Hier is vandaag snert (uit de slowcooker) gegeten.. Ik lust dat niet dus heb ik voor mezelf risotto gemaakt.
Hier eten we vanavond pannenkoeken met spinazie. Die spinazie is er vroeger bij gekomen omdat er dan toch wat groente in zit haha heerlijk met kaas !
Ik heb mijn potje homemade fajita kruidenmix meegenomen, dus die moeten we maar een keer gaan gebruiken. Vanavond eten we dus fajita's met rauwkost, verse guacamole, maïs, knoflook-bieslooksaus en zure room.
Vandaag staat bami op de planning. Ben op dit moment niet thuis en bedenk dat ik kip uit de vriezer ben vergeten te halen. Dat wordt dus moed verzamelen straks, want bevroren kip marineren en bakken, vind ik vreselijk irritant.
Salade met geitenkaas en tomaat, en daarbij frietjes en een snack uit de airfryer. Morgen de koelkast maar weer aanvullen
Ik kook straks margat jilbana, met stokbrood van de bakker erbij. Voor mezelf een restje van gisteren.
Ik wil straks een ovenschotel maken met broccoli en krieltjes, maar omdat we geen kaas eten(lactose) wil ik iets anders als ‘krokant’ bovenlaagje. Ben niet echt een ster in de keuken, dus mocht iemand tips hebben hiervoor? Misschien kan ik iets met ei en paneermeel/broodkruim doen?
Paneermeel kan sowieso, hoeft ook geen ei doorheen (gewoon een beetje olie aan de bovenkant dat het plakt). Italianen gebruiken soms ipv kaas pangrattato (bijvoorbeeld dit recept http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/kliekjes-een-lekker-gerecht/pittig-broodkruim-pangrattato/ ). Kan uiteraard ook gewoon met paneermeel! Heb je iets meer smaak dan enkel paneermeel en toch iets krokants. Wil je onder je krokante laag ook iets romigs, kun je er altijd een bechamelsaus bij maken (en dan daarover de pangrattato) Eetsmakelijk!
Dit heb ik eens opgeslagen. 40 gram edelgistvlokken (verkrijgbaar bij de biologische supermarkt of natuurvoedingswinkels) 30 gram paneermeel Paprikapoeder (naar smaak)
Ivm vieze dure kaas (of "kaas" die niet smelt) hier, maak ik zulke dingen vaak met een laagje bechamelsaus. (Dan moet je natuurlijk wel lactosevrije melk gebruiken.)
Ja kan wel hoor, maar we proberen dat ook niet op elk gerecht te doen, maar juist wat andere alternatieven te bedenken.