Dahl (met masala kruiden ), verse tomatensoep, verse kippensoep. En ik houd echt van gebonden soepen, welke ik ook 9/10x zelf maak.
Dit! als je een basis roux kan maken kun je overal soep van maken. Heldere soep is vaak op basis van boullion. Ik heb nog bloemkool en zoete aardappel over, heb nu toch trek in soep. Zal deze combo worden met knoflook, ui en nog wat kruiden en boullion
Oehhh soepjes! Mijn top 5: Rawon (Indonesische rundvleessector, beetje als Soto) Soto Linzensoep, en dan met geitenkaas of crème fraiche erdoorheen, heeeerlijk! Thom Kha Kai Pindasoep
Mmm veel lekkere dingen komen voorbij. Welke ik nog niet heb gezien is Goulashsoep. Die staat bij mijn man op nummer 1 en zelf vind ik hem ook lekker. Ik maak hem in de slowcooker, als iemand t recept wil dan laat maar weten dan typ ik het uit. Verder, erwtensoep, kipkerriesoep, tomatensoep, groentensoep, brocollisoep, bloemkoolsoep, kippensoep, venkelsoep met limoen creme fraiche, mmm... En ga er van de genoemde in dit topic ook maar eens wat maken!
Ik houd echt van soep, dus moeilijk om een (of drie, of vijf...) favoriet(en) te kiezen! Ben toevallig op dit moment ook soep aan het maken. Harira, frik chorba (parelgerstsoep), aardappelsoep, mhamsa (parelcouscoussoep) champignonsoep, linzensoep, pompoensoep en "gewone" kippensoep zijn echter wel kanshebbers voor 'n gedeelde eerste plaats.
Ik ben meer van de gebondensoepen. maissoep is mijn favoriet op dit moment. Zelf gemaakt is lekker maar die van Knorr vind ik ook goed te doen
Oeh die heb ik niet! Maar ben bang dat dat toch net weer anders smaakt. Ze gebruikte ook altijd krabbetjes en die werden dan bijna met vergrootglas uit elkaar geplukt
Ik had hem al genoemd . Hier ook favoriet, heerlijk! Met rundvlees en lekker veel groenten, krijg er al zin in .
Heb je een recept van de mhamsa? Dat heb ik een keer stiekem geproefd met het kerstdiner op school toen ik daar aan het helpen was en was echt heerlijk!
Hier wordt het meestal in de winter gegeten dus zit er vaak typische wintergroenten in; kardoen, meiknol, venkel, kool etc. Verder Tunesisch kruidenmengsel, tomatenpuree, laurier, ui, harissa, knoflook etc. We kopen altijd hele kippen en na het snijden bewaar ik de nekken/ribben etc voor soepen, dat geeft veel meer smaak dan gewoon poten of filet. Het laatste kwartier nog de parelcouscous erbij doen. (Ik laat de mijne veel langer koken, omdat het zelfgemaakte parelcouscous is, maar die van de winkel hoeft vaak maar een kwartier mee te koken). Je kan er verder nog allerlei dingen bij doen die je lekker vindt, zoals peterselie/bladselderij, linzen of kikkererwten etc. Ik heb dus niet echt een vast recept en gebruik gewoon wat ik in huis heb. Alleen de smaakmakers zijn wel altijd hetzelfde.
Parelcouscous zooooo lekker. Vind de structuur echt fantastisch. Ik maak vaak heel simpel, gekookt in groenteboulion en dan zongedroogde tomaat, feta en olijven. Meestal bij een BBQ naast een "gewone" salade.
Ik moet wel zeggen dat die zelfgemaakte (niet door mijzelf overigens) wel een andere structuur heeft dan die van de winkel. Heeft meer een bite, zelfs na een uur koken Maar dat vind ik juist zo lekker. Maar ook de winkelversie vind ik erg lekker.
Met stip op 1 hier: Oosterse (pindasoep) https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187641/oosterse-soep-met-malse-kip-paksoi-noedels-en-tauge. Ook de kinderen eten dit erg graag.
Oeh die lijkt mij lekker, maar als zoveel dingen zal ik dit in m’n eentje moeten eten.. Die sperziebonen zijn wel kort gekookt dan, is dat echt lekker? Ik houd wel van een beetje bite, maar voor mij moet de boon niet rauw smaken zeg maar.