Heerlijk lijkt me dat. Wij zijn net een soort inloophuis. Mensen komen random binnen om naar het toilet te gaan en staan hoestend en snotterig aan mijn balie
Veel mensen zijn gewoon asociaal. Ik zou er een boek mee kunnen vullen wat we het afgelopen jaar hebben meegemaakt
Zou wel echt een kwalijke zaak zijn. Echter kan het wel zo zijn dat die gegevens later pas bij RIVM bekend zijn. Maar als het echt zo is, dan zou je denken dat een hoop Kerkradenaren wel weten of dit echt of niet echt is. Iemand moet die vrouw dan toch wel kennen? Over een week of twee kan je het volgens mij wel zeker weten, dan zouden die gegevens wel binnen moeten zijn.
De woorden van mijn manager afgelopen week: er staan bij onze thuiszorgorganisatie wekelijks 60 diensten open, en er is niemand voor te vinden. Letterlijke woorden: weten jullie wel hoe ontzettend schaars jullie zijn? Dus je kunt wel zeggen dat je 'als kwetsbaar persoon' het recht hebt om het te weten omdat je dat risico niet wilt lopen, maar ik vrees dat je 'als kwetsbaar persoon' helemaal niet in die luxe positie zit, en je überhaupt in je handjes mag klappen als je zorg kunt krijgen. Er komen dagelijks schrijnende zorgvragen binnen die geweigerd moeten worden ivm zorgstops t.g.v personeeltekort. Mensen die al alle zorgorganisaties afgebelt hebben en overal nee krijgen. Dus je kunt vanalles vinden maar dit is wel de realiteit.
Dan heeft die quarantaine van 5 dagen eigenlijk wenig nut, juist bij jongeren. Hier bleek na een besmetting, bij de test 5 dagen na het laatste contact bijna 30% van de groep positief. De meeste zonder klachten, of ze kwamen pas op dag 7-8. Ik begrijp totaal niet waarom men het niet erg vindt om 5 dagen thuis te blijven bij een besmetting in de klas, maar een testje achteraan is wel een issue??
Zo'n zelftest stelt geen ene bal voor. Daar je zo tegen afzetten vind ik eerder bizar. Kwestie van een paar seconden en scheelt waarschijnlijk toch iets, zou niet weten waarom je daar niet aan mee zou willen werken, dan puur afzetten. Voelt een beetje puberachtig.
Ik krijg het niet voor elkaar bij mijn zoontjes… ik vind het ook niet veel voorstellen, maar het doen is een groot gevecht…
Maar de centrale vraag die ze stellen, geven ze geen antwoord op. Dat een vinkje voor gevaccineerd inmiddels niet meer goed verkoopbaar is dat moeten we helaas door de delta variant onder ogen zien, maar ze benoemen geen enkele vorm van een oplossing. Blijven roepen dat er meer aan preventie had moeten worden gedaan (hoe dan?), dat er meer onderzoek naar behandeling moet worden gedaan (wordt wel degelijk gedaan, kijk maar naar de discussie omtrent alle medicijnen die mensen opeens nemen), dat er meer zorgmedewerkers moeten komen (zij hebben nog een pak in de kast staan?) is allemaal best leuk, maar geeft gewoon niet nu al de resultaten die nodig zijn om voldoende zorg te kunnen blijven leveren. Dus wat gaan we doen? Alles loslaten en zien waar het schip strandt met de reëele kans dat het heel hard strandt? Alle afstandsregels en quarantaines vasthouden terwijl we merken dat mensen eigenlijk op zijn? Iedereen elke paar dagen testen, ook zonder klachten? Of testen voor grotere groepen of evenementen? Ze noemen helemaal niets. Dus ja, de zorg is teveel uitgekleed de afgelopen jaren, maar in eigenlijk geen enkel land loopt de zorg niet tegen grenzen aan, daarom heeft bijna elk land een vorm van beperkingen opgelegd. Afhankelijk van de keuzes die het land verder maakt, meer of minder streng. Maar geen enkel land doet niks en redt dat qua zorg.
