Tja er komen 8 mensen eten die bijna allemaal vegetarisch zijn. Geen zin om op dat moment in keuken te staan want wil niet veel missen… Wat zal ik (van te voren) kunnen maken??
Een vegetarische curry met rijst Een frittata, kan je bij a helemaal klaarzetten en dan in de oven schuiven Een vegetarische pasta, en dan de saus al maken en de pasta last minute koken. Of een vegetarische lasagne Eventueel aanvullen met een salade (ook voor te bereiden, en last minute de dressing erdoor). Of diverse gerechtjes die allemaal goed voor te bereiden zijn: Bv couscoussalade, deze bloemkooltaart (https://www.culy.nl/recepten/ottolenghis-bloemkooltaart-uit-plenty/), groente pannenkoekjes (fritters), stokbrood met lekkere groentespreads, etc.
Ik zou ook voor lasagne gaan en dan nog salade en wat brood erbij als sidedish. Moest meteen aan dit recept denken: https://www.lekkerensimpel.com/vegetarische-lasagne/
Ik zou Aziatisch gaan koken. De Indiase keuken bijvoorbeeld, heeft heel veel vegetarische gerechten die ik soms nog lekkerder vind dat die met kip/lam. Ook heel makkelijk voor te bereiden!
Ik zou voor bekende dingen gaan. Een lasagne is goed voor te bereiden en super lekker om vegetarisch te eten. Gewone pastasaus kan ook. Tegenwoordig eten we dat ook vegetarisch.(zijn niet vegetarisch maar een stuk vlees in de minder lijkt ons wel goed) Olijven op tafel, zongedroogde tomaat, bruscetta, kruidenboter en stokbrood Daarna tomaatjes, komkommer, sla en de lasagne of pasta saus met de pasta. Toetje en klaar. Heerlijk!
Ik zou even goed navragen wat ze onder vegetarisch verstaan. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld al richting plantaardig, veganistisch en ik ken er ook wat die bijvoorbeeld geen vleesvervangers eten of iets dat smaakt naar vlees maar het niet is. Bij ons nemen mensen hun eigen eten mee omdat ze echt bepaalde merken eten (anders weet je niet altijd wat er in kan zitten). En let op dat ze ook vaak volledig biologisch eten. Dus geen gewone sla van de appie!
Dank je wel! ik ga deze maken.... en daarnaast een lekkere salade ofzo! Ik heb alleen een kleine oven.. ik vrees dat er geen twee schalen in passen. of zou onder en boven ook kunnen? en deze is gegarandeerd lekker met linzen?
Ik durf je niet te zeggen of dat goed komt in de oven. Heb ‘m nog nooit in 2 schalen tegelijk gemaakt. Als je een heteluchtoven hebt moet het toch wel lukken denk ik. Ik vind deze lasagne echt heerlijk met linzen, lekkerder eigenlijk dan met gehakt. ps: let er zoals hierboven gezegd dus wel goed op dat dit een vegetarisch recept is maar zeker geen veganistisch. Er gaat melk en kaas in.
Ik zou geen lasagne in de oven voor 8 man doen.. liever een curry of een stoofpot. Ik maak graag een vega rendang en dan boontjes erbij.
Ik zou wraps doen. En dan met 1 pan chili-sin-carne , grote bak salade en allerlei toppings: jalapeno, chipotle, cheddar, sour cream , you name it.
Ik vind shakshuka een heerlijk lunchgerecht (maar associeer het dus niet met avondeten) Ik ben vegetarier en ken veel vegetariers, maar de meesten vinden het al prima als je rekening houdt met geen vlees en zijn al helemaal in hun nopjes dat je een vega menu op tafel zet ipv hetzelfde-zonder-vlees (vaak niet volwaardig) of het-vlees-eruit-gevist (dat eet ik als vegetarier een klein beetje met lange tanden als er niks anders is). Hetzelfde-maar-met-vleesvervanger is ook heel acceptabel hoor. Vega menu is gewaardeerde bonus. Ik zou me niet zo druk maken om bovenstaande extra "voorwaarden". Het verzoek is blijbaar vegetarisch, dus dat is prima, anders hadden ze wel om vegan gevraagd. En zo picky zijn op merken of ingredienten, anders dan bij specifieke intoleranties, voedselangsten of medische dieten, vind ik ook geen doorsnee "gastschap".
Voor wat betreft de suggesties sluit ik me aan bij veel van wat al gezegd is. Een groente tajine is ook lekker trouwens.
Haha ik heb het echt net op voor het avond eten Maar inderdaad, voor het avondeten geef ik het wat meer 'body' door stukjes zoete aardappel er in te doen, en wat julienne peentjes en wat ui en zo. En dan een lekker vers gebakken brood erbij.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R785972/bietenstamppot-met-komijnekaas ik vind deze altijd wel heel erg geslaagd. Eventueel met een andere stamppot erbij voor de mensen die geen rode bieten lusten
Ik maak geregeld deze vegetarische lasagne, valt hier goed in de smaak! https://www.laurasbakery.nl/vegetarische-groentelasagne/ Je zou er een lekkere pasta bij kunnen doen als er geen twee schalen in de oven passen. (Paprika en daarna ui lekker zacht bakken, teentje knoflook en eventueel champignons en of courgette meebakken, zongedroogde tomaten erbij, half bakje mascarpone, half bakje creme fraiche, half blikje tomatenpuree. Lekker een tijdje laten sudderen. Cherry tomaatjes nog even mee laten koken.. Super lekkere saus voor de pasta vind ik!) Die saus kun je best van tevoren maken en dan nog even opwarmen, kook je alleen de pasta.