Ja dat hoop ik ook voor jullie.❤️ Dat zal misschien een beetje verlichting geven naast alle zorgen die jullie hebben.
Ik heb ze van www.levenzonderafval.com . In die van mij passen ook maar 2 boterhammen, maar dat is voor mij voldoende. Er zijn ook grotere.
Dank je voor de tip! Ik denk dat ik mijn jongens daar niet blij mee maak. Ik heb de trommels al en die gebruiken ze altijd, dus voorlopig ga ik zo door.
Een tosti kost bij mijn zoon op school maar een euro dus dat is makkelijk te betalen elke dag als hij zou willen. En Mac zou hij in tussenuren naartoe kunnen fietsen alleen heeft hij die nooit want op zijn school proberen ze tussenuren op te schuiven zodat ze eerder klaar zijn. Hij gaat nu ook vaak genoeg naar de Mac na school of in de weekenden dus ja hij merkt het vanzelf wel als zijn geld op is.
Mijn dochter krijgt 10 euro zakgeld per maand, die zou dat dus niet redden. En ja, op een gegeven moment zullen we het vast wel verhogen, maar ik ga haar geen 20 euro per maand geven zodat ze op school tosti's kan eten. Ook een beetje een principe kwestie. Los daarvan zou ze niet genoeg hebben aan één tosti op een hele schooldag.
Ma :boterhammen in brooddoos Di : boterhammen in brooddoos Woe : school uit om 12u dus thuis eten. Do : boterhammen in brooddoos. Vrij : broodje via school bestellen (op onze kosten, want kost 3,5euro). Pas in het 5de en 6de middelbaar mogen jongeren buiten de schoolmuren tijdens de middagpauze dus eerder moeten ze het doen met warme maaltijd op school (verplicht jaar abonnement), soep, broodjes of zelf wat meebrengen. Tussenuren is niet op onze school. Je kan wel een uur later starten of stoppen.
Dochter gaat nu ook naar de 2e. Neemt 3 en soms 4 boterhammen mee. Ze schijnt wel een uitzondering te zijn in aantal - want toen ze een keer haar brood was vergeten bleken de meeste maar 1 of 2 sneeen bij te hebben en daarom wilde ze niet delen met hen, als ze al zo weinig hadden . Deze broodtrommelhttps://www.bewustpuur.nl/nl/sistema-lunchbox-slimline-quaddie-roze-gekleurd.html?source=googlebase&gclid=Cj0KCQjwpreJBhDvARIsAF1_BU3b7MMAdod38sPVParSsQbSV-9YiTI45tBT9c2MQ_CqmSFxESjh38YaAi4bEALw_wcB - aangeschaft voor de brugklas vorig jaar. Stuk fruit erbij of los mee. Soms een pakje melk - en dan sowieso nog een bidon met water. Sinds ze papieren rietjes hebben vind ze de melk niet meer prettig drinken, dus slaat ze die vaak over op school...
Een broodtrommel was hier vanaf de brugklas een no-go evenals de dopper.Heeft hier ook echt niemand mee naar school. Hier zijn het 2 boterhammen met chocopasta (want dat maakt snel klaar) die in een zakje gepropt worden. En 9 vd 10x komt datzelfde zakje een dag of 10 later beschimmelt en wel weer uit de tas ( als we geluk hebben, het kan ook pas de eerst volgende vakantie zijn) Soms als er tijd over is propt ze er ook nog een blikje cola en een voorverpakte koek bij. En dan is er nog de schoolkantine en de mac aan de overkant. Volgens mij eet ze voornamelijk daar of eet ze niet. Ik ben echt gestopt me daar druk over te maken.
Heeft dochter ook, en dat midden in de stad. Dus helaas, het eerste wat ze tegenkomt zodra ze het bos uit fietst is de MAC ( echt letterlijk direct....)
Hier z Dat is balen ja. Hier ligt de school in een dorp met een paar winkeltjes. De Mac is hier thuis wel om de hoek
Mijn zoon neemt een Mepal trommel met 4 boterhammen, soms een stuk fruit/wat rauwkost en een dopper met water mee. Maar hij koopt ook regelmatig (2x in de week gemiddeld) wat in de supermarkt tegenover school. In het begin van het schooljaar kochten ze ook vaak een broodje hamburger, bij de friettent die precies tegenover school zit. Die zijn maar 1 euro voor scholieren, dus dat vonden ze prachtig natuurlijk. Gelukkig was dat na een paar weken niet meer zo lekker . Hij krijgt overigens 20 euro zakgeld per maand, dus in theorie zou hij (zo goed als) elke schooldag een broodje hamburger oid kunnen kopen, maar gelukkig doet hij dat (nog) niet.
Mijn jongste dochter neemt gewoon haar trommelen en een drinkfles met water mee. Extra tussendoortjes zullen wel koeken worden. Fruit gaat ze waarschijnlijk toch weggooien en dat vind ik te zonde. Dat at ze op de basisschool ook zelden op. Thuis eet ze wel fruit. Dus gevalletje: meerdere wegen naar Rome Mijn middelste dochter neemt ook in de 5de nog gewoon een trommel mee en wat tussendoortjes en water. Fruit eet ze ook voornamelijk thuis. Oudste dochter werkt en heeft zat inkomen. Dus zij is soms wel het ongezonde type en gaat regelmatig langs de mac. Maar daarnaast koopt ze ook gerust smoothies en bakken frambozen bij de appie. Maar goed, ze is bijna volwassen, dus dat mag ze inmiddels ook helemaal zelf beslissen.
Hier gewoon een broodtrommel mee. Met wat fruit en brood. De grote doorzichtige van de action zijn hier goed voor. Verder een sportfles met water of siroop. En soms nemen ze een blikje drinken mee. Daarnaast krijgen ze als de kantine open is 2,50 per week om wat te eten of te snoepen te kopen. Verder moeten ze het van hun eigen geld doen. Gaat goed hier. Trommels en flessen komen gewoon weer terug elke dag.
Onze dochter ...3e klas nu alweer. Ze neemt een trommeltje mee. Twee boterhammen, tomaten en een koekje. En een fles water ( 0,75) Kan altijd weer gevuld. Ze haalt nooit iets in de kantine. Geen idee waarom niet. Niet nodig. Als ze niet blijft eten op school omdat het maar tot 12 uur is dan neemt ze de twee boterhammen niet mee.
Mijn zoon krijgt 5 euro per week maar heeft nog meer geld op zijn rekening staan dus hij kan gewoon eten halen mocht hij willen.
We gaan beginnen met broodtrommel en dopper. Als hij liever een zakje meeneemt mag dat. Hij kan af en toe iets kopen in de kantine maar hem kennende gaat ie liever naar de jumbo, dat doet ie nu ook regelmatig en dan is hij heel trots dat hij voor 28 cent drinken heeft gekocht
Ik heb er 2 op de middelbare en mijn ervaring is dat de broodtrommel na een week op de middelbare niet meer gebruikt wordt. Heel eventjes hadden ze een fase van brood meenemen in foliepapier maar dat was ook snel ten einde. Ze nemen niks mee, hooguit een koekje/drinken en water. Soms kopen ze wat op school en soms eten ze pas als ze thuis komen. Ik heb het losgelaten..