Zelftesten hebben we wel gedaan bij onze oudste. Vindt hij zelf niet heel erg en ondanks dat ze niet 100% betrouwbaar zijn hoop ik toch dat we op die manier kunnen voorkomen dat we iemand anders ziek maken. Waar ik gewoon moeite mee heb is het onderscheid maken tussen leerlingen. Zeker omdat gebleken is dat door vaccinatie de overdracht van de delta variant veel minder wordt tegengehouden dan gehoopt. Zet dan een een groep pubers bij elkaar die toch al nauwelijks of geen klachten meer hebben en er worden er misschien wel meer ongemerkt ziek dan als ze allemaal thuis waren gebleven. Maar er wordt wel gewezen naar “die” ongevaccineerden. Die tweedeling is gewoon niet goed
Bij kleine kindjes snap ik dat wel hoor, maar voor kinderen op de middelbare school kan het toch niet zo'n gedoe geven (uitzonderingen daargelaten)? Dat kunnen ze zelf doen, dus het is makkelijk om te stoppen als het vervelend aanvoelt. Mijn jongste zou het ook nog heel vervelend vinden.
Nou de zorg is inderdaad een groot probleem en als de vaccinatie plicht er komt dan is de zorg helemaal een probleem. Dus die angst van hen snap ik heel goed. Want dat gaat het echt worden. Ik denk dat de afstandsregel inderdaad een hele goede is Veel meer inzetten op leefstijl en ventilatie. Een van de risicofactoren is overgewicht met een andere leefstijl (medische gevallen nagelaten) kun je daarin al heel veel bereiken. En echt medicatie veel meer onderzoeken ik denk echt dat ze daarin kansen laten liggen. Bijv iedereen standaard vit d adviseren ik noem even iets. Want als de vaccins maar zo kort werken krijg je een x een probleem echt niet iedereen blijft dit doen. Dan moet je echt een medicijn hebben. Kwetsbaren beschermen en het onder de kinderen laten rondgaan. Maar dit is even wat ik zo bedenk en dit is niet medisch gegrond.
Hier net zo hoor. Ga met mijn zoon echt niet 2x per week een zelftest doen terwijl hem niets mankeert. Omgekeerde wereld zeg. Daarbij vindt hij zo’n test zelf ook vreselijk en vind ik het gewoon niet normaal om op zo’n manier te ‘bewijzen’ dat je gezond bent.
Het gaat niet om bewijzen dat je gezond bent, het gaat om het voorkomen dat je andere mensen die minder gezond zijn, nog zieker maakt.
Wij ook niet hoor, toen we terug kwamen van vakantie ook niet getest en nu ze in de eerste zit op de middelbare school hebben we ook niet getest. Testen liggen in de kast en gebruiken we wel als er iemand in huis klachten heeft..
Als ik niet ziek ben, kan ik iemand anders ook niet zieker maken. Als ik (of de kinderen) ziek of verkouden zijn, houden we ons heus wel gedeisd, dan hou ik ze thuis of ik werk zelf thuis. Prima, geen probleem mee, ik ben blij dat het idee dat je door moet werken tot je er zowat bij neervalt langzamerhand is vervangen door thuisblijven totdat je opgeknapt bent. Dus dan maken we ook niemand anders ziek. Daar heb ik geen test voor nodig.
Ach, die zelftests. Ik zit elke keer met tranen in mijn ogen. Maar goed, halve minuut later is het ook weer klaar. Zo'n test is niet 100% betrouwbaar. Dus je moet er misschien niets eens naar kijken voor jou als individu. Maar als in een groep getest wordt, kun je het zien als een soort grove zeef. Je haalt er niet alles mee uit, maar elke besmetting die je ermee uithaalt, helpt mee om verspreiding te voorkomen. Met dat in mijn achterhoofd, vind ik het niet zo erg om geregeld te testen. Bijvoorbeeld voordat ik op bezoek ga bij een kwetsbaar persoon. Of een paar dagen nadat ik met een grotere groep bij elkaar ben geweest. Of gewoon wekelijks een keer zodra de scholen hier ook weer zijn begonnen.
Het magere onderzoek van het RIVM over ziekenhuisopnames en vaccinatie - Maurice de Hond Goed artikel weer.
Maar met leefstijl begeleiding gaat niet morgen iedereen gezond genoeg zijn. Er is nu geen medicijn. Daar wordt echt veel onderzoek naar gedaan, waar iedereen vandaan haalt dat het niet zo is, is mij een mysterie. Dus wat gaan we doen om nu! te voorkomen dat de zorg weer overloopt? Afstand houden, dus halve klassen weer? Want dat wil ook niemand.
Maar die testen zijn toch bedoeld om te testen wanneer je geen klachten hebt? ( Ik snap ook niet zo goed hoe dat werkt dan maar zo is het uitgelegd. En tja dan accepteer ik wel dat ik daar gewoon een leek in ben, en dat anderen daar meer verstand van hebben dan ik)