ik) hadden ze bij een bepaalde zaak rauw paardevlees ijs… Dus met dat in mijn achterhoofd snap ik dat best. Maar zo heb ik ooit via een vriendin een recept van een chefkok gekregen voor basilicum-mascarpone ijs. En dat is me toch lekker! En mijn dochters favoriet is beurre noissette roomijs. Ben beiden nog niet hier bij de ijssalon tegengekomen
Haha, ik lust heel veel en ik probeer graag nieuwe dingen, maar zuurkoolijs zou ik toch niet kiezen. Beurre noissette en basilicum/mascarpone klinkt wel echt heerlijk inderdaad!
Kan vanalles bedenken. Ik weet natuurlijk niet wat ze bij jouw in de buurt hebben, maar hier hebben ze zo’n 20 bakken staan denk ik. En de meeste toch wel wat standaard en op kinderen gericht. Zoals smurfen- en suikerspinijs. En daarnaast natuurlijk bepaalde fruit, yoghurt en chocolade smaken en mokka e.d. Zelf kan je eindeloos variëren met smaken, bv gezouten karamel, of bepaalde kruiden. Ik heb ooit specerijen roomijs gemaakt (vanille, steranijs, kaneel en kardemom, etc.of fruitsmaken mengen, etc.
Ik ook niet hoor… Die gast op de radio zei nog dat hij over dat rauwe vlees ijs nog wel even moest nadenken. Dat vond ik al raar. Hoezo nadenken… Gewoon nooit nooit nooit proberen
https://www.bulbby.com/nl/backtoschool/rugzakurban.html#/1597-color-marine/1491-size-1_maat Deze met de naam van dochter erop.
Tijd is altijd de issue. Maar de ambitie is er En nu heb ik ook zin in ijsmaken. Dat recept van jou wil ik wel beide trouwens *kwijl*
Is dit net zoiets als de ijsmaker voor bij de Kitchenaid? Die had ik er bij gekregen, maar nog niet gebruikt. Maar zelfgemaakt ijs is natuurlijk wel hemels
Ahja hier de standaard en dan de iets specialer zoals cookies, rocher, snickers, en dan de extra speciale smaken (deze waren er gisteren ) Violet, munt en chocolade, limoncello, appel/kaneel, Cocos, cuberdons/neuzekes, Rafaello,....
Heb ik voor je Het beurre noissette roomijs heb ik van internet en is eventueel terug te vinden (of andere versies van) als je googled op brown butter icecream. En het recept van het basilicum-mascarpone roomijs heb ik een beetje moeten aanpassen, aangezien het restaurant hoeveelheden waren in het originele recept (bv 1 kg mascarpone e.d.) en de basilicum pas ik eventueel altijd even aan door te proeven. Ik start dus met die 15 gram en eventueel maak ik nog wat meer melk-basilicum mengsel als de smaak niet prominent genoeg blijkt te zijn.
Oeh, lekker zeg! Die speciale smaken variëren ze daar dan ook mee gedurende het seizoen? Ik stem in ieder geval op de limoncello versie Ik ga meteen eens googlen of ik een leuk receptje daarvan kan vinden
Oehh! Dat is stiekem wel een heel goed idee. Even een vraagje aan jou: heb je enig idee of je er ook goed lactose vrij ijs mee kan maken? Of moet er in ijs teveel producten die niet lekker worden (of niet te vinden zijn) als je ze lactose vrij koopt ?
Die bakken met speciale ijs zijn heel vaak anders De standaard en de iets specialer zijn er zo goed als altijd maar de speciale smaken wisselen. Zo was er onlangs salted caramel, granaatappel, chuncky, honing en popcorn.
Nee, niet helemaal denk ik. Ik neem even aan dat je daarbij een speciale kom in de vriezer moet bewaren en die op de kitchen aid kan gebruiken om dan ijs te maken. Met zoiets ben ik ook wel begonnen, maar het probleem is dat het dan niet snel en lang genoeg het ijs kan maken, waardoor je toch ijskristallen krijgt en het lastig is om het op tijd stevig genoeg te krijgen, voor je element ontdooit is zeg maar. Dit apparaat zorgt zelf voor de bevriezing en blijft ook vriezen tot het klaar is. En dit apparaat houdt het ook nog eens 2 uur op de juiste temperatuur nadat het klaar is.
Ja klopt, je moet 'm in de vriezer zetten. Ik ga 'm toch maar eens proberen 1 dezer dagen. Ik krijg lekkere trek van al jullie suggesties
In sorbetijs zit meestal geen lactose. Meestal alleen fruit en een suikersiroop. Dus dat kan altijd wel. Roomijs heb ik zelf nog nooit genaakt zonder lactose. Je hebt voor goed ijs in ieder geval een bepaalde hoeveelheid vet en suiker nodig voor de juiste structuur. Dus het kan wel zonder denk ik. Ik heb een kookboekje waarbij als basis ook bv kokosmelk gebruikt wordt, of cashewnoten en amandeldrink.
Zou ik ook doen Misschien als tip dan niet de kom te vol doen. Want hoe voller hoe meer vrieskracht je natuurlijk nodig hebt. En koel het mengsel vantevoren ook goed in de koelkast. Dat kan ook een hoop schelen.