Ik kom niet verder dan een standaard zakje kruiden met mosselgroente, en knoflook saus. Wie heeft er een lekker recept?
De mosselen koken in een lekker speciaal biertje of lekker wijntje. Verder wat mosselkruiden en groente erbij. Lekker remouladesaus, knoflook en whiskey/cocktail erbij, stokbrood en een frietje met lekkere salade. Heerlijke maaltijd!
Ik ook. Eerst goed schoonmaken en afspoelen. Mosselkruiden en mosselgroenten. Scheut witte wijn erbij. (of een hele fles en een kopje water, in mijn geval) En ik doe er ook nog zout en peper bij
Meest standaard is hier met mosselkruiden en -groentes en een scheut witte wijn. Ik heb nog wel meer lekkere recepten (bv met bier, of italiaans in tomatensaus, in roomsaus, thais (kokosmelk en rode curry), etc.) maar die heb ik thuise en ik zit nu op vakantie. Wat eten we erbij: Stokbrood, kruidenboter, dipsausjes, frietjes, salade
Ohja mosselen maken, tnx ga ik ook doen! Ik maak het met witte wijn (en een beetje water). Inderdaad mosselgroenten of knoflook, ui en wortel grof. Ik doe er geen mosselkruiden in.
Nog afgezien van de traditionele Zeeuwse/Vlaamse manier: door de visbastilla zijn mosselen ook heel lekker! https://www.ellouisacooking.nl/2015/04/mini-visbestillas.html?m=
Meestal gewoon mosselgroente en zo'n zakje mosselkruiden er doorheen. Maar ik maak ook wel eens Catalaanse mosselen (tomaat en chorizo) of Thaise mosselen (kokosmelk en citroengras). Voor beide varianten staan heel veel recepten op Google. Wij eten er stokbrood, patat of niets bij.
Ik doe er altijd een fles (goedkope) witte wijn bij. Had laatst bij vrienden mosselen gegeten, zij hadden er rode pepers doorheen gedaan. Was erg lekker!
Hier vaak natuur, maar op de BBQ doen we al eens in een papillot met kokosmelk en curry pasta. Voor erbij frieten (je bent Belg of je bent het niet )
Nee hoor, het is toch vooral peterselie, peper en gedroogde ui. Ik weet niet of je losse uienpoeder (maar er zit meestal ook ui bij de groenten) of peterselie hebt en wat peper... Dan zou je dat erbij kunnen doen maar ik vind het zonder kruiden ook gewoon lekker hoor.
Ik ben gek op mosselen. Bestel het vaak als we uiteten zijn, vooral in Italië in tomatensaus mmnm... maar zelf nog nooit gemaakt. Ga nav dit topic na het weekend eens een mosselpan kopen.
Nu heb ik zin in mosselen! Met zo’n zakje groente, kruiden, zo’n klein flesje witte wijn en wat water. Daarbij sausjes, stokbrood met kruidenboter, eenvoudige salade en frietjes. Met bier bereid vind ik overigens ook super lekker, maar ik heb een man met een bier-allergie dus dat zit er niet in hier
Ik kook mosselen inderdaad in bier of wijn, net waar ik op dat moment zin in heb. En ook hier de al vaker genoemde groenten (mosselgroenten of soepgroenten) en mosselkruiden. Wat ik hier nog niet heb gelezen maar voor mij wel een must is: een takje tijm tussen de mosselen. En verder eet ik ze inderdaad met stokbrood & kruidenboter. Of frietjes.
Heb ik eens geprobeerd maar dat pakte niet helemaal goed uit. Mijn grootste pan was toch te klein voor 3 personen mosselen.
Koken met mosselgroente, blokjes chorizo, groentebouillion en witte wijn. Ze eten het hier uit de schelp, met stokbrood, salade en sausje (diverse waar ze op dat moment zin in hebben).