Ma: pasta pesto voor de kinderen, maaltijdsalade voor mij Di: pannenkoeken van oma Woe: lasagne Do: bataat, gehaktballetjes en tuinerwten Vrij: quesadilla’s Zat: uit eten Zon: frietje/snack
In willekeurige volgorde: - Traybake met balsamicokip, krieltjes, courgette, kleine trostomaten en harissa. - Tagliatelle met ossenhaas en stroganoffsaus - Bloemkooltaart met rode ui (Ottolenghi) met romanescosoep - Massaman curry met rijst en babyspinazie salade - Spicy udonnoodles met kip, shiitake en broccoli, met komkommersalade - Mexicaans gevulde zoete aardappels - Pizza van de barbecue
- Balletje gehakt met jus, boontjes en bloemkoolrijst - kip tandoori (niet uit een pakje) - courgetti met gegrilde zalm, tomaatjes, burrata, pesto en pijnboompitjes - hamburger salade - spinazie stamppot met gebakken champignons en speklapjes En verder eten we twee dagen niet thuis
Broccoli, aardappels en slavink Macaroni, 2x Rijst met gehakt, roerbakgroente en ketjapsaus En de rest komt halverwege de week. Heb geen inspiratie.
Za: Varkenshaas met vijgen-port jus, gebakken aardappeltjes en geroosterde flespompoen en rode ui Zo: Uit eten met jongste dochter en een vriendin en haar dochter Dessert: chocolademousse met witte chocolade espuma Ma: Aardappelgoulash Di: Spruitjesstamppot met gekarameliseerde ui, gepofte knoflook en spekjes, rookworst Wo: Kip in citroensaus, oestersaus rijst, roergebakken wortel met zwarte boontjes Do: Pittige uiensoep met ketjap en broodjes honing-ketjap pulled chicken Vr: Pasta met mascarpone-tomatensaus, paprika, rundergehakt en een groene salade
Vrijdag Zelfgemaakte kipshoarma met pitabroodjes zaterdag Taco’s/wraps zelf vullen met allerlei groentes/kip etc. zondag Kippenpoten met stokbrood, kruidenboter en verschillende salades. maandag Gekookte aardappelen met bloemkool en vlees dinsdag Spaghetti en macaroni woensdag Boerenkoolstamppot met spekjes en rookworst donderdag Rijst met chicken tonight
Vandaag: pannenkoeken Zaterdag: biefstuk met wit brood en jus, en salade Zondag: eet op m’n werk, denk restje risotto, man en kinderen eten Mac, oudste is maandag jarig maar wilde zondag eten kiezen want dan blijf haar vriendin logeren. maandag: https://www.lowcarbchef.nl/recept/gevulde-courgette-met-pizza-topping (maar dan met wat aanpassingen Dinsdag: witlof met ham en kaas, krieltjes Woensdag: plaattaart (Tomatentapenade, spinazie, courgette, zongedr tomaat en mozzarella) Donderdag: lasagne
Tuurlijk! aardappelgoulash: Pondje krieltjes 250 gram sperziebonen 2 rode paprika's 2 uien 250 gram chorizo (originele recept is 150 gr, maar ik doe altijd zo’n hele worst) 600 gram kipfilet 1 eetlepel milde paprikapoeder (of gerookte paprikapoeder (pimenton)) 1 blikje tomatenblokjes (400 gram) 1 eetlepel (gedroogde) tijm 2 1/2 dl vleesbouillon zout en peper Zure room Bereiden Snij de aardappelen in halve stukken. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze evt. Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de uien. Snijd de chorizo en het vlees in blokjes. Bak de blokjes chorizo zachtjes uit in een braadpan. Schep ze even apart op een bord. Bak het vlees in het bakvet van de chorizo rondom bruin. Voeg de ui, sperziebonen en paprika toe en bak alles een paar minuten. Schep de aardappel en paprikapoeder erdoor en bak alles nog heel even. Voeg de tomatenblokjes met het vocht, tijm en bouillon toe. Stoof de aardappelen en het vlees in ca 15/20 minuten zachtjes gaar. Schep de chorizo door de goulash en warm het geheel nog 2 minuten zachtjes door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de goulash in diepe borden en strooi er evt verse peterselie erover. Schep in het midden van elk bord een lepel zure room.
Vandaag: Tomatenrisotto met paprika, kokosmelk, rucola, pecorino en rood basilicum (HelloFresh) Morgen: Uit eten, naar een Japans restaurant Maandag: Linguine met kipgehakt, spinazie, cherrytomaten en rode pesto (HelloFresh) Dinsdag: Hamburger met augurk en cheddar, met salade en gebakken krieltjes (HelloFresh) Woensdag: Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade, volkoren couscous, witte kaas en pistache (HelloFresh) Donderdag: Broodje kipgyros met aioli, met komkommer/wortel/tomaat salade (HelloFresh) Vrijdag: Nog even zien hoe ik er aan toe ben gezien mijn verstandskies er in de ochtend uit gaat Het plan is Surinaamse bami met kippendij en zoetzure komkommer (ook HelloFresh)
Willekeurige volgorde weer: - Pad Thai met garnalen - Citroenrisotto met gebakken zalm, gegrilde groene asperges en tomaat/rode ui/komkommersalade - Aardappelgratin met champignonburgers en sous vide wortels met honing en zeezout - Cannelloni met gehakt, spinazie en ricotta - Preisoep met broodjes hete kip en rauwkost - Lahmacun met een salade met oa tomaat, komkommer, ui en feta - Pommes duchesse met varkenshaas in rode wijnsaus, gestoomde broccoli en witlof/bleekselderij salade
Za: pizzarette Zo: berrichonne aardappel, botersla (eitje, tomaat, vinaigrette), gebakken kipfilet Dessert: speculoos panna cotta met gepocheerde peer, speculaas crumble en chocolade-koffie saus Ma: Vlammende dandan noedels (recept van Jamie Oliver) Di: Wortel puree met koriander-pistachepesto en ingelegde uien, tomatensalade met sumak uien, gehaktballetjes met ras el hanout, feta, pijnboompitten Wo: piri piri pulled chicken op wrap, met komkommer, tomaat, gebakken paprika en ui, maïs, piri piri mayonaise, guacamole en sla Do: Hachee met dadelstroop, steranijs en kardemom, geroosterde broccoli en knolselderij puree Vr: pasta bolognese
Zaterdag voor ieder wat wils: verse tomatensoep, aardappelsoep uit de vriezer, stokbrood gezond, afbakpizza, restje pasta Zondag enchiladas Maandag shoarma met friet Dinsdag aardappels, witlof, hamburger Woensdag spaghetti Donderdag hutspot Vrijdag schnitzels met stroganoffsaus aardappelschijfjes en broccoli Tussendoor waarschijnlijk een keer samen uit eten, dan eten de kinderen restjes of iets samengestelds. Oudste eet sowieso vaak een aangepaste maaltijd (deels vegetarisch en lastige eter